Wat is White Hat SEO?

Om je website te kunnen laten ranken in Google moet je gebruik maken van White Hat technieken, maar wat is White Hat nou eigenlijk? Deze term komt je misschien al wat bekend voor. Het heeft te maken met alle eerlijke technieken die jouw website hoger zal laten ranken binnen de zoekresultaten. In de SEO wereld heb je Black Hat SEO en White Hat SEO. Deze termen worden gebruikt om een bepaalde betekenis te verduidelijken. Zo is Black Hat SEO een oneerlijke manier om te ranken in Google en White Hat SEO een eerlijke en juiste manier om te ranken in Google.

Wat is White Hat SEO nou eigenlijk? Bij White Hat SEO maak je gebruik van manieren om te ranken in Google die niet tegen de richtlijnen van Google ingaan. Om gebruik te maken van White Hat SEO zal je verschillende technieken moeten toepassen. Deze zijn: kwalitatieve content schrijven, backlinks verkrijgen, interne linkbuilding versterken, foto/pagina optimalisatie en laadsnelheid verbeteren.

Kwalitatieve content schrijven

Deze White Hat techniek wordt gebruikt om kwalitatieve content te schrijven voor je bezoekers. Hoe gedetailleerder je schrijft over een bepaald onderwerp, des te beter Google je zal positioneren binnen de zoekresultaten. Het gaat dus niet alleen om kwalitatieve content, maar ook om de kwantiteit. Ik zou zeggen dat het schrijven van goede content een mix is van beiden, kwantiteit en kwaliteit.

Een bezoeker wil graag zo veel mogelijk informatie krijgen die een meerwaarde zal zijn. Het is aan jou om dus content te schrijven die een meerwaarde zal zijn door de bezoeker. Maak gebruik van Spellboy om je teksten te controleren op fouten in spelling of grammatica. Zo zul je een betere vertrouwen kweken bij je bezoekers. Bij kwalitatieve content kun je ook denken aan content die geoptimaliseerd is voor Google. Verwerk daarom zoekwoorden binnen jouw teksten om Google zo goed mogelijk kenbaar te maken waar jouw website over gaat.

Kijk uit met het proppen van zoekwoorden, want dit zal je gaan tegenwerken. Het proppen van zoekwoorden wordt namelijk gezien als een Black Hat SEO techniek. Google zal dit gaan afstraffen door je pagina minder goed te gaan positioneren. Google is op zoek naar kwalitatieve websites die de vragen van haar gebruikers kan beantwoorden. Ze zijn op zoek naar websites die dit op een eerlijke manier doen en daarom is het essentieel om White Hat SEO technieken te gebruiken voor je website.

Interne linkbuilding versterken

Interne linkbuilding is het optimaliseren van de links die te vinden zijn binnen jouw website. Deze links binnen jouw website, verwijzen door naar andere pagina's op je website. Google vindt deze links belangrijk om jouw website te begrijpen en om zo je pagina's beter te laten ranken binnen de zoekresultaten.

Gebruik links binnen je content naar pagina's die belangrijk zijn voor de bezoeker. Zorg ervoor dat je de bezoeker uiterste informatie geeft waar de link naartoe verwijst. Bezoekers houden namelijk niet van verassingen. Met duidelijkheid naar je bezoeker toe, zorg je ervoor dat er wordt geklikt op de verwijzende pagina.

Doordat je bezoekers laat klikken op de links, zorg je voor meer betrokkenheid op de website. Google ziet dit en zal je website zo ook meer waarderen. Interne linkbuilding is dus belangrijk voor jouw website om hoger te ranken binnen de zoekresultaten van Google.

Bekijk eventueel ook de SEO voorwaarden om je website hoger te laten scoren in Google.

Foto optimalisatie/pagina optimalisatie

Maak gebruik van Alt en Title attributen bij het optimaliseren van de foto's binnen je website. Deze attributen zijn bij elke foto binnen je website te gebruiken. Alt tag biedt de functie waar je bezoeker de foto niet kan zien binnen je website. Het geeft een korte uitleg waar de foto over gaat.

De Alt tag wordt dus laten zien als de browser je foto niet kan afbeelden. De Title tag is een attribuut van de foto dat aangeeft aan Google waar de foto over gaat. Heb je een foto van een vrouw die werkt op haar laptop? Dan zou je Title tag iets in de richting van 'Vrouw die werkt op haar laptop' moeten zijn.

Door gebruik te maken van de Alt en Title tag, zorg je ervoor dat Google je foto gemakkelijk en goed kan indexeren als afbeelding. Dit heet image SEO. Mensen kunnen je zo vinden via afbeeldingen i.p.v zoekresultaten.

Optimaliseer je pagina door het gebruiksvriendelijke te maken. Maak gebruik van maximaal drie kleuren op je website en vermijd datgene wat je bezoeker kan hinderen van een goede ervaring.

Zorg ervoor dat je H1 en H2 attributen binnen je website hebt staan. Deze zullen Google een beter beeld geven waar de website over gaat. Het is bovendien ook goed voor je bezoekers om te weten waar de website over gaat. Zorg voor duidelijkheid en transparantie om de vruchten ervan te mogen plukken.

Bekijk eventueel ook hoe je jouw bezoekers langer vast kunt houden op je website.

Laadsnelheid verbeteren

Laadsnelheid is belangrijk voor de indexering en gebruikerservaring van je bezoekers. Bezoekers willen graag een snel werkend website bezoeken die hun vragen kan beantwoorden. Optimaliseer je laadsnelheid door gebruik te maken van de gratis Page Speed Insights Tool.

Page Speed Insights is een goede tool van Google om je laadsnelheid te optimaliseren. Zo wordt je website eerst gescand en vervolgens krijg je instructies van de tool hoe je de website snelheid kunt verbeteren. Vaak is dit het comprimeren van foto's, juiste formaat bieden voor je foto's, tekst comprimeren en afbeeldingen laten laden nadat de website is geladen.

Een snelle pagina snelheid werkt vaak wonderen. Conversie stijgt nadat je het de bezoeker gemakkelijk maakt om snel te navigeren. Als een bezoeker een fijn ervaring heeft op je website, geeft dat een signaal af aan Google dat je gebruikservaring goed is. Dit zal leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten.

Paginasnelheid verbeteren is dus een goede White Hat techniek om je website te verbeteren in SEO.

Bekijk deze zeer effectieve White Hat techniek.


Deel dit artikel met je vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan onze prijzen voor het optimaliseren of maken van je website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.