Nadelen van HTML op een rijtje

Je hebt vast gehoord van HTML en waarom het misschien minder goed is dan een CMS systeem. HTML staat voor Hypertext Markup Language. Het is een manier om websites en webapplicaties in elkaar te zetten. HTML is wat je kunt zien op de website. Dit bevat content zoals video's, foto's en teksten. Bekijk de nadelen van statische websites zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw onderneming.

1. Niet dynamisch

Ondernemers hebben vaak niet de benodigde codeerkennis om een website in elkaar te zetten. Het is daarom een nadeel van statische websites. Mocht je teksten willen aanpassen bij statische websites, dan heb je daar een programmeur voor nodig die HTML en CSS beheerst. Ondernemers die volledige controle willen hebben over hun website, kunnen dat dus niet bij statische websites. Kennis van HTML en CSS is essentieel om je website dan dus te kunnen aanpassen.

Bedenk hoe vaak je aanpassingen wil laten maken aan je website. Denk je dat je tcoh geen aanpassingen wil doorvoeren en het geheel over te laten aan de programmeur? Dan zijn statische websites een goede optie voor jou.

Ik kan me voorstellen dat je niet genoeg tijd hebt om je website in beheer te nemen en constant aanpassingen te verrichten. Er zijn toch ondernemers die wel de tijd willen nemen om hun website te beteren. Een goede optie zou dan zijn om te gaan voor WordPress.

2. Veel code is vereist

Statische websites worden gemaakt vanaf het begin. Dat houdt in dat ze geen basis zullen hebben en dat het volledig van scratch gedaan moet worden. Doordat er geen startende basis is of enige hulp in code vereist het veel werk om een website op te zetten. Het maken van een website in HTML is anders dan bij een CMS systeem. Bij een CMS systeem heb je al een startende basis voor je website, maar bij statische websites is dat niet het geval. Hoe groter de website wordt, hoe complexer de code zal worden. En dat is geen pretje om te beheren.

3. Kan complex worden

Het bouwen van een HTML website of het laten bouwen kan zeer complex worden wanneer de website constant nieuwe content moet bevatten. Deze soort websites kunnen in loop van tijd zeer complex worden. Een statische website wil je dus niet beheren als ondernemer die het al druk heeft met andere dingen. Het is dan handig om een website te laten maken in WordPress. De website zal dan volledig in je beheer zijn en makkelijk aanpasbaar zijn.

Neem als voorbeeld een ondernemer die voor zijn hobby graag mensen traint in tennis. Deze ondernemer wil een website, en daarin wil hij graag aantonen wat hij doet en hoeveel het kost om een les bij hem te nemen. Deze soort website vereist niet regelmatige updates, omdat er niet veel veranderd in zijn dienst.

Neem nu als voorbeeld een blogster die regelmatig artikelen wil plaatsen. Dit wordt lastig om te realiseren in een HTML website, omdat er regelmatig updates nodig zijn. Bij het bouwen van een HTML website is het dus lastig om een website te beheren die constante content publiceert, omdat na tijd de code opstapelt en steeds moeilijker organiseerbaar word. De juiste optie om een blogwebsite te maken, is WordPress aangezien het bij WordPress heel gemakkelijk is om blogwebsites in elkaar te zetten.

4. Bloggen gaat moeilijk

HTML is niet gemaakt voor bloggers/blogsters. Dit is de reden waarom WordPress werd gestart. Ze zagen namelijk dat het voor een blogger/blogster moeilijk is om een HTML website te onderhouden vanwege het feit dat er veel code bij komt kijken. Naast dat, is het moeilijk voor een blogger/blogster om constant het ontwerp aan te passen van de website, foto te vergroten en video's toe te voegen.

HTML is niet makkelijk organiseerbaar als het komt op blogs. WordPress is hierdoor zeer succesvol geworden. Als je een blogger/blogster bent en je hebt vaak veel ideetjes voor artikelen, ga dan voor een WordPress website.

5. Lastig te leren

HTML is niet de makkelijkste om te leren. Om HTML te leren dien je er wat tijd in te investeren. Ondernemers hebben het vaak druk en daarom raad ik het aan om een WordPress website te maken. Het maken van een WordPress website is vergemakkelijkt voor iedereen die geen tot weinig codeer kennis heeft.

WordPress wordt gebruikt door ontzettend veel ondernemers. Zo bestaat het wereldwijde web uit maar liefst 75 miljoen WordPress websites. Doordat HTML zo uitgebreid is, is het toch mogelijk om HTML te leren via YouTube Tutorials of de albekende HTML tutorial website W3schools. W3schools legt alles uit over HTML en hoe je het implementeert. Het geeft zelfs gemakkelijke oefeningsopdrachten die je zelf kunt uitvoeren via hun omgeving, zodat je direct kunt zien wat je aan het doen bent.

Leer meer over HTML in deze krachtige turorial


Deel dit artikel met je vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. De nadelen van HTML zijn dus wel duidelijk. Denk je toch dat WordPress de juiste optie voor je is? Laat je website maken door professionals. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.