Voordelen van WordPress op een rijtje

Je wilt weten wat de voordelen zijn van WordPress. Er zijn veel voordelen van WordPress die effectief zal zijn voor jouw onderneming. Dit artikel zal je duidelijkheid geven over wat de voordelen zijn en of WordPress iets is voor jou. Lees snel verder om achter te komen of je goed gebruik kunt maken van WordPress.

1. Het is gratis

WordPress is compleet gratis in het opstarten en heeft dus geen maandelijkse kosten om het te gebruiken. WordPress maakt het gemakkelijk voor startende ondernemers om zelf een website te maken.

WordPress is vandaag de dag het meest gebruikte CMS systeem. Te danken aan het gratis opstarten van WordPress zonder eventuele kosten bestaat het web uit 455 miljoen WordPress websites.

2. Gemakkelijk te gebruiken

WordPress is gemakkelijk te gebruiken. Het is een systeem die je gemakkelijk tekst, foto's en kleuren laat aanpassen. Het gebruik van WordPress vereist geen tot weinig codeer kennis nodig en is daarom makkelijk in gebruik.

Ontwerp en functies worden overgelaten aan plug-ins en templates. Dus het wordt eigenlijk zo al voor je gemaakt zonder dat je al te veel moeite ervoor hoeft te doen. Het feit dat WordPress zo gemakkelijk te gebruiken is, heeft er ook voor gezorgd dat het zo bekend is.

3. Gratis design templates

WordPress biedt alle gebruikers gratis templates. Deze templates bezitten een design die is gemaakt door andere WordPress gebruikers. Er kan worden gekozen uit miljoenen gratis WordPress templates. Dit zorgt ervoor dat je jouw website volledig kunt maken naar eigen keuze. Fijn als je net begint en nieuw bent in het bouwen van websites.

WordPress maakt het niet alleen gemakkelijk door de installatie ervan gratis te maken voor haar gebruikers, maar ook door gratis templates beschikbaar te maken voor ondernemers die niet al te veel willen besteden aan een website.

4. Gratis plugins

Gratis plugins is een groot goed die WordPress biedt. Het zorgt ervoor dat functionaliteiten worden toegepast aan een website. Zo bestaat er bijvoorbeeld een plug-in voor SEO. Het geeft je aan wat een goede paginatitel is en wat een goede paginadescriptie is.

Een website die gebruik maakt van een contactpagina, kan gebruik van plug-ins die het contactformulier proces regelt. Dit maakt je website effectief en professioneel, en dat geheel gratis!

5. SEO vriendelijk

WordPress is SEO vriendelijk. SEO staat voor Search Engine Optimization (Zoekmachine Optimalisatie). WordPress biedt SEO vriendelijke templates en plug-ins. Door de gemakkelijkheid in het gebruik van WordPress, is het ook gemakkelijker gemaakt om SEO toe te passen aan je website. Zo is het een kwestie van een paar klikken om je paginanamen aan te passen. YoastSEO is een gratis WordPress plugin die je kunt gebruiken om SEO toe te passen aan je website. Deze plugin zorgt ervoor dat je paginatitel en descriptie SEO geoptimaliseerd is.

Naast dat YoastSEO ervoor zorgt dat je website SEO geoptimaliseerd wordt, biedt het ook de mogelijkheid aan om XML sitemaps aan te maken. Na het aanmaken van zo een XML sitemap, kun je die indienen bij Google. Google indexeert dan deze pagina's die door jou zijn ingediend middels de sitemap.

Bekijk eventueel ook onze Top SEO tips artikel om meer te weten te komen over SEO.

6. Makkelijk optimaliseerbaar

WordPress heeft een eenvoudige manier om websites te optimaliseren. Het is zeer eenvoudig om tekst, foto's of video's toe te passen of aan te passen. Door de Interface van WordPress, is het beginners makkelijker gemaakt om de CMS systeem te gebruiken.

Een WordPress website eigenaar kan gemakkelijk tekst toevoegen aan een pagina. Door deze functie van WordPress, kunnen website eigenaars het zelf aanpassen en hoeven ze dus niet een programmeur in dienst te nemen. Een groot voordeel dus!

7. Uitstekend voor bloggen

Bloggen in WordPress is super gemakkelijk, omdat WordPress van origine een bloggerapplicatie is. Het is begonnen voor bloggers om hun artikelen gemakkelijk online te zetten en uit te typen. Doordat WordPress gemakkelijk is en geen codeer kennis vereist om ermee te starten, zorgt het ervoor dat iedereen het kan gebruiken.

Het maken van blogs heeft een heel groot voordeel voor je website en bezoekers. Naast dat, is het ook van groot belang voor je SEO optimalisatie. Google is voornamelijk gericht op kwalitatieve content en met gebruik van WordPress is dat beter mogelijk.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Wil je gaan voor een WordPress website?

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. WordPress heeft wel wat voordelen die gevestigd zijn. Een WordPress website zal je onderneming dus flink kunnen laten stijgen. De webdesigners van Web Exact richten zich op effectieve websites. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.