Aanbeveling van online marketeers

Wellicht hoorde term SEO wel tich keer van online marketeers die beweren dat het zo belangrijk is, maar waarom? Als website eigenaar wil je dat natuurlijk weten om gebruik te maken van eventuele grote kansen die het belooft mee te geven. In dit artikel vertel ik je waarom online marketeers deze techniek zovaak aanbevelen en waarom het belangrijk is.

Waarom SEO?

  1. Kwalitatief beter
  2. Moedigt een sterke website aan
  3. Gratis promotie
  4. Geeft vertrouwen
  5. Meetbaar

1. Kwalitatief beter

Door gebruik te maken van SEO, zorg je ervoor dat mensen je vinden binnen de zoekresultaten van Google. Omdat je dan bezoekers naar je website krijgt die daadwerkelijk op zoek en geinteresseerd zijn in jouw aanbod, heb je meer aan deze type bezoekers.

Je kunt natuurlijk ook wel bezoekers genereren met het adverteren, alleen moeten zij dan eerst overtuigd raken voordat ze ervoor kiezen om naar je website te gaan. Ook is het adverteren minder effectief geworden omdat er steeds minder interesse is in advertenties.

Het zou wel jammer zijn wanneer bezoekers dan op je website komen en vervolgens weer weggaan. Maak je website dus conversiegericht alvorens of tijdens je begint met SEO. Dat zal alleen maar meer voordeel brengen omdat je dan een fijne ervaring biedt aan gebruikers, en dat is waar Google zo veel van houdt.

2. Moedigt een sterke website aan

Doordat SEO verschillende factoren kent om hoger te scoren binnen de zoekresultaten, moedigt het jou als website eigenaar aan om een betere website te bieden aan jouw bezoekers. Op die manier profiteer je niet alleen van hogere posities in Google, maar krijg je ook meer conversie.

Zo eist Google dat jouw website gebruiksvriendelijk moet zijn en dat content natuurlijk moet lezen. Dat zorgt er allemaal voor dat bezoekers een fijne ervaring krijgen. Op die manier raken bezoekers sneller overtuigd omdat jouw website beter is dan die van de concurrent.

3. Gratis promotie

Nu komt het mooie; SEO is een gratis techniek om jouw website te promoten. Google is de beste als het gaat om promotie, omdat zij de grootste zoekmachine ter wereld zijn en miljoenen zoekopdrachten per minuut hebben. Volgens een artikel van The Verge heeft Google meer dan 2.000.000.000 gebruikers.

Google vraagt wel jouw inzet als website eigenaar om kans te maken op gratis promotie. Je kunt jouw website laten indexeren in Google door je in te schrijven bij Search Console. Er zijn verschillende kanalen die jouw website promoten waarvan Google altijd uitblinkt.

4. Geeft vertrouwen

Een van de grootste factoren bij conversie is het behalen van vertrouwen. Met zoekmachine optimalisatie bereik je dit voor een grote deel en maak je kans op meer omzet. Doordat bezoekers jouw website dan bovenaan de zoekresultaten zien, krijgen ze een gevoel van vertrouwen waardoor jij een voorsprong krijgt op de rest.

Omdat het zo moeilijk is om bovenaan de zoekresultaten te komen, vertrouwen mensen de eerst vertoonde websites vaak blindelings vanwege het feit dat ze Google vertrouwen door hun reputatie als beste zoekmachine.

5. Langdurige voordeel

Google is hier om te blijven. Ze zijn immers de meest gekozen zoekmachine ter wereld en hebben daarom een uitstekende reputatie. Hierdoor is SEO een strategie die op langdurige termijn kan worden ingezet.

Als ondernemer kun je jouw website zo dus inzetten om regelmatige bezoekers te krijgen, zelf in tijden van crisis. Het is een vertrouwelijke techniek die jou meer bezoekers doet genereren zonder dat zo actief mee bezig te zijn zoals met adverteren.

Leer meer over het belang van SEO


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Laat SEO toepassen aan je website

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. SEO is dus ontzettend belangrijk. Het zal flink impact hebben op de omzet en groei van een onderneming. Het vereist wel kennis en ervaring die onze specialisten te bieden hebben. Zij geven je altijd graag advies voor je website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.