Daniël | Website specialist
Laatst geupdate: 06-12-2021

Een HTML website maken?

Met de verschillende manieren om een website te maken, kan het nogal wat onduidelijk worden welke nou de beste manieren zijn. Ook het maken van een HTML en statische website kent zijn nadelen. De CMS WordPress kent ook een aantal nadelen, maar die lijken voor veel ondernemers niet al te lastig te zijn.

Statische websites zijn vaak gunstig voor webbouwers die technische kennis bezitten. In dit artikel bespreek ik met je wat de nadelen zijn en waarom het toch niet de beste keuze voor je kan zijn.

Nadelen van HTML websites

1. Niet dynamisch

Ondernemers hebben vaak niet de benodigde codeerkennis om een website in elkaar te zetten. Mocht je teksten willen aanpassen bij statische websites, dan heb je daar een programmeur voor nodig die HTML en CSS beheerst.

Ondernemers die volledige controle willen hebben over hun website, kunnen dat dus niet bij statische websites. Kennis van HTML en CSS is essentieel om je website dan dus te kunnen aanpassen.

Bedenk hoe vaak je aanpassingen wil laten maken aan je website. Denk je dat je weinig tot geen aanpassingen wil doorvoeren en het geheel aan een programmeur over wilt laten? Dan zijn statische websites een goede optie voor jou.

Ik kan me voorstellen dat je niet genoeg tijd hebt om je website onder beheer te nemen en constant aanpassingen te verrichten. Er zijn toch ondernemers die wel de tijd willen nemen om hun website te beteren. Een goede optie zou dan zijn om te gaan voor WordPress.

2. Veel code is vereist

Statische websites worden vanaf het begin gemaakt. Het kent geen template gebruik of plugins. Met een HTML website moet je dus alles vanaf scratch gaan maken.

Dat maakt het weer wat lastiger voor webbouwers die wel technische kennis bezitten. Deze webbouwers zullen dan alles vanaf begin moeten maken, en dat vereist veel moeite.

Hoe groter de website dan wordt, hoe complexer de code wordt. En dat is geen pretje om te beheren. Veel bestanden en documenten dienen dan ook nog eens gestructeerd te worden. En dat vereist dan ook weer veel tijd.

3. Moeilijk aan te passen

Het bouwen van een HTML website of het laten bouwen kan zeer complex worden wanneer de website constant nieuwe content moet bevatten. Deze soort websites kunnen in loop van tijd zeer complex worden.

Een statische website wil je als drukke ondernemer dan niet onder beheer nemen. Het is dan handig om een WordPress website te maken. De website zal dan volledig in je beheer zijn en makkelijk aan te passen zijn.

Neem als voorbeeld een ondernemer die voor zijn hobby graag mensen in tennis traint. Deze ondernemer wil een website, en daarin wil hij graag laten zien wat hij doet en hoeveel het kost om een les bij hem te nemen. Dit soort website vereist geen regelmatige veranderingen, dus kan een statische website te pas.

Maar neem nu de voorbeeld van een blogster die regelmatig artikelen plaatst. Dit wordt lastig om te realiseren in een HTML website, omdat er regelmatig updates nodig zijn.

Bij het bouwen van een HTML website is het dus lastig om een website te beheren die constante content publiceert, omdat na tijd de code opstapelt en steeds moeilijker organiseerbaar wordt. De juiste optie om een blogwebsite te maken is met WordPress, aangezien het bij WordPress gemakkelijk is om blogwebsites in elkaar te zetten.

4. Bloggen gaat moeilijk

HTML is niet gemaakt voor bloggers/blogsters. Dit is de reden waarom WordPress werd gestart. Ze zagen namelijk dat het voor een blogger/blogster moeilijk is om een HTML website te onderhouden.

Naast dat is het moeilijk voor een blogger/blogster om constant het ontwerp van de website aan te passen, een foto te vergroten of om video's toe te voegen.

WordPress is hierdoor zeer succesvol geworden. Als je een blogger/blogster bent en je vaak veel ideetjes voor artikelen hebt, dan kun je beter voor een WordPress website gaan kiezen.

5. Lastig te leren

Om HTML te leren dien je er wat tijd in te investeren. Ondernemers hebben het vaak druk en hebben hierdoor geen tot weinig tijd om een compleet nieuwe programmeertaal te leren. Het maken van een WordPress website is vergemakkelijkt voor iedereen die geen tot weinig codeer kennis heeft.

WordPress wordt gebruikt door ontzettend veel ondernemers. Zo bestaat het wereldwijde web uit maar liefst 75 miljoen WordPress websites.

Doordat HTML zo uitgebreid is, is het toch mogelijk om HTML om via YouTube Tutorials of de albekende HTML tutorial website W3schools te leren. W3schools geeft je een goed beeld van hoe HTML werkt.

W3schools geeft je de mogelijkheid om te experimenteren. Je kunt zo live code toepassen om dan vervolgens ook te zien wat er gebeurt. Op die manier leer je met HTML om te gaan, en krijg je inzicht over hoe de taal werkt.

Leer meer over HTML in deze krachtige turorial

Daniël

Diepgaande Online Marketing onderwerpen spreken mij aan. Met een diploma als programmeur en vijf jaar ervaring met websites, help ik ondernemers en hobbyisten een sterke website op te zetten.
Meer over Daniël