Nadelen van HTML op een rijtje

Je hebt vast gehoord over HTML en waarom het misschien minder goed is dan een CMS systeem. HTML staat voor Hypertext Markup Language. Het is een manier om websites en webapplicaties in elkaar te zetten. HTML is wat je kan zien op de website. Dit heet Front-End. HTML is dus een Front-End taal.

Websites die zijn gebouwd in HTML hebben vaak een voordelen boven CMS in bepaalde aspecten, maar ook zeker nadelen. De webbrowser leest de HTML code en geeft het weer aan gebruikers. HTML is een taal wat een leek niet zou kunnen snappen, omdat het een taal is dat word gebruikt om te communiceren met de computer. HTML is dus een taal dat zorgt voor de content op een website.

Ik zie je je al afvragen wat nou de nadelen zijn van HTML en waarom je er toch niet voor zou moeten kiezen boven een CMS website. Ik heb de belangrijkste nadelen van een HTML website op een rijtje gezet om je wat meer te helpen in je besluit en om je meer te informeren over de HTML nadelen.

1. Niet dynamisch

HTML is een manier van websites in elkaar zetten op een statische manier. Dit brengt een grote nadeel met zich mee. Ondernemers hebben namelijk niet altijd een hoge kennis over statische code en hoe je het kan implementeren om een website te maken. Dit zorgt er voor dat ondernemers een website in HTML niet zelf kunnen onderhouden. Het beheren van een HTML website wordt gedaan door een programmeur of iemand die wat verstand heeft van coderen. Wil je tekst toevoegen aan een HTML website dan dien je dus een programmeur in dienst te nemen voor die opdracht. Dit kan zeer balen zijn en vooral als het moeilijk is om programmeurs in dienst te nemen wat vaak get geval is, omdat er een grote vraag is naar programmeurs.

Het niet kunnen beheren van je website brengt frustratie met zich mee. Wil je iets kleins aanpassen dan heb je een programmeur nodig. HTML is daarom niet altijd de juiste keuze voor een ondernemer om voor te kiezen. Stel dat je een website hebt die geen tot weinig aanpassingen in de drie maanden nodig heeft dan is het geen al te grote ramp, maar als je een website hebt die rekent op aanpassingen dan is het wel een probleem. Als je toch gaat voor een HTML website en je hebt een website niet geen tot weinig aanpassingen nodig heeft dan is het niet een probleem wat in de weg staat.

Iedereen heeft wel iemand die wat kennis heeft over HTML en die kan je er dan uit helpen, maar ken je geen programmeur die deze probleem voor je kan oplossen dan is het altijd mogelijk om zelf te duiken in de zee van code. Een paar serieuze nachten van YouTube Tutorials zullen je vast opweg helpen.

2. Veel code is vereist

Het maken van een website in HTML wordt gedaan vanaf het begin. Het wordt gebouwd vanaf het begin zonder enige startende code of basis. Doordat er geen startende basis is of enige hulp in code vereist het veel werk om een website op te zetten in HTML. Het maken van een website in HTML en zeer verschillend in het maken van een website met een CMS systeem. Bij een CMS systeem heb je al een startende basis voor je website met ontwerp. In HTML is dit niet zo en moet alles worden gebouwd vanaf het begin. De code kan er weer voor zorgen dat de website steeds complexer word...

3. Kan complex worden

Het bouwen van een HTML website of het laten bouwen kan zeer complex worden wanneer er bijvoorbeeld een website is die regelmatig content op de website nodig heeft. Deze soort websites kunnen in de loop der tijd zeer complex worden door de code die er steeds bij komt. Het beheren van zo een website word dus steeds lastiger en vereist meer tijd en moeite dan een gewoonlijke website waar slechts informatie wordt getoond over een dienst.

Neem als voorbeeld een ondernemer die voor zijn hobby graag mensen traint in tennis. Deze ondernemer wilt een website en daarin wil hij graag aantonen wat hij doet en hoeveel het kost om een les te nemen bij hem. Deze soort website vereist niet regelmatige updates, omdat er niet veel veranderd in zijn dienst.

Neem nu de voorbeeld van een blogster die regelmatig artikels in gedachte heeft en het wil publiceren. Dit word lastig om te realiseren in een HTML website omdat er regelmatig updates nodig zijn. Bij het bouwen van een HTML website is het dus lastig om een regelatige update verexiste website te bouwen, omdat na tijd de code opstapelt en steeds moeilijker organiseerbaar word. De juiste optie om een blog website te maken is Wordpress aangezien het bij Wordpress heel gemakkelijk is om blog websites in elkaar te zetten.

4. Bloggen gaat moeilijk

HTML is niet gemaakt voor bloggers/blogsters. Dit is de reden waarom Wordpress werd gestart. Ze zagen namelijk dat het voor een blogger/blogster moeilijk is om een HTML website te onderhouden vanwege het feit dat er veel code bij komt kijken. Naast dat is het moeilijk voor een blogger/blogster om constant ook het ontwerp aan te passen van de website, foto te vergroten en video's toe te voegen.

HTML is niet makkelijk organiseerbaar als het komt op blogs. Wordpress is hierdoor zeer succesvol geworden, dus als je een blogger/blogster bent en je hebt vaak veel ideetjes voor artikels. Neem dan een kijkje bij Wordpress, want daar zal je de grote gemak zien om te bloggen aangezien het is opgericht voor bloggers.

5. Kan wat lastiger leerbaar zijn

HTML is niet de makkelijkste om te leren. Om HTML te leren dien je er wat tijd in te investeren. Ik begrijp dat ondernemers niet veel tijd hebbenn en ze een hele drukke leven hebben en daarom raad ik het aan om een Wordpress website te laten maken of zelf te maken. Het maken van een Wordpress website is vergemakkelijkt voor iedereen die geen tot weinig codeer kennis heeft.

Wordpress word gebruikt door heel veel mensen. Zo bestaat het wereldwijde web uit maar liefst 455 miljoen Wordpress websites. Doordat HTML zo uitgebreid is valt en veel basiskennis te leren en dit kan moeite met zich meebrengen in het verstaan en begrijpen van de code. Toch is het mogelijk om HTML te leren via YouTube Tutorials of de albekende HTML tutorial website W3schools onder de programmeurs. Deze website legt alles uit over HTML en hoe je het implementeert. Het geeft zelfs opdrachten die je zelf kan uitvoeren via hun omgeving zodat je direct ziet wat je aan het coderen bent.

Leer meer over HTML in deze krachtige turorial!


Deel dit artikel met je vrienden en kennissen


Wil je gaan voor een Wordpress website?

Als je zo ver bent gekomen in het artikel willen we je bedanken voor je aandacht. Wij zijn een webdesign bureau en wij bouwen websites voor een betaalbaar tarief. Het maken van maatwerk websites en mobielvriendelijke websites zijn onze specialiteiten. Wij bouwen onze websites niet met een CMS systeem, maar met HTML. Wil je wel een website laten maken met een CMS systeem zoals Wordpress dan kun je terecht bij Webdesigner Den Haag. Heb je interesse in wat wij je te bieden hebben, bekijk dan onze prijzen voor het bouwen of optimaliseren van je website.