Waarom is een snelle website zo belangrijk?

Het hebben van een website is al vaak een goed begin. Ondernemers die een website hebben gemaakt of hebben laten maken willen graag het meeste uit hun website halen. Door analyses die de ondernemer doet, word er gevonden dat de conversie niet zo hoog is of dat de bouncerate hoog is. In deze pagina zal ik vertellen wat het belang is in het hebben van een snelle website als ondernemer.

Waarom is het hebben van een snelle website zo belangrijk? Een snelle website is belangrijk vanwege verschillende redenen. Deze zijn: een snelle website is vaak fijner om te gebruiken, met een snelle website verhogen je conversies, versterkt jouw SEO en geeft vertrouwen aan je bezoekers.

Fijne gebruikservaring

Gebruikservaring foto

Gebruikservaring is ontzettend belangrijk. Wanneer een bezoeker op je website komt, willen ze snel vinden waar ze naar op zoek zijn. Met een langzame website verhinder je het gebruik van de website door je bezoeker. Je wilt voorkomen dat deze bezoeker dan vervolgens je website verlaat, omdat je een lage website snelheid hebt.

Het is frustrerend om te wachten op een pagina die drie tot vijf seconden aan het laden is. Je wilt dus dat je pagina snel laad. Het liefst wil je dat je pagina dan een tot twee seconden laat. Met Google Page Speed Insights kun je meten hoe snel jouw website is.

Heb je een lage score? Dan kun je de aanbevolen acties uitvoeren om je website sneller te maken. Google geeft je dan een lijst met aanbevelingen die je kunt uitvoeren. Deze lijst met aanbevelingen zullen je helpen om je website sneller te maken en om uiteindelijk je bezoekers langer te laten blijven op je website.

Hoe langer een bezoeker blijft op je website, hoe beter het is voor jou als ondernemer. De bezoeker kan dan je website doorzoeken en bekijken wat zal leiden tot meer interesse.

Jaag je bezoekers niet weg door een lage website snelheid te hebben en verbeter je website snelheid met Page Speed Insights.

Verbetert jouw conversies

Conversie foto

Met een snelle website verbeter je jouw conversies. Doordat je bezoeker dan langer op je website zal blijven, verhoog je de kans op conversie. Een bezoeker wilt graag een snelle website gebruiken om de problemen die er zijn op te lossen. Neem als voorbeeld een schoonmaakbedrijf die een eigen website heeft opgericht en een sterke SEO heeft opgebouwd.

Het schoonmaakbedrijf is gericht op het behalen van conversies. Door een snelle website te maken, kan dit schoonmaakbedrijf een goede conversie percentage behalen. De bezoekers die terecht komen op die website kunnen dan snel een afspraak maken of een offerte aanvragen.

Hoe gemakkelijker je het maakt voor je bezoeker om je website te bezoeken en te gebruiken, des te beter je een kans hebt om te converteren. Met een hoge conversie behaal je uiteindelijk stabiliteit in jouw onderneming en in jouw persoonlijke leven.

Je wilt dus dat je website een zo goed mogelijke snelheid heeft, zodat bezoekers gemakkelijker kunnen converteren naar klanten.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel hoe jij je conversie kunt verbeteren.

Versterkt jouw SEO

SEO comprimeren

Een snelle website zal jouw SEO flink versterken. De snelheid van jouw website is een factor van het hoger ranken in Google. Google vind het belangrijk dat jouw website een zo goed mogelijke gebruikerservaring zal bieden aan haar gebruikers, nadat zij een zoekopdracht hebben gedaan en hebben geklikt op jouw website.

Je wilt dat Google je hoger zal indexeren, zodat je jouw bereik zult verhogen. Met een goed bereik zul je ook meer kans krijgen om je diensten of producten weer te geven aan je doelgroep. Met veel bezoekers naar je website die een goede gebruikservaring bied, zul je al snel hoger scoren in Google.

Google richt zich steeds vaker op de gebruikservaring van jouw bezoekers. Verlaten je bezoekers jouw website? Dan geeft dan een slecht signaal af aan Google dat jouw website niet zo hoog hoort te scoren in de zoekresultaten. Verhoog je website snelheid en versterk op die manier gelijk ook jouw SEO score.

Met een hoge positie in Google zul je meer succes behalen als onderneming. Volg de voorwaarden die Google heeft opgesteld om hoog te kunnen scoren in de zoekresultaten van Google.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel wat de voorwaarden zijn van SEO om hoger te scoren in Google.

Het geeft vertrouwen

Vertrouwen winnen

Met een snelle website sta je al snel boven je concurrenten. Een bezoeker die een snelle website ervaart, krijgt vaak het gevoel dat het bedrijf professioneel en goed in elkaar zit.

Een snelle website toont aan dat je aandacht besteed aan je diensten of producten. Vertrouwen van bezoekers winnen doe je met het organiseren van je website. Je vertelt dan wat de voordelen zijn van je dienst of product.

Wanneer je het vertrouwen wint van je bezoeker, heb je een groter kans dat ze bij jou zullen bestellen en dat is wat het doel is van elke ondernemer. Versnel je website en win het vertrouwen van je bezoeker.

Waarom is een snelle website zo belangrijk? Vind je antwoord in deze korte video


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij optimaliseren en maken jouw website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.