Schrijf uitstekende SEO teksten met deze tips

Schrijf SEO teksten met de tips ik zal bespreken in dit artikel. Het schrijven van SEO teksten kun je overlaten aan bedrijven die SEO diensten leveren of jij schrijft het zelf door middel van deze uitstekende SEO tips. Voor ondernemers is het belangrijk om SEO te versterken om zo een hoger bereik te verkrijgen. Wanneer jouw website een hoog bereik heeft, zal het meer conversie opleveren voor jouw onderneming.

Tips voor SEO teksten schrijven zijn er veel. De tips om SEO teksten te schrijven zijn: bepaal wie jij wilt bereiken, heb een sterk doel, maak de SEO teksten uitgebreid, vermeld de juiste zoekwoorden in jouw teksten, behoud jouw teksten overzichtelijk, heb een gemakkelijke URL voor de pagina, vermeld links naar externe bronnen, optimaliseer afbeeldingen en schrijf interessante content.

1. Bepaal wie jij wilt bereiken

Jouw doelgroep wil je bereiken met de juiste teksten en daarom is het belangrijk om te kijken naar wie jij wilt bereiken. Bij het bereiken van jouw doelgroep, is onderzoek belangrijk. Onderzoek de doelgroep die jij wilt bereiken als ondernemer.

Wil je jongeren bereiken, dan is het geen goed idee om een pagina te maken over antieke artikelen waar de details in worden gegaan. Met een doelgroep krijg je ook een goed beeld waar jouw SEO teksten aan zullen moeten voldoen.

Wanneer de verkeerde doelgroep wordt getarget zul je een groot verlies zien als we kijken naar tijd en moeite. Het is dus belangrijk om jouw doelgroep vast te stellen voordat je jouw SEO teksten gaat schrijven.

Het afstemmen op jouw doelgroep zal te pas moeten komen in de teksten. Dat zal er voor zorgen dat de teksten effectiever aan komen en dat de bezoeker niet snel de pagina verlaat.

Wanneer Google ziet dat jouw bezoekers minder snel vertrekken van jouw website, dan geeft hen dat een goed signaal dat jouw website hoger moet scoren binnen de zoekresultaten. Het vaststellen van jouw doelgroep heeft dus zeker effect op SEO.

2. Heb een sterk doel

Je kunt nou wel SEO teksten schrijven, maar wat is het doel precies van het schrijven van SEO teksten. Schrijf je deze teksten om jouw bezoeker te willen informeren over een bepaald onderwerk of wil je jouw SEO teksten zodanig indelen dat het de bezoeker aanspoort om actie te ondernemen.

Je hebt bijvoorbeeld het schrijven van artikelen waarbij je de bezoeker wilt informeren binnen een specifieke branche, maar je hebt ook landing pagina's en gewone website pagina's waar jouw diensten of producten worden gepromoot.

Bij het bepalen van een sterk doel voor het schrijven van SEO teksten, zorg je er voor dat je de bezoeker duidelijkheid geeft in jouw SEO teksten. Duidelijkheid zorgt voor rust en dat is wat elke bezoeker moet krijgen van een website.

Wanneer een bezoeker jouw website bekijkt en niet snapt waar de teksten over gaan, dan zal deze bezoeker al heel snel vertrekken en dat is een gemiste kans.

3. Maak de SEO teksten uitgebreid

Een uitgebreide SEO tekst zorgt er voor dat jij je bezoeker meer kunt informeren over een bepaald onderwerp. Wanneer je in de details duikt, vind de bezoeker het fijn om verder te lezen. Dat komt, omdat de bezoeker interesse heeft in zulke zaken.

Een uitgebreide tekst is niet alleen uitstekend voor jouw bezoeker vanwege het feit dat het de bezoeker geïnteresseerd houd, maar het is ook uitstekend voor SEO. Google houd er namelijk van dat jouw teksten uitgebreid zijn, want Google wilt haar gebruikers de beste ervaring bieden.

Google kijkt naar websites die het meest de bezoeker zullen informeren en de website die de bezoeker het langst kan vasthouden. Wanneer een website dit kan, dan zal het hoger scoren binnen de zoekresultaten van Google. Bekijk eens de eerste drie blog artikelen. Je zult zien dat het vaak bestaat uit minimaal 1000 woorden.

Een website die zo veel woorden heeft kunnen schrijven is meestal in die dieptes gedoken. Maak jouw SEO teksten dus uitgebreid om kans te maken in de top drie zoekresultaten van Google binnen jouw branche. Content is king!

4. Vermeld de juiste zoekwoorden in jouw teksten

Zoekwoorden zijn een belangrijk aspect binnen SEO, maar ook voor jouw bezoekers. Je wilt uiteindelijk zo veel mogelijk bereik verkrijgen om jouw conversies te vermeerderen. Met zoekwoorden kun je hier vrijwel snel mee aan de gang.

Zoekwoorden moeten binnen de content geplaatst worden. Plaats de zoekwoorden waarvan jij op gevonden wilt worden, in jouw SEO teksten. Voor elke pagina is er meestal een bepaald zoekwoord. Zo heeft deze pagina bijvoorbeeld het zoekwoord 'Tips van SEO teksten schrijven'.

Het is dan belangrijk dat het zoekwoord ook geplaatst word binnen jouw teksten. Zo creëer je efficiëntie. Een zoekwoord kun je vaak vermelden in jouw SEO teksten en je kunt het misbruiken. Misbruik de zoekwoorden niet, want dit zal Google bestraffen.

Het is dus niet mogelijk om zoekwoorden te proppen. Dat is namelijk een Black Hat techniek binnen SEO. Het is een actie die wordt bestraft als Google het merkt. Zoekwoorden kun je op de juiste manier gebruiken binnen jouw SEO tekst.

Je wilt dus wel kijken waar het logisch is om te gebruiken. Hoe efficiënter je jouw zoekwoorden plaatst binnen jouw SEO teksten, des te beter het zal zijn voor jouw SEO score.

5. Behoud jouw teksten overzichtelijk

Een overzichtelijke tekst is goed leesbaar. Leesbaarheid van een tekst is ontzettend belangrijk. Dit komt, omdat het leesbaar maken van teksten vriendelijk is voor jouw bezoekers en dat is wat je wilt bereiken.

Je wilt dat jouw bezoekers het fijn vinden om jouw website te bekijken om het te gebruiken. Maak gebruik van een lettertype die goed leesbaar is en zorg er voor dat de teksten niet de dicht op elkaar zitten.

Een goed leesbare lettertype zorgt al snel voor wat rust. Het is zeker mogelijk om wat elegantere lettertypes te gebruiken voor jouw website, maar kijk meer naar de leesbaarheid van de teksten.

Uiteindelijk is het belangrijk hoe de bezoeker jouw website zal ervaren en niet hoe jij het ervaart. Met alinea's en tussenkopjes maak je de teksten flink wat leesbaar. Het is fijn voor een bezoeker om witregels te zien waar het moet.

Niemand wil kijken naar een grote blok tekst zonder witregel. Een overzichtelijke tekst zorgt voor rust en een fijne gebruiksvriendelijkheid.

Bekijk eventueel dit artikel over hoe jij bezoekerstijd kunt verbeteren.

6. Heb een gemakkelijke URL voor de pagina

De URL van jouw website is belangrijk voor jouw bezoekers en voor Google. De URL moet over het algemeen logisch en begrijpbaar zijn. De bezoeker bekijkt de URL van de website om te begrijpen waar de pagina over gaat.

Google gebruikt jouw URL om jou beter te positioneren binnen haar zoekresultaten. Vermeld zoekwoorden dus ook in jouw pagina URL. Heb je een pagina dat gaat over SEO dan is het belangrijk dat jouw pagina naam ook iets met SEO in zich heeft.

Bekijk eventueel dit artikel over het effect van de URL op het hoger scoren in Google.

7. Vermeld links naar externe bronnen

Een pagina zoals een artikel deelt vaak informatie dat ook te vinden is bij externe bronnen. Heb je iets geleerd over een bepaald onderwerp dan kun je de bezoeker doorverwijzen naar die pagina als het relevant is voor de bezoeker.

Het linken naar externe bronnen heeft effect op jouw SEO. Het heeft misschien niet het meeste effect op je SEO, maar de inzet is het zeker waard.

Niet alleen link je naar externe bronnen om jouw bezoeker meer te informeren, maar ook om vertrouwen te verkrijgen van je bezoeker. Vertrouwen is alles.

Bekijk eventueel dit artikel over hoe jij conversie kunt verbeteren.

8. Optimaliseer afbeeldingen

Zoekmachines kunnen jouw afbeeldingen niet lezen, wel kunnen ze kijken waar de afbeelding over gaat. Je kunt aangeven waar de afbeelding over gaat door de alt-tag in te vullen. Je geeft dan aan waar de foto over gaat.

De alt tag word ook gebruikt voor slechtzienden. De title-tag heeft ook effect op jouw SEO. Je geeft dan aan waar de foto over gaat. Dus net als dat je bij de alt-tag deed. Nu formatteer je het misschien wel weer beter, omdat het in de afbeeldingen komen te staan van Google.

De title-tag is dus eigenlijk de titel die wordt weergegeven in de Google afbeeldingen als iemand zoekt naar het zoekwoord wat jouw title-tag ook bevat.

Bekijk eventueel dit artikel over hoe jij conversie kunt verbeteren.

9. Schrijf interessante content

Tenslotte, schrijf interessante content. Hoe weet je wat interessante content is? Je kunt onderzoeken wat jouw doelgroep wilt zien of weten. Hier kun je teksten over schrijven, zodat het interessant is voor die doelgroep.

Je wilt dat jouw bezoekers bij jou terecht komen voor de informatie waar zij naar op zoek zijn. Gelukkig kun je jouw website zodanig optimaliseren dat Google jou hoger zal plaatsen in de zoekresultaten.

Content schrijven is dus een vak apart. Het is zeker een talent als je weet jouw bezoekers over te halen en te laten blijven op jouw website.

Bekijk deze video over hoe jij het best SEO teksten kunt schrijven


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen :D. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan onze prijzen voor het optimaliseren of maken van je website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.