9 Tips voor goede linkbuilding

Met een goede linkbuildingstrategie neem je de strijd aan met je concurrenten. Je wilt uiteindelijk toch de beste zijn binnen je sector. Ga iedereen voorbij met een krachtige en uitstekende linkbuilding strategie. In dit artikel zal ik je tips geven hoe jij linkbuilding kan toepassen aan je website.

Linkbuilding tips: benoem het zoekwoord in de link, vermijd gebroken links, misbruik het intern linken niet, sociale links, help anderen met hun vragen, bekijk het domein en pagina autoriteit, schrijf pakkende artikelen, registreer je website op startpagina's, wees geduldig en toon moed.

1. Benoem het zoekwoord in de link

Wanneer je interne links opstelt, is het handig om te linken naar de pagina wat ook een zoekwoord zal bevatten. Maak geen 'klik hier' link, maar maak een link dat aangeeft waar de link naartoe zal verwijzen. Bij het aangeven waar de link naartoe gaat, geef je jouw bezoeker meer zekerheid wat zal leiden tot meer klikken op de link.

Bij het aangeven waar de link naartoe verwijst, vertel je ook direct aan Google dat het zoekwoord gebruikt kan worden om de pagina te vinden. Dit zal resulteren dat Google meer aandacht geeft aan je pagina sinds er een zoekwoord wordt gebruikt als link.

Een link dat overigens ook een zoekwoord bevat is beter voor je SEO. Hoe meer zoekwoorden in je pagina, hoe beter het is om je pagina te laten herkennen door Google.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel hoe jij hoger kunt scoren op Google.

4. Sociale links

Facebook, Instagram en YouTube zijn uitstekende bronnen voor externe links. Door naar jouw website te linken vanuit deze Social Media platforms, zorg je er al snel voor dat je bereik versterkt.

Laat je vrienden en vriendinnen weten dat je een website hebt. Spoor mensen aan om je website te bezoeken via Social Media, want dit is goed voor de gezondheid van je website en voor SEO.

5. Help anderen met hun vragen

Er zullen vast een hoop vragen zijn over je diensten en de branche waar je bevindt. Deze vragen zijn een goede mogelijkheid om je versheid en externe linkbuilding te versterken.

Maak een blog waarin je de vragen van je bezoekers beantwoord. Hoe meer waarde je deelt met je bezoekers, des de groter je kans zal zijn dat meer mensen over je website zullen praten. Dat is toch wat je wilt? Zo versterk je jouw naamsbekendheid en eventueel zul je een grotere kans krijgen dat andere websites naar je zullen willen linken.

6. Meet de waarde van de website

Als je externe links wilt verkrijgen van websites, is het handig dat je kijkt naar de autoriteit van deze website. Je kunt de autoriteit van een website meten door gebruik te maken van verschillende tools, maar die zullen je geen juiste beeld kunnen geven van de website. Google bezit de benodigde data die bepalend is hoe een website zal scoren binnen de zoekresultaten.

Om een goede meting te maken, dien je te kijken naar de zoekresultaten voor een bepaalde zoekwoord. De eerste pagina bezit de meeste autoriteit en daarom krijg je met deze techniek een goed beeld wie de waarde heeft waar jij naar op zoek bent voor een link.

Links van lage autoriteit websites zijn ook zeker niet te onderschatten, want deze kunnen op de lange termijn hun website sterk verbeteren waardoor je goede kans teniet is gegaan. Richt je wel eerst op de websites die momenteel goed scoren binnen de zoekresultaten en ga daarna aan de slag met websites die opkomend kunnen zijn.

7. Schrijf pakkende artikelen

Door het schrijven van pakkende artikelen die fijn zijn om te lezen en die goede informatie bieden aan de lezer, kun je ervoor zorgen dat de kans groter wordt dat andere websites naar je zullen linken.

Andere websites kunnen jouw website dan als bron gebruiken voor hun doeleinden, en jij zal hier een backlink van krijgen. Schrijf artikelen die informatie geven aan bezoekers die van hoge kwaliteit zijn om de kans te vergroten dat er naar jou wordt gelinkt.

8. Registreer jouw website op startpagina's

Dit is toch wel de makkelijkste manier van externe links verkrijgen. Gebruik maken van startpagina's is een goede optie om veel backlinks te verzamelen, maar ze zullen niet van hoge waarde zijn.

Door je aan te melden bij startpagina's zul je ervoor zorgen dat je linkprofiel er natuurlijk uit zal zien. Varieer de type externe links naar jouw website om Google aan te tonen dat je op de eerlijke manier bezig bent.

9. Wees geduldig en toon moed

Het belangrijkste van allemaal is om geduldig te blijven met het bouwen van links. Linkbuilding is wat lastig, maar het wordt wel meest beloond van allemaal. Door een sterke linkbuilding zul je sneller de eerste pagina bereiken.

Bouw links op een consistente manier. Laat zien dat je jouw SEO score echt wilt verbeteren. Wees actief in de comments op andere blogs en versterk je band met andere website eigenaren.

Belang van interne linkbuilding voor SEO


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij optimaliseren en maken jouw website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.