Nadelen van Wordpress op een rijtje

Je hebt vast gehoord over Wordpress, en je hebt er positieve dingen over gehoord. Toch heeft Wordpress negatieve kanten die een startende ondernemer snel zal laten afschrikken. Wordpress is de bekendste CMS systeem van alle CMS systemen en verdiend het om in de top te staan ondanks de negatieve kanten die het bezit. In dit artikel zul je te weten komen wat de negatieve kanten zijn van Wordpress en waarom je niet zou moeten kiezen voor een Wordpress website als dit grote invloed op je zult hebben.

1. Snelheid

Het bouwen van een Wordpress website leidt tot een flinke daling in snelheid. Het feit dat Wordpress een enorme database heeft zorgt ervoor dat het veel signalen moet sturen naar de browser, en dit zorgt voor een slechte snelheid. Wordpress staat bekend dat het een lage snelheid heeft, en dit leidt tot een negatieve ervaring voor de gebruiker dat niet alleen negatief is voor conversie, maar ook voor SEO.

2. Kwetsbaarheid

Een Wordpress website is zeer kwetsbaar en heeft dus een grote kans dat het gehackt kan worden. Dit heeft te maken met het feit dat Wordpress plugins heeft die niet altijd waterdicht zijn. Wordpress draait op een database met data die gelekt kan worden vanwege deze kwetsbaarheid. Het is zeker iets wat je zou moeten overwegen als je een grote website wilt bouwen dat veel data vraagt van gebruikers en dat opslaat.

Het regelmatig updaten van de nieuwste versies van plugins kan zorgen voor minder kwetsbaarheid in het algemeen, maar toch ontstaan er altijd kansen dat een Wordpress website ergens een onveilige plugin heeft, en zo dus de kwetsbaarheid toont. Een artikel van Techzine verteld ons dat er recentelijk maar liefst 2000 Wordpress websites zijn gehackt door een lek in een plugin.

3. Wordpress kan duur zijn

Ondanks dat Wordpress een gratis CMS systeem is waarmee je websites kan bouwen op eenvoudige manier, is er toch een groot nadeel en dat is dat Wordpress templates heeft die zeer duur zijn. Zo zijn er Premium templates om je website een mooi ontwerp te geven en een frisser blik voor de gebruikers. De prijs kan dus oplopen afhankelijk van welke template je kiest en zo betaal je maandelijks een bedrag. Kies je voor premium plugins en templates dan kan de kosten oplopen van €265,- Euro tot €620,- per jaar. Bekijk dit artikel om te kijken wat het kost om een kleine website te bouwen, om kosten te besparen voor een Wordpress website.

4. Vereist regelmatige updates

Bij het hebben van een Wordpress website moet er regelmatig updates worden uitgevoerd. De plugins die zijn geïnstalleerd op een Wordpress website vernieuwen vaak heel snel in versie en zo moet er regelmatig worden gekeken of er updates zijn voor plugins. Het updaten van plugins kan frustrerend zijn voor ondernemers, omdat het frequent moet worden gedaan. Dit zorgt voor zorgen en stress voor ondernemers die niet altijd op willen letten of alles goed gaat met de website. Zeker omdat ondernemers van websites het zeer druk hebben waar tijd waardevol is. Ondanks deze nadeel kan het helpen om de tips te volgen van dit artikel van wpbeginner.com

5. Fouten oplossen

Wordpress is een eenvoudige manier om websites te maken, maar ook om te optimaliseren. Wanneer er een fout ontstaat in de website zijn er vaak mensen die claimen genoeg kennis te hebben om deze problemen voor je op te lossen. Hierdoor ontstaat er een groot aanbod naar het maken van fouten op de website, maar worden deze fouten dan gefixt voor een betaalbaar tarief? Vaak niet. Dit is het nadeel dat groot effect zal hebben wanneer de inkomen afhankelijk is van de website, en dit kan zeer vervelend zijn.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Wil je toch gaan voor een Wordpress website?

Als je zo ver bent gekomen in het artikel willen we je bedanken voor je aandacht. Wij zijn een webdesign bureau gevestigd in Den Haag en bouwen websites voor een betaalbaar tarief. Het maken van maatwerk websites en mobielvriendelijke websites zijn onze specialiteiten. Wij bouwen onze websites niet met een CMS systeem, maar met HTML. Neem vrijblijvend contact met ons op