Nadelen van WordPress op een rijtje

WordPress heeft negatieve kanten die een startende ondernemer snel zal laten afschrikken. WordPress is de bekendste CMS systeem van alle CMS systemen en verdiend het om in de top te staan ondanks de nadelen die het bezit. In dit artikel zul je te weten komen wat de nadelen van WordPress zijn en waarom je niet niet zou moeten kiezen voor dit CMS systeem.

1. Snelheid

Het bouwen van een WordPress website leidt tot een flinke daling in snelheid. Het feit dat WordPress een enorme database heeft, zorgt ervoor dat het veel signalen moet sturen naar de browser, en dit zorgt voor een trager snelheid.

WordPress staat bekend dat het een trage snelheid heeft, en dit leidt tot een negatieve ervaring voor de gebruiker. Dat is negatief voor de conversie en zal dus wat aan gedaan moeten worden.

2. Kwetsbaarheid

Een WordPress website is zeer kwetsbaar en heeft dus een grote kans dat het gehackt kan worden. Dit heeft te maken met het feit dat WordPress plug-ins heeft die niet altijd waterdicht zijn.

WordPress draait op een database met data die gelekt kan worden vanwege deze kwetsbaarheid. Het is zeker iets wat je zou moeten overwegen als je een grote website wilt bouwen dat veel data vraagt van gebruikers die vervolgens worden opgeslagen.

Het regelmatig updaten van de nieuwste versies van plug-ins kan zorgen voor minder kwetsbaarheid in het algemeen, maar toch ontstaan er altijd kansen dat een WordPress website ergens een onveilige plug-in heeft, en zo dus de kwetsbaarheid toont.

Een artikel van Techzine vertelt ons dat er recentelijk maar liefst 2000 WordPress websites zijn gehackt door een lek in een plug-in.

3. WordPress kan duur zijn

Ondanks dat WordPress een gratis CMS systeem is waarmee je websites kan bouwen op eenvoudige manier, is er toch een groot nadeel. Templates kunnen ontzettend duur zijn. Zo zijn er Premium templates die je website een mooi en frisser ontwerp geven.

De prijs kan dus oplopen afhankelijk van welke template je kiest. Kies je voor premium plug-ins en templates dan kunnen de kosten oplopen van €265,- Euro tot €620,- per jaar. Bekijk dit artikel om te kijken wat het kost om een kleine website te bouwen, om om kosten te besparen voor een WordPress website.

4. Vereist regelmatige updates

Bij het hebben van een WordPress website, vereist het dat er regelmatig updates uitgevoerd moeten worden. De plug-ins die geïnstalleerd zijn op een WordPress website, vernieuwen vaak heel snel in versie en zo moet er regelmatig worden gekeken of er updates zijn voor de plug-ins.

Het updaten van plug-ins kan frustrerend zijn voor ondernemers, omdat het frequent gedaan moet worden. Niet elke ondernemer heeft tijd om constant te letten op de website, want dat zal zorgen voor minder focus op de onderneming.

5. Fouten oplossen

Mocht er een bug zijn in je website, dan zal je op zoek moeten gaan naar een website ontwikkelaar. Dat kan een frustrerend proces zijn, aangezien je nu moet gaan kijken wie het waar kan maken en of de prijzen goed zijn.

Je kunt ook kijken of je het probleem zelf kunt oplossen, maar dat gaat af van je waardevolle tijd als ondernemer. Plan goed in wie je inhuurt als ontwikkelaar van je website. Dat zal een hoop frustratie voorkomen.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Er zijn dus zo te zien wel wat nadelen van WordPress, maar dat betekent niet dat het geen effectieve CMS systeem kan zijn voor je onderneming. Onze webbouwers maken zowel statische als WordPress websites. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.