Waarom is SEO belangrijk?

Deze vraag wordt vaak gesteld door ondernemers die maar niet de urgentie zien van SEO en wat voor effect het heeft op een bedrijf. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het goed vindbaar maken van je website kent vele voordelen. Om kort antwoord te geven op deze vraag.

SEO is belangrijk, omdat het: je kwalitatiever doet laten uitstralen, je helpt om je website te versterken, je gratis promoot, zorgt voor vertrouwen van bezoekers en het meetbaar is waardoor je jouw website beter kunt volgen op wat goed en fout gaat. Je krijgt dus veel voordelen met SEO.

Waarom elke ondernemer aan de gang moet met SEO

Door gebruik te maken van SEO voor je onderneming, zul je gratis bezoekers genereren naar je website. Veel ondernemers kiezen de route van mond-tot-mondreclame. Dit kan zeker een goede methode zijn om klanten te bereiken, maar dit is alleen niet altijd even efficiënt. Bij het gebruik van SEO, zorg je ervoor dat geïnteresseerden jouw website bekijken. En dat zal zorgen voor een effectiever conversie voor je website. Hoe dit precies werkt leg ik uit in een ander artikel.

De ondernemers van vandaag willen snel en gemakkelijk klanten aantrekken. Flyers, conferenties en mond-tot-mondreclame werken allemaal niet zo goed meer als vroeger. Meerderheid van internetgebruikers, gebruiken Google voor vragen en info waar ze achter willen komen. Het is jouw doel als ondernemer om deze persoon die de zoekopdracht heeft uitgevoerd, het juiste antwoord te geven.

Welke voordelen brengt SEO met zich mee?

  1. Kwalitatief beter
  2. Aanmoediging in maken van sterke website
  3. Gratis promotie
  4. Geeft vertrouwen
  5. Meetbaar

1. Kwalitatief beter

SEO is kwalitatief beter in het converteren van bezoekers. Dit komt omdat bezoekers specifiek op zoek waren naar jouw website. Adverteren is een grote moeite en dit kan achterwege gelaten worden. Talloze investeringen in adverteren hoeven dus niet meer met SEO. Naast dat SEO meer doelgerichter is dan adverteren, is het ook gratis om aan mee te doen.

Het enige wat je nodig hebt is een website en een inschrijving bij Google door middel van Search Console

2. Aanmoediging in maken van een sterke website

Het maken van een website is vaak al een grote opdracht. Hiernaast dient een website geoptimaliseerd te worden met de nieuwste trends. Google wil haar bezoekers de best mogelijke website bieden. Om Google dat te laten doen voor jouw website, moet je jouw website optimaliseren voor SEO.

Het ontwerp van een website, is wat een bezoeker het meest aantrekt. Vaak is een simpel ontwerp met leesbare font al een hele goede stap. Google houdt van websites die goed leesbare teksten bieden aan hun lezers. Wanneer je bezoekers een positieve ervaring hebben op je website, zal Google dit waarderen en je een hoger positie geven binnen de zoekresultaten.

Het gebruiksgemak van je website is dus een hele belangrijke factor voor Google. Als een bezoeker lang verblijft op een website, dan krijgt Google een signaal dat de website inspeelt op de benodigdheden van de bezoeker. Zorg er dus voor dat je bezoekers zo lang mogelijk blijven op je website en zo veel mogelijk pagina's bezoeken.

3. Gratis promotie

Het gebruik van SEO is compleet gratis. Dit is een groot voordeel, aangezien je website dan vervolgens geheel word gepromoot. Het promoten van je website is niet beter dan via Google. Volgens een artikel van The Verge heeft Google meer dan 2.000.000.000 gebruikers.

Google wordt wijdverspreid gebruikt om informatie te verkrijgen over allerlei dingen. Google biedt ondernemers de mogelijkheid om gratis gepromoot te worden binnen de zoekresultaten. Google vraagt alleen wel je inzet. Om gebruik te maken van SEO dien je je website te indexeren bij Search Console.

4. Geeft vertrouwen

Een hoge positie in de zoekresultaten geeft veel vertrouwen af aan geïnteresseerden. Het is dus een groot voordeel als je hoog scoort binnen de zoekresultaten van Google. Je bezoekers zullen je meer vertrouwen en zo sneller uitgaan tot aankoop.

Om hoog te scoren binnen de zoekresultaten van Google, moet je jouw website wel optimaliseren voor SEO. Google heeft veel factoren opgesteld hoe jij je website hoger kunt laten positioneren. Zo vinden ze het bijvoorbeeld fijn als je jouw website up to date houd en de beste content bied aan jouw bezoekers.

5. Meetbaar

Het meten van je website doet een Google Tool genaamd Search Console. Zo meten ze wat het percentage is van hoeveel bezoekers op je website klikken binnen de zoekresultaten, op welke positie je staat voor een bepaald zoekwoord en op welke termen jouw website scoort. Bijhouden van zulke statistieken kan veel veranderingen brengen aan je website als je jouw website vervolgens betert. Dit is alleen maar goed voor ondernemers die hun onderneming graag willen zien stijgen.

Leer meer over het belang van SEO!


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Laat SEO toepassen aan je website

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. SEO is dus ontzettend belangrijk. Het zal flink impact hebben op de omzet en groei van een onderneming. Het vereist wel kennis en ervaring die onze specialisten te bieden hebben. Zij geven je altijd graag advies voor je website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.