Voordelen van HTML op een rijtje

Je hebt vast gehoord over HTML en waarom het misschien beter is dan een CMS systeem. HTML staat voor Hypertext Markup Language. Het is een manier om websites en webapplicaties in elkaar te zetten. HTML is wat je kan zien op de website. Dit heet Front-End. HTML is dus een Front-End taal.

Websites die zijn gebouwd in HTML hebben vaak een grote voordeel boven CMS in bepaalde aspecten. De webbrowser leest de HTML code en geeft het weer aan gebruikers. HTML is een taal wat een leek niet zou kunnen snappen, omdat het een taal is dat word gebruikt om te communiceren met de computer. HTML is dus een taal dat zorgt voor de content op een website.

Ik zie je je al afvragen wat de voordelen zijn van HTML en waarom je toch zou moeten kiezen voor een HTML website boven een CMS website. Ik heb de belangrijkste voordelen van een HTML website op een rijtje gezet om je wat meer te helpen in je besluit en om je meer te informeren over de HTML voordelen.

1. Snelheid

Een HTML website is tientallen keer sneller dan een CMS website. Bij een CMS website duurt het meestal veel langer om een website te compileren en dit zorgt voor een lage snelheid score op Google Page Speed Insights.

Een CMS website draait op een grote database die eerst helemaal moet worden verkleind om het te tonen aan de gebruiker. Hier kan de browser dat niet sneller dan een HTML website. Een HTML website heeft dus een goede voorsprong op de CMS websites en is hierdoor gebruiksvriendelijker.

Snelheid van een website heeft eenn groot effect op conversies en gebruikservaring en is daarom een zeer belangrijke aspect waar elke website eigenaar op zou moeten letten. Neem ons als voorbeeld. Wij hebben een HTML website en door dit hebben we een score van 99+ snelheid kunnen behalen op Google Page Speed Insights . Dit had ons niet kunnen lukken als we voor de CMS website waren gegaan.

2. Geen limieten

Een HTML website maken is een heel uitgebreide manier omm websites in elkaar zetten. Zo is er bijvoorbeeld een hele leuke functionaliteit dat de gebruikers van je website de mogelijkheid geeft om tekstkleur aan te passen! HTML heeft geen limieten en kan gemakkelijk worden gebruikt door mensen die er wat kennis van hebben. Het verkrijgen van HTML kennis is niet zo lastig als de andere talen in de programmeerwereld. Met de basis kom je al heel ver.

HTML biedt functionaliteiten zoals mappen en formulieren zonder dat je een plugin daar voor zou nodig hebben zoals dat het geval is bij Wordpress en andere CMS systemen. Het toepassen van schaduwen tot het laten zweven van objecten zijn mogelijk voor een HTML website. Maak dus je website een stuk unieker door te kiezen voor een HTML website.

3. Veilig

De veiligheid van een HTML website is vrij hoog. Dit komt omdat de taal geen informatie opslaat van gebruikers. Zoals vermeld in de introductie van deze pagina is HTML een Front-End taal. Het hebben van een HTML website is veilig en niet zoals een Wordpress website die gemakkelijk gehackt kan worden door gebruikers.

Wordpress slaat al haar informatie op in een database. Deze database word vervolgens uitgelezen door de webbrowser. Door hacktechnieken zoals een MYSQL Injection kan een Wordpress website flink in de problemen raken. Een HTML website heeft deze probleem niet en is dus aan de positieve kant in deze aspect.

4. Mobielvriendelijk

HTML heeft een ingebouwde systeem om teksten aan te passen op basis van verschillende schermen. Als je bijvoorbeeld een inleiding schrijft en het wilt latenn tonen op alle schermen dan zal het prima automatisch aanpassen per scherm. Daarnaast is een HTML website volledig in je eigen grip. Wil je de tekst een andere kant opschuiven of wat meer ruimte hebben buitenom de tekst? Dan kan je dat regelen met wat CSS. CSS is de opmaak van een website. HTML en CSS werken samen om een website er goed uit te laten zien. Een HTML is dus zeer mobielvriendelijk wat zorgt voor fijne gebruikservaring.

5. Geen updates nodig

Een website laten bouwen in HTML brengt vele voordelen. Een grote voordeel van het bouwen van een HTML website is dat het geen updates nodig heeft om te kunnen functioneren. De nadeel van Wordpress is dat de plugins constante updates en upgrades nodig hebben om goed te kunnen functioneren en zichtbaar te blijven op je website. Een HTML website heeft deze nadeel gelukkig niet.

Het constant moeten updaten brengt een hoop tijd met zich mee. Als ondernemer is het belangrijk dat je een website voor je laat werken zonder dat je er al te veel aan moet doen om er succes uit te behalen. Bij HTML heb je dus een grote voordeel hierin. Besteed minder aandacht aan het updaten van je website en meer aandacht aan je klanten door te gaan voor een HTML website.

6. De browsers ondersteunen HTML

De bekende browsers zoals Chrome, Firefox, Safari en zelfs Android Internet ondersteunen allemaal HTML en lezen het uitstekend uit. De browsers zijn speciaal gemaakt om HTML uit te lezen en te laten zien aan de gebruiker. De eerste HTML versie bestaat al sinds 1995.

7. Geen duplicate content probleem

Duplicate content is eeen probleem binnen SEO. Alle content dat op een bepaalde pagina hetzelfde is als een andere pagina, woord voor woord word beschouwd als duplicate content. Een HTML website maakt en specificeert een url. Bij Wordpress worden er per pagina veel url's aangemaakt en Google denkt dan dat er op elk van die pagina's duplicate content is. Dit heeft negatieve effect op de SEO. Duplicate content is geen probleem bij het aanmaken van een HTML pagina dus, wat zorgt voor een betere SEO score zodat je hoger positioneert in de Google zoekresultaten.

8. Hulp is in overvloed

Bij het maken van een website ontstaan er altijd wat problemen. In de code van een website is er altijd wel wat dat een pagina bijvoorbeeld niet kan laten laden. Bij het maken van een Wordpress website is het lastig om deze fouten te zoeken en te vinden, omdat de HTML die automatisch is gegenereerd niet schoon is. Wat houd schone code in? Nou het houd in dat je alle woorden en tags makkelijk en overzichtelijk kan lezen. Hoe schoner de code hoe beter het is voor Google crawlers om je website te indexeren.

Bij het maken van een HTML website kun je alle fouten gemakkelijk nazoeken. Dit omdat de code veel schoner is dan in Wordpress. Als er ooit een foutje ontstaat in je website waar je ontzettend gefrustreerd om raakt, kan je een programmeur die je kent of freelancer inhuren voor een lage prijs die vervolgens de fouten zal oplossen. Het bespaart een hoop geld om dit te doen inplaats van een onderhoudpakket te nemen zoals dat gewoonlijk is bij Wordpress gebruikers. Het bespaart je niet alleen geld maar dus ook een uitgebreide keus uit hulp. Wil je toch een poginkje zelf wagen om het op te lossen dan kan je altijd kijken naar YouTube HTML tutorials of een website zoals W3Schools.com.

9. Geen maandelijkse kosten

Een website laten maken in HTML bespaart je geld, omdat het geen maandelijkse onderhoud of lidmaatschap kosten heeft. Het is een geheel gratis manier om websites in elkaar te zetten. Naast dit is het ook goedkoper om een webhosting pakket te krijgen. Aangezien een HTML website niet gewoonlijk samenwerkt met PHP en MYSQL betaal je minder voor een webhosting pakket. Wordpress draait op PHP en MYSQL en kan dus niet profiteren van een lagere webhosting pakket. Bespaar maandelijke kosten en kosten voor een webhosting pakket door te gaan voor een HTML website.

10. SEO vriendelijk

Naast dat een HTML website geen verschillende url's genereert per pagina en schonere code heeft dan Wordpress, is het ook heel gemakkelijk om SEO toe te passen aan een HTML website. Alt en title tags aanpassen in HTML? Geen probleem, zo gedaan. De titel en descriptie van je pagina opfrissen? Met een paar lines van code ben je er helemaal klaar voor. Maak je website zo sterk mogelijk in SEO en zie de voordelen ervan.

Bekijk eventueel ook onze Top SEO tips artikel om meer te weten te komen over SEO.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Wil je gaan voor een HTML website?

We willen je graag bedanken dat je zo ver bent gekomen in dit artikel. Wij zijn een webdesign bureau gevestigd in Den Haag en we bouwen websites voor een betaalbaar tarief. Het maken van maatwerk websites en mobielvriendelijke websites zijn onze specialiteiten. Wij bouwen onze websites met HTML en zijn bereid om een website voor je te laten maken waar jij en je gebruikers naar op zoek zijn. Wil je niet een website laten maken in HTML maar met Wordpress? Dan kun je terecht bij Webdesigner Den Haag voor mooie Wordpress websites.