Waarom is SEO belangrijk?

Deze vraag word vaak gesteld door ondernemers die maar niet de urgentie zien van SEO en wat voor effect het heeft op een bedrijf. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is het verbeteren van de vindbaarheid op Google. Het goed vindbaar maken van je website kent vele voordelen. Om kort antwoord te geven op deze vraag.

SEO is belangrijk, omdat: het je kwalitatiever doet laten uitstralen, je helpt om je website te versterken, je gratis promoot, zorgt voor vertrouwen van bezoekers en het meetbaar is waardoor je je website beter kunt volgen op wat goed en fout gaat. je krijgt een ontzettend kwalitatieve bereik van Google door middel van SEO.

Gebruik maken in het belang van SEO

Het gebruik maken in het belang van SEO is wat elke ondernemer zou moeten doen om zijn of haar onderneming te volgende level in te schieten. Veel ondernemers kiezen de route om mond-tot-mond-reclame uit te beoefenen. Dit kan zeker een goede methode zijn om klanten te bereiken, alleen is dit niet altijd even efficiënt. Bij het gebruik maken van SEO zorg je er voor dat bezoekers die een zoekopdracht doen bij jou terecht komen. Hoe dit precies werkt leg ik uit in een ander artikel.

De ondernemers van vandaag willen snel en gemakkelijk klanten aantrekken. Flyers, conferenties en mond-tot-mond-reclame werkt allemaal niet zo goed meer hoe het vroeger kon. Google heeft een algoritme bedacht en verder ontwikkeld dat niet te vermijden is. Meerderheid van internet gebruikers, gebruiken Google voor vragen en info die ze graag willen weten. Ze maken een zoekopdracht. Het is jouw doel als ondernemer om deze persoon die de zoekopdracht heeft uitgevoerd de juiste antwoord te geven.

  1. Kwalitatief beter
  2. Aanmoediging in maken van sterke website
  3. Gratis promotie
  4. Geeft vertrouwen
  5. Meetbaar

1. Kwalitatief beter

SEO is kwalitatief beter in het converteren van bezoekers. Dit komt, omdat de bezoekers een bepaalde term dat gericht is op jouw bedrijf intypen in de zoekopdracht. Adverteren is een grote moeite en dit kan achterwege gelaten worden. Talloze investeringen in adverteren hoeven dus niet meer worden gedaan, omdat SEO het alternatief is. Naast dat SEO meer doelgerichter is dan adverteren is het ook gratis om mee te doen.

Het enige wat je nodig hebt is een website en inschrijving bij Google door middel van Search Console

2. Aanmoediging in maken van sterke website

Het maken van een website is vaak al een grote opdracht. Hiernaast dient een website optimaliseert te worden met de nieuwste trends. Google wil haar bezoekers de best mogelijke website aanbieden die aantrekkelijk is om te lezen. Hier spelen veel factoren een rol in.

Het design van een website is wat een bezoeker het meest aantrekt. Vaak is een simpel ontwerp met leesbare font al een hele goede stap. Het makkelijk maken om teksten te kunnen lezen vinden bezoekers heel belangrijk, want stel dat je een zoekopdracht doet bij Google waarnaar je vervolgens door word gestuurd naar een website waar lettertype slecht leesbaar is.

Dit maakt je keuze om de website te verlaten een stuk makkelijker dan gewoonlijk. Het gebruiksgemak van je website is dus een hele belangrijke factor voor Google. Als een bezoeker lang verblijft op een website krijgt Google een signaal dat de website inspeelt op de benodigdheden van een bezoeker. Een bezoeker is op zoek naar een snel antwoord op een vraag. Dit is dus belangrijk om zo gemakkelijk mogelijk te vertonen aan een bezoeker om geen ontevredenheid te geven aan je bezoeker.

Google zorgt er dus voor door de voorwaarden die zijn opgesteld om hoog te kunnen positioneren in Google dat je website kwalitatief goed genoeg is, dit word bepaald door hoelang je bezoeker aanwezig is op je website en dat er weinig bezoekers direct vertrekken van je website.

3. Gratis promotie

Het gebruik van SEO is compleet gratis. Dit is een grote voordeel, aangezien je website dan vervolgens geheel word gepromoot. Het promoten van je website is niet beter dan via Google. Volgens een artikel van The Verge heeft Google meer dan 2.000.000.000 gebruikers.

Google word wijdverspreid gebruikt om informatie te verkijgen over bepaalde dingen. Google bied ondernemers de mogelijkheid om zichzelf te laten indexeren om vervolgens gepromoot te worden als SEO goed word toegepast door de website eigenaar. Google doet de website eigenaars dus ook een grote voordeel, dus ze verwachten ook iets van je terug en dat is dat je website baatvol moet zijn voor haar bezoekers. Om gebruik te maken van SEO dien je je website te indexeren bij Search Console.

Adverteren is nu dus niet meer nodig als je een sterke SEO score hebt gekregen door je inzet.

4. Geeft vertrouwen

Een hoge positie in de zoekresultaten geeft veel vertrouwen af aan de bezoekers die zoekopdrachten hebben gedaan. Het is dus een grote voordeel dat je een hoge SEO score krijgt om tegelijkertijd ook het vertrouwen te winnen van je bezoekers.

Het is onmisbaar om tijd te investeren in het bereiken van een hoge positie in de zoekresultaten van Google. Doordat je bezoekers meer vertrouwen in je hebben doordat je hoger in de zoekresultaten staan op Google, stijgen je conversies ook. Dit heeft dus niet alleen voordeel voor de bezoeker doordat hij of zij de juiste informatie heeft gevonden, maar ook voor jou. Het aanbieden van je producten of diensten aan mensen die vertrouwen in je zullen hebben moet gewonnen worden door je te voldoen aan de SEO voorwaarden.

5. Meetbaar

Het hebben van een website die ingeschreven staat bij Search Console geeft je de mogelijkheid om je website te meten. Het meten van je website doet een Google Tool genaamd Search Console.

Zo meten ze wat het percentage is van hoeveel bezoekers op je link drukken bij de zoekresultaten, de positie waar je website staat en bij welke zoekopdrachten jouw website word getarget. Als je dit meet en bijhoud kun je veel veranderingen toebrengen aan je website om het nog meer te verbeteren. Dit is alleen goed voor de ondernemers die hun onderneming graag zien willen stijgen en niet zien willen dalen :D.

Leer meer over het belang van SEO!


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Laat SEO toepassen aan je website

Wil jij SEO toepassen aan een website dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij passen SEO toe aan ondernemers die beter gevonden willen worden in de zoekresultaten van Google. Bekijk onze prijzen om SEO toe te laten passen aan jouw website of neem vrijblijvend contact met ons op.