Waarom is een snelle website zo belangrijk?

Het hebben van een website is al vaak een goed begin. Ondernemers die een website hebben gemaakt of hebben laten maken, willen graag het meeste uit hun website halen. Door analyses die de ondernemer uitvoert, wordt er gevonden dat de conversie niet zo hoog is of dat de bounce rate hoog is. In dit artikel zal ik vertellen wat het belang is van een snelle website.

Waarom is het hebben van een snelle website zo belangrijk? Er zijn een aantal verschillende redenen. Deze zijn: een snelle website is vaak fijner om te gebruiken, met een snelle website verhogen je conversies, versterkt jouw SEO en geeft vertrouwen aan je bezoekers.

1. Fijne gebruikservaring

Gebruikservaring foto

Wanneer een bezoeker op je website komt, willen ze snel vinden waar ze naar op zoek zijn. Met een langzame website verhinder je het gebruik van de website. Je wilt voorkomen dat deze bezoeker dan vervolgens je website verlaat, omdat je een lage laadsnelheid hebt.

Het is frustrerend om te wachten op een pagina die drie tot vijf seconden aan het laden is. Je wilt dus dat je pagina snel laad. Het liefst wil je dat je pagina dan één tot twee seconden laat. Met Google Page Speed Insights kun je meten hoe snel jouw website is.

Heb je een lage score? Dan kun je de aanbevolen acties uitvoeren om je website sneller te maken. Google geeft je dan een lijst met aanbevelingen die je kunt uitvoeren. Deze lijst met aanbevelingen zullen je helpen om je website sneller te maken en om uiteindelijk je bezoekers langer te houden op je website.

Hoe langer een bezoeker blijft op je website, hoe beter het is voor jou als ondernemer. De bezoeker kan je website dan doorzoeken en bekijken wat zal leiden tot meer interesse.

Jaag je bezoekers niet weg door een lage laadsnelheid te hebben en verbeter de gebruikservaring met Google Pagespeed Insights.

2. Verbetert jouw conversies

Conversie foto

Met een snelle website verbeter je jouw conversies. Doordat je bezoeker dan langer op je website zal blijven, verhoog je de kans op conversie. Een bezoeker wil graag een snelle website gebruiken om de problemen die er zijn op te lossen. Neem als voorbeeld een schoonmaakbedrijf die een eigen website heeft opgericht en een sterke SEO heeft opgebouwd.

Het schoonmaakbedrijf is gericht op het behalen van conversies. Door een snelle website te maken, kan dit bedrijf een goede conversie percentage behalen. De bezoekers die terecht komen op die website kunnen dan snel een afspraak maken of een offerte aanvragen.

Hoe gemakkelijker je het maakt voor je bezoeker om je website te bezoeken en te gebruiken, des te beter de kans om te converteren. Met een hoge conversie behaal je uiteindelijk stabiliteit in jouw onderneming en in jouw persoonlijke leven.

Je wilt dus dat je website een zo goed mogelijke snelheid heeft, zodat bezoekers gemakkelijker kunnen converteren naar klanten.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel hoe jij je conversie kunt verbeteren.

3. Versterkt jouw SEO

SEO comprimeren

De snelheid van jouw website is een factor bij het scoren binnen de zoekresultaten. Google vindt het belangrijk dat jouw website een zo goed mogelijke gebruikerservaring zal bieden aan haar gebruikers nadat zij een zoekopdracht hebben gedaan.

Je wilt dat Google je website hoger zal indexeren, zodat je jouw bereik kunt verhogen. Met een goed bereik zul je ook meer kans krijgen om je diensten of producten weer te geven aan je doelgroep. Door veel bezoekers te krijgen naar je website die een fijne ervaring krijgen, zul je Google laten weten dat je het waard bent om hoger te scoren.

Google richt zich steeds vaker op de gebruikservaring van jouw bezoekers. Verlaten je bezoekers jouw website? Dan geeft dan een slecht signaal af aan Google. Verhoog je laadsnelheid en versterk op die manier gelijk ook jouw SEO score.

Met een hoge positie in Google zul je meer succes behalen als onderneming. Volg de richtlijnen die Google heeft opgesteld zodat je hoog kunt scoren binnen de zoekresultaten van Google.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel wat de voorwaarden zijn van SEO om hoger te scoren in Google.

4. Het geeft vertrouwen

Vertrouwen winnen

Met een snelle website sta je al snel boven je concurrenten. Een bezoeker die een snelle website ervaart, krijgt vaak het gevoel dat het bedrijf professioneel is en goed in elkaar zit.

Een snelle website toont aan dat je aandacht besteed aan je diensten of producten. Win het vertrouwen van je bezoekers door je website beter in te richten en een goed structuur aan te houden.

Wanneer je het vertrouwen van je bezoeker wint, heb je een groter kans dat ze bij jou zullen bestellen en dat is wat het doel is van elke ondernemer. Versnel je website en win het vertrouwen van je bezoeker.

Waarom is een snelle website zo belangrijk? Vind je antwoord in deze korte video


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Een snelle website is dus belangrijk. Heb jij al een website die je wilt laten versnellen? Dat kan. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.