10 Tips voor goede linkbuilding

Met een goede linkbuildingstrategie neem je de strijd aan met je concurrenten. Je wilt uiteindelijk toch de beste zijn binnen je sector. Ga iedereen voorbij met een krachtige en uitstekende linkbuilding strategie. In dit artikel zal ik je tips geven hoe jij linkbuilding kan toepassen aan je website.

Linkbuilding tips: benoem het zoekwoord in de link, vermijd gebroken links, misbruik het intern linken niet, sociale links, help anderen in hun vragen, bekijk het domein en pagina autoriteit, schrijf pakkende artikels, gastbloggen, registreer je website op startpagina's, wees geduldig en toon moed.

1. Benoem het zoekwoord in de link

Wanneer je interne links opstelt, is het handig om te linken naar de pagina wat ook een zoekwoord zal bevatten. Maak geen 'klik hier' link, maar maak een link dat vertelt waar de link naar toe zal verwijzen. Bij het vertellen waar de link naartoe gaat, geef je je bezoeker meer zekerheid en zekerheid leid tot het klikken op de link.

Bij het aangeven waar de link naartoe verwijst, vertel je ook direct aan Google dat die zoekwoord gebruikt kan worden om de pagina te vinden. Dit zal resulteren dat Google meer aandacht geeft aan je pagina sinds er een zoekwoord word gebruikt als link.

Een link dat overigens ook een zoekwoord bevat is beter voor je SEO. Hoe meer zoekwoorden in je pagina, hoe beter het is om je pagina te laten herkennen door Google.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel hoe jij hoger kunt scoren op Google.

4. Sociale links

Facebook, Instagram en YouTube zijn uitstekende bronnen voor externe links. Door naar jouw website te linken vanuit deze Social Media accounts, zorg je al snel voor dat je bereik vermeerdert.

Laat je vrienden en vriendinnen weten dat je een website hebt. Spoor mensen aan om je website te bezoeken via Social Media, want dit is goed voor de gezondheid van je website en voor SEO.

5. Help anderen in hun vragen

Er zijn vast mensen die vragen hebben over een bepaald onderwerp binnen jouw sector. Deze vragen kun je vinden op bijvoorbeeld een platform genaamd Quora. Op Quora vind je vragen die anderen stellen.

Jij als ondernemer kan deze vragen beantwoorden voor ze. Door een goed antwoord te voorzien aan de vraagstellers, kun je ook je website vermelden als bron. Met deze actie plaats je een backlink en kun je meer bereik krijgen naar jouw website.

Let alleen wel op dat je geen misbruik maakt van het plaatsen van jouw website onder vragen van anderen, om alleen een backlink te krijgen. Help de vraagsteller om het niet te laten blijken dat je er alleen bent voor een backlink :D.

6. Bekijk het domein en pagina autoriteit

Als je externe links wilt verkrijgen van websites, is het handig dat je kijkt naar het domein autoriteit en pagina autoriteit van waar de link op geplaatst kan worden. Je kunt domein en pagina autoriteit bekijken bij Ahrefs.

Ahrefs zal je een beeld geven wat het domein en pagina autoriteit is van een website. Het is handig om dit te zien, omdat je dan kunt inschatten of het laten plaatsen van een link naar jouw website het waard is.

Links van websites met een lage domein autoriteit hebben niet zo veel effect als een website met een hoge domein autoriteit natuurlijk.

7. Schrijf pakkende artikels

Door het schrijven van pakkende artikels die fijn zijn om te lezen en die goede informatie bieden aan de lezer, kun je er voor zorgen dat de kans groter word dat andere websites naar jou zullen linken.

Andere websites kunnen jouw website dan als bron gebruiken voor hun doeleinden, zodat jij een backlinkje kunt krijgen. Schrijf artikels die informatie geven aan bezoekers die van hoge kwaliteit zijn om de kans te vergroten dat er naar jou word gelinkt.

8. Gastbloggen

Gastbloggen is een beetje ouderwets geworden, maar het is nog steeds effectief. Met gastbloggen schrijf je blogs op andere websites waarbij jij weer kunt linken naar jouw website.

Gastbloggen is nog zeker een optie en de moeite waard. Neem contact op met website eigenaars en vertel je passie voor het schrijven van blogs en dat jij blogs wilt schrijven voor op hun website.

9. Registreer jouw website op startpagina's

Dit is toch wel de makkelijkste manier van externe links verkrijgen. Gebruik maken van startpagina's is een goede optie om veel backlinks te verzamelen.

Registreer je website bij verschillende startpagina's zoals: Startpagina.nl en Surfservice.nl.

Je kunt jouw website bij deze startpagina's aanmelden om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google.

10. Wees geduldig en toon moed

Het belangrijkste van allemaal is om geduldig te blijven met het bouwen van links. Linkbuilding is wat lastig, maar het wordt wel het meest beloond. Door een sterke linkbuilding zul je sneller de eerste pagina bereiken dan gewoonlijk.

Bouw links op een consistente manier. Laat zien dat je jouw SEO score echt wilt verbeteren.

Belang van interne linkbuilding voor SEO


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen :D. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan onze prijzen voor het optimaliseren of maken van je website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.