Voordelen van HTML op een rijtje

HTML staat voor Hypertext Markup Language. Het is een manier om websites en webapplicaties in elkaar te zetten. HTML is wat je kunt zien op de website. Dus het bevat alle content op een pagina. In dit artikel zal ik je de tien voordelen geven van een statische website.

1. Snelheid

Een statische website is tientallen keer sneller dan een CMS website. Bij een CMS website duurt het meestal veel langer om een website te compileren en dit zorgt voor een trage snelheid score op Google Page Speed Insights.

Een CMS website draait op een grote database die eerst helemaal gecompileerd moet worden om het te kunnen tonen aan de bezoeker. De browser heeft het niet moeilijk bij een statische website omdat het niet uitgeladen moet worden vanaf een database. Zo kun je zien dat het gebruiksvriendelijker is en beter is voor de browser.

De snelheid van een website heeft groot effect op conversies en gebruikservaring, daarom is het een zeer belangrijk factor waar elke website eigenaar op zou moeten letten. Wij hebben een sneller website op mobiel en pc, omdat we gebruik maken van een statische website.

2. Geen limieten

Met gebruik van statische websites, kun je een veel complexere en leukere website in elkaar zetten. Het kan zowat alles bereiken wat je wilt als het gaat om ontwerp van je website. Er zijn geen limieten met HTML, dus je kunt jouw inbeelding van de website gewoon laten implementeren door te gaan voor een statische website.

HTML biedt functionaliteiten zoals mappen en formulieren zonder dat je een plug-in daarvoor nodig zou moeten hebben. Dat is niet het geval bij CMS systemen.

Het toepassen van schaduwen tot het laten zweven van objecten zijn mogelijk voor een HTML website. Maak dus je website een stuk unieker door te kiezen voor een statische website.

3. Veilig

De veiligheid van een HTML website is vrij hoog. Dit komt omdat de taal geen informatie opslaat van gebruikers. Het hebben van een HTML website is veilig en niet zoals een WordPress website die gemakkelijk gehackt kan worden door gebruikers.

WordPress slaat al haar informatie op in een database. Deze database wordt vervolgens uitgelezen door de webbrowser. Door hacktechnieken zoals een 'MySQL Injection', kan een WordPress website flink in de problemen raken.

4. Mobielvriendelijk

Je website weergeven op een mobiel, is geen probleem voor statische websites. Statische websites maken gebruik van een opmaak taal genaamd CSS. De taal zorgt ervoor dat een website mobielvriendelijk is.

Je kunt je website precies laten vertonen hoe jij dat wilt, omdat een statische website niet gelimiteerd is door een template. Bovendien zijn statische websites beter leesbaar door de browser. Dat zorgt ervoor dat je website minder bugs bevat.

5. Geen updates nodig

Een website laten bouwen in HTML brengt vele voordelen. Een groot voordeel van het bouwen van een HTML website is dat het geen updates nodig heeft om te kunnen functioneren. Het nadeel van WordPress is dat de plug-ins constante updates en upgrades nodig hebben om goed zichtbaar en functioneel te blijven.

Het constant moeten updaten, brengt een hoop tijd met zich mee. Als ondernemer is het belangrijk dat je een website voor je laat werken zonder dat je er al te veel aan moet blijven doen. Besteed minder aandacht aan het updaten van je website en meer aandacht aan je klanten, door te gaan voor een statische website.

6. Hulp is in overvloed

Bij het maken van een website ontstaan er altijd wat problemen. Bij het maken van een WordPress website is het lastig om deze problemen te vinden in code. De code is vaak verborgen voor WordPress gebruikers. Bovendien maakt WordPress gebruik van een servertaal genaamd PHP. De taal mag geen fouten bevatten, of het zal je website niet laten laden.

Bij het maken van een HTML website kun je alle fouten gemakkelijk vinden. De code is veel schoner dan in WordPress en dat maakt het makkelijker om problemen te vinden.

Als er ooit een foutje ontstaat in je website waar je ontzettend gefrustreerd om raakt, kun je gemakkelijk een webontwikkelaar vinden die jouw probleem kan oplossen. Het bespaart een hoop geld om dit te doen i.p.v. een onderhoud pakket te nemen zoals dat gewoonlijk is bij WordPress websites. Het bespaart je niet alleen geld maar dus ook een uitgebreide keus uit hulp.

7. Geen maandelijkse kosten

Een website laten maken in HTML bespaart je geld, omdat het geen maandelijkse onderhoud of lidmaatschap kosten heeft. Het is algemener goedkoper om een webhosting pakket aan te schaffen voor een statische website dan een CMS website.

Aangezien een HTML website niet gewoonlijk samenwerkt met de talen PHP en MySQL, betaal je minder voor een webhosting pakket. WordPress draait op PHP en MySQL en kan dus niet profiteren van een lage webhosting pakket.

Bespaar maandelijke kosten en kosten voor een webhosting pakket, door te gaan voor een statische website.

8. SEO vriendelijk

Statische websites bieden de mogelijkheid om SEO toe te passen aan je website. Het is eerlijk gezegd niet de sterkste voordeel, maar het is wel goed toepasbaar. Doordat de code van je website schoon en makkelijk leesbaar is door browsers, zul je hoger scoren.

Ondernemers hebben vaak niet de benodigde kennis en kunde van SEO, dus het wordt al snel overgelaten aan SEO experts. Dat is handig om je tijd en moeite te besparen, zodat je met uiterste energie en focus kunt richten op je klanten en onderneming.

Bekijk eventueel ook onze Top SEO tips artikel om meer te weten te komen over SEO.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Wil je gaan voor een statische website?

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Er zijn een hoop voordelen van HTML websites. We maken die volledig op maat en zorgen daarom dus ook voor een supersnelle website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.