Daniël | SEO specialist
Laatst geupdate: 29-11-2021

Gebruik van Google voor meer bezoekers

Is SEO echt zo essentieel voor jouw website? Volgens een onderzoek van databox is geconstateerd dat 70% van alle marketeers SEO belangrijker vinden dan SEA (Search Engine Ads). Dat komt omdat SEO een strategie is die op lange termijn wordt ingezet. Jouw website heeft dus SEO nodig om een constante stroom van organische bezoekers te krijgen.

Langdurig strategie

SEO is een strategie waarvan je dagelijks, wekelijks en maandelijks nieuwe bezoekers naar je website krijgt. De strategie biedt zo niet meteen directe resultaten, maar op langer termijn wel. Daarom wordt deze techniek ook gezien als een techniek waarbij geduld heel belangrijk is.

Dus heb jij SEO nodig voor jouw website? Dat hangt natuurlijk af van jouw doel. Wil je organische bezoekers die voor een constante stroom zorgen? Of wil je gewoon snelle bezoekers naar je website genereren? Kies je voor het tweede, dan is SEA voor jou. Het vereist alleen een wat groter budget en is op langer termijn nog niet gratis, SEO wel.

Redenen waarom SEO belangrijk is

  1. Constante stroom van organische bezoekers
  2. Het versterkt jouw website
  3. Gratis promotie
  4. Geeft vertrouwen aan gebruikers
  5. Langdurig voordeel

1. Constante stroom van organische bezoekers

SEO is een strategie die ervoor zorgt dat je hoger in de zoekresultaten komt. Doordat het jouw website vindbaar maakt, vinden de gebruikers van Google jouw website. Steeds minder mensen klikken op de advertenties in zoekresultaten. Vaak omdat de zoekresultaten minder kwaliteit leveren dan bij organische resultaten.

Je profiteert van SEO op een constante stroom van bezoekers. Alhoewel het een langdurige strategie is, biedt het uitstekende resultaten wanneer dit goed uitgevoerd wordt.

Geen enkele website eigenaar wil zich constant zorgen maken over bezoekers. Optimaliseer jouw website voor Google om zo hoger te scoren in Google.

2. Het versterkt jouw website

Wanneer je dan bezig bent met SEO, word je telkens aanbevolen je website te versterken. Zo voer je deze optimalisaties uit om hoger te scoren, maar merk je ook dat bezoekers sneller converteren.

Google heeft factoren opgesteld die ervoor zorgen dat je website beter vindbaar wordt. Op die manier zijn de websites die zich met SEO bezighouden constant aan het verbeteren. De concurrent wordt overwonnen met jouw sterke site doordat bezoekers een fijner krijgen.

SEO moedigt je dus aan om je site te verbeteren. Dit gebeurt automatisch wanneer je de optimalisaties uitvoert. Zo is zoekmachine optimalisatie een van de beste technieken om jouw website tot een hoger level te brengen.

Het doel van Google is om de beste organische resultaten te vertonen. Dit doen ze om hun reputatie te behouden, daarom moedigen ze je aan je website te versterken. Op die manier kunnen zij betere resultaten bieden en jij meer bezoekers.

3. Gratis promotie

Waarom SEO belangrijk is, is ook omdat het je gratis promotie biedt. Google is het beste als het gaat om promotie. Elke minuut worden ongeveer 3.8 miljoen zoekopdrachten gedaan. Zo zie je maar wat voor kracht deze zoekmachine heeft en wat het voor jou kan betekenen.

Hoe zou het zijn om een kleine percentage van dat getal op je website te krijgen. SEO biedt jouw deze mogelijkheid. Google gaat ook niet offline zoals de meeste kanalen.

4. Geeft vertrouwen aan gebruikers

Wat is jouw gedrag wanneer je een zoekopdracht doet? Klik je op een advertentie of sneller op een organische zoekresultaat? Waarom zou dat zijn?

Velen klikken op de organische zoekresultaat omdat ze er meer van verwachten. Bovendien weten ze dat een advertentie positie gebaseerd is op hoeveel een persoon uitgeeft, en niet op kwaliteit.

De eerste organische zoekresultaten hebben dus een plek verdiend. Zij zijn door Google als beste resultaten verkozen voor gebruikers. Het is ook een gewoonte om advertenties weg te klikken of om ze te negeren. Hierdoor zijn organische zoekresultaten zo veel effectiever.

Wanneer je website dan hoog scoort, krijgen bezoekers sneller vertrouwen in jouw bedrijf. Je hebt het namelijk verdiend en kreeg een goede reputatie van Google. Doordat bezoekers je website dan meer vertrouwen, zijn ze sneller geneigd om tot actie uit te gaan.

5. Langdurig voordeel

Wil je bezoekers naar je website en dit voor een lang termijn behouden? Door je website dan volgens de richtlijnen van Google te optimaliseren, kom je aanmerking om dit te behalen.

Google is hier om te blijven. Zij zijn voor meer dan 10 jaar de beste zoekmachine ter wereld. Zij hebben vanwege hun kwaliteit en resultaten een goede reputatie gekregen. Deze willen ze ook graag behouden.

Wat SEO zo mooi maakt is dat het jouw site organisch vindbaar maakt, zelfs in tijden van crisis. Hierdoor hoef je je dus niet constant zorgen te maken over een budget, of dat minder mensen converteren. Jouw website blijft vindbaar zolang je de concurrent voor bent.

Leer meer over het belang van SEO

Daniël

Dagelijks verdiep ik me in SEO zaken. Of het nou gaat om Google updates of nieuwe algortimes, het trekt me als SEO specialist aan. Zelf help ik ook ondernemers beter gevonden te worden.
Meer over DaniëlLaat SEO toepassen aan je website

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. SEO is dus ontzettend belangrijk. Het zal flink impact hebben op de omzet en groei van een onderneming. Het vereist wel kennis en ervaring die onze specialisten te bieden hebben. Zij geven je altijd graag advies voor je website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.