Versterk je linkbuilding met deze tips

Met een goede linkbuildingstrategie neem je de strijd aan met je concurrenten. Je wilt uiteindelijk toch de beste zijn binnen je branche. Ga iedereen voorbij met een krachtige en uitstekende linkbuildingstrategie. In dit artikel zal ik je tips geven hoe jij linkbuilding kunt toepassen aan je website.

Linkbuilding tips: benoem het zoekwoord in de link, vermijd gebroken links, misbruik het intern linken niet, sociale links, schrijf pakkende artikelen, registreer je website op startpagina's, wees geduldig en toon moed.

1. Benoem het zoekwoord in de link

Wanneer je interne links opstelt, is het handig om een zoekwoord te vermelden voor je linktekst. Maak geen 'klik hier' link, maar maak een link die aangeeft waarnaar toe word verwezen. Bij het aangeven waar de link naartoe gaat, geef je jouw bezoeker meer zekerheid wat zal leiden tot meer klikken.

Je geeft Google ook direct aan waar de pagina over gaat. Met een sterke linktekst geef je context aan de pagina. Dit zal leiden tot een beter begrip van Google. En dat zal positief effect hebben op je ranking.

Let wel op dat je niet telkens hetzelfde zoekwoord gebruikt. Varieer een beetje, want zo zul je niet spammy overkomen bij je gebruikers en Google. Zorg voor een natuurlijk gebruik van zoekwoorden.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel hoe jij hoger kunt scoren op Google.

4. Sociale links

Facebook, Instagram en YouTube zijn uitstekende bronnen voor externe links. Door naar jouw website te linken vanuit deze Social Media platforms, zorg je er al snel voor dat je bereik versterkt.

Laat je vrienden en vriendinnen weten dat je een website hebt. Spoor mensen aan om je website te bezoeken via Social Media, want dit is goed voor de gezondheid van je website en voor SEO.

5. Schrijf pakkende artikelen

Je kunt ervoor zorgen dat de kans groter word dat anderen naar je website verwijzen. Waardevolle informatie is lastig te realiseren, dus mensen zullen het enorm waarderen en je een linkje geven.

Zo gebruiken ze jou als bron van de informatie, en dat zal je SEO flink versterken. Schrijf kwalitatieve artikelen die informatie bieden aan je bezoekers.

6. Wees geduldig en toon moed

Het belangrijkste van allemaal is om geduldig te blijven met het bouwen van links. Linkbuilding is lastig, maar het wordt wel meest beloond van allemaal. Door een sterke linkbuilding zul je sneller de eerste pagina bereiken.

Bouw links op een consistente wijze. Laat zien dat je jouw SEO score echt wilt verbeteren. Wees actief in de comments op andere blogs en versterk je band met andere website eigenaren.

Belang van interne linkbuilding voor SEO


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Jouw linkbuilding begint bij een goed advies. Onze SEO consultanten helpen je graag om de juiste stappen te nemen bij het vergroten van jouw vindbaarheid. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.