Voordelen van WordPress op een rijtje

Je hebt vast gehoord over WordPress en wat de positieve kanten zijn van WordPress. In dit artikel zullen we elk belangrijk voordeel van WordPress op een rijtje zetten. WordPress is de bekendste CMS systeem en verdiend het om in de top te staan van alle CMS systemen. Je wilt weten wat de positieve kanten zijn van WordPress omdat je misschien zelf een website wilt starten in WordPress. Het kan ook zijn dat je geïnteresseerd bent in WordPress, en een website wilt laten maken. Deze voordelen rijtje zal je meer duidelijkheid geven en zal je laten gaan voor een goed besluit.

1. Het is gratis

WordPress is compleet gratis in het opstarten en heeft dus geen maandelijkse kosten om het te gebruiken. WordPress maakt het gemakkelijk voor startende ondernemers die zelf een website willen bouwen. WordPress is vandaag de dag het meest gebruikte CMS systeem. Te danken aan het gratis opstarten van WordPress zonder eventuele kosten bestaat het web uit 455 miljoen WordPress websites.

2. Gemakkelijk te gebruiken

WordPress is gemakkelijk te gebruiken. Het is een systeem gebaseerd op het makkelijk instellen, aanpassen en toevoegen van bijvoorbeeld tekst, foto's en video's. Het gebruiken van WordPress heeft geen tot weinig codeer kennis nodig en is daarom heel makkelijk te gebruiken. Het ontwerp en functies worden verricht door templates en plugins. Dus het wordt eigenlijk zo al voor je gemaakt zonder dat je al te veel moeite er voor moet doen. Het feit dat WordPress zo gemakkelijk te gebruiken is, heeft er voor gezorgd dat het zo bekend is.

3. Gratis design templates

WordPress bied alle gebruikers gratis templates. Deze templates bezitten een design die is gemaakt door andere WordPress gebruikers. Er kan worden gekozen uit miljoenen gratis WordPress templates. Dit zorgt er voor dat je website volledig kan maken naar eigen keuze. Dit is zeer fijn als je net begint, en nieuw bent in het bouwen van websites. WordPress maakt het niet alleen gemakkelijk door de installatie ervan gratis te maken voor haar gebruikers, maar ook door gratis templates beschikbaar te maken voor ondernemers die niet al te veel willen besteden aan een website.

4. Gratis plugins

Gratis plugins is een grote goed wat WordPress aanbied. Het zorgt er voor dat functionaliteiten worden toegepast aan een website. Zo bestaat er bijvoorbeeld een plugin voor SEO. Het verteld je wat een goede titel is voor een pagina en wat een goede descriptie is. Een website die een contact pagina heeft, kan dus ervoor zorgen dat er een contact formulier wordt gemaakt door middel van een formulier plugin. Dit maakt je website effectief en professioneel, en dat geheel gratis!

5. SEO vriendelijk

WordPress is SEO vriendelijk. SEO staat voor Search Engine Optimization (Zoekmachine Optimalisatie). WordPress bied SEO vriendelijke templates en plugins aan. Door de gemakkelijkheid in het gebruik van WordPress, is het ook gemakkelijker gemaakt om SEO toe te passen aan je website. Zo is het een kwestie van een paar klikken om je paginanamen aan te passen. YoastSEO is een gratis WordPress plugin die je kunt gebruiken om SEO toe te passen aan je website. Deze plugin zorgt ervoor dat je pagina titel en descriptie SEO geoptimaliseerd is.

Naast dat YoastSEO ervoor zorgt dat je website SEO geoptimaliseerd word, bied het ook de mogelijkheid aan om een XML sitemaps aan te maken. Na het aanmaken van zo een XML sitemap, kun je die indienen bij Google. Google indexeert dan deze pagina's die zijn ingediend. WordPress is hierdoor zeer SEO vriendelijk.

Bekijk eventueel ook onze Top SEO tips artikel om meer te weten te komen over SEO.

6. Makkelijk optimaliseerbaar

WordPress heeft een eenvoudige manier om websites te optimaliseren. Het is zeer eenvoudig om tekst, foto's of video's toe te passen of aan te passen. Door de Interface van WordPress, is het beginners makkelijker gemaakt om de CMS systeem te gebruiken. Een WordPress website eigenaar kan gemakkelijk tekst toevoegen aan een pagina. Door deze functie van WordPress kunnen website eigenaars het zelf aanpassen en hoeven ze dus niet een programmeur in dienst te nemen, om dat voor ze te kunnen aanpassen. Een groot voordeel dus!

7. Uitstekend voor bloggen

Bloggen in WordPress is super gemakkelijk, omdat WordPress van origine een bloggers applicatie is. Het is begonnen voor bloggers om hun blogs gemakkelijk online te zetten en uit te typen. Doordat WordPress gemakkelijk is en geen codeer kennis nodig heeft om het te kunnen gebruiken, zorgt het ervoor dat iedereen het kan gebruiken. Het maken van blogs heeft een hele grote voordeel voor je website en voor je bezoekers. Naast dat, is het ook van groot belang voor je SEO optimalisatie. Google is voornamelijk gericht op kwalitatieve content, en met WordPress kun je dat makkelijk voor elkaar krijgen door het gemak om blogartikelen te maken.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Wil je gaan voor een WordPress website?

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan willen we jou bedanken voor je aandacht. Wij zijn een webdesign bureau gevestigd in Den Haag en wij bouwen websites voor een betaalbaar tarief. Het maken van maatwerk websites en mobielvriendelijke websites zijn onze specialiteiten. Wij bouwen onze websites niet met een CMS systeem zoals WordPress, maar met statische HTML. Neem vrijblijvend contact met ons op.