White Hat SEO

Om je website te laten ranken in Google, moet je gebruik maken van White Hat technieken, maar wat is White Hat SEO nou eigenlijk? Het heeft te maken met alle eerlijke technieken die jouw website hogere posities zal geven binnen de zoekresultaten van Google.

Bij White Hat SEO maak je gebruik van manieren om te ranken in Google die niet tegen de richtlijnen gaan. Deze zijn: kwalitatieve content schrijven, backlinks verkrijgen, interne linkbuilding versterken, foto/pagina optimalisatie en laadsnelheid verbeteren.

Kwalitatieve content schrijven

Hoe gedetailleerder je schrijft over een bepaald onderwerp, des te beter Google je zal positioneren binnen de zoekresultaten. Schrijf zo uitgebreid mogelijk en geef antwoorden op alle vragen van de bezoeker.

Een bezoeker wil graag zo veel mogelijk informatie waar veel kwaliteit in zit. Het is aan jou om dus content te schrijven die een meerwaarde zal zijn voor de bezoeker. Maak gebruik van Spellboy om je teksten te controleren op fouten in spelling of grammatica. Zo zul je een beter vertrouwen kweken bij je bezoekers.

Bij kwalitatieve content kun je ook denken aan content die geoptimaliseerd is voor Google. Verwerk daarom zoekwoorden binnen jouw teksten om Google zo goed mogelijk op de hoogte te houden van je website.

Kijk uit met het proppen van zoekwoorden, want dit zal je gaan tegenwerken. Het proppen van zoekwoorden wordt namelijk gezien als een Black Hat SEO techniek. Google zal dit gaan afstraffen door je pagina minder goed te positioneren.

Google is op zoek naar kwalitatieve websites die de vragen van haar gebruikers kan beantwoorden. Ze zijn op zoek naar websites die dit op een eerlijke manier doen en daarom is het essentieel om White Hat SEO technieken te gebruiken voor je website.

Interne linkbuilding versterken

Interne linkbuilding is het optimaliseren van de links die te vinden zijn binnen jouw website. Deze links binnen jouw website, verwijzen door naar andere pagina's op je website. Google vindt deze links belangrijk om jouw website te begrijpen en om zo je pagina's beter te ranken binnen de zoekresultaten.

Verwijs je bezoeker naar pagina's die relevant zijn. Zorg ervoor dat je de bezoeker uiterste informatie geeft waar de link naartoe verwijst, want dat zal zorgen voor meer klikken. Bezoekers houden namelijk niet van verassingen.

Doordat je bezoekers laat klikken op links, zorg je voor meer betrokkenheid op je website. Google ziet dit en zal je website zo ook meer waarderen. Interne linkbuilding is dus belangrijk voor jouw website om hoger te ranken binnen de zoekresultaten van Google.

Bekijk eventueel ook de SEO voorwaarden om je website hoger te laten scoren in Google.

Foto optimalisatie/pagina optimalisatie

Maak gebruik van 'Alt' en 'Title' attributen bij het optimaliseren van je foto's. Mocht een bezoeker een foto niet kunnen zien, dan zal de ingevulde 'Alt' attribuut zijn rol spelen. Het weergeeft middels tekst waar de afbeelding over gaat.

Het 'Title' attribuut geeft aan waar een foto over gaat. Dit attribuut heeft een andere rol dan de 'Alt' attribuut. Het geeft Google aan waar de foto over gaat, zodat ze jouw foto kunnen indexeren. Heb je een foto van een vrouw die werkt op haar laptop? Dan zou je Title tag iets in de richting van 'Vrouw die werkt op haar laptop' moeten zijn.

Door gebruik te maken van de Alt en Title tag, zorg je ervoor dat Google je foto gemakkelijk en goed kan indexeren als afbeelding. Dit heet Image SEO.

Optimaliseer je pagina door het gebruiksvriendelijke te maken. Maak gebruik van maximaal drie kleuren op je website en vermijd datgene wat je bezoeker kan hinderen van een goede ervaring.

Zorg ervoor dat je 'H1' en 'H2' attributen hebt staan binnen je website. Deze zullen Google een beter beeld geven waar de website over gaat. Het is bovendien ook goed voor je bezoekers om te weten waar de website over gaat. Zorg voor duidelijkheid en transparantie om de vruchten ervan te mogen plukken.

Bekijk eventueel ook hoe je jouw bezoekers langer vast kunt houden op je website.

Laadsnelheid verbeteren

Bezoekers willen graag een snel werkend website bezoeken die hun vragen kan beantwoorden. Optimaliseer je laadsnelheid door gebruik te maken van de gratis Page Speed Insights Tool.

Page Speed Insights is een goede tool om je laadsnelheid te optimaliseren. Zo wordt je website eerst gescand en krijg je vervolgens verbeterpunten en tips om je laadsnelheid te verbeteren. Vaak is dit het comprimeren van foto's, het bieden van foto's met de juiste formaat, comprimeren van teksten en het uitstellen in het laden van afbeeldingen.

Een snelle paginasnelheid werkt vaak wonderen. Wanneer bezoekers een fijne ervaring hebben op je website, geeft dat een signaal af aan Google dat je gebruikservaring goed is. Dit zal leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten.

Bekijk eventueel ook hoe je jouw website beschermt tegen oneerlijke technieken: Black Hat SEO.

Bekijk deze zeer effectieve White Hat techniek


Deel dit artikel met je vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Je wilt natuurlijk een veilige website die zich houdt aan de richtlijnen van Google. Onze White Hat SEO professionals regelen dit voor je. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.