Daniël | Website specialist
Laatst geupdate: 05-12-2021

Waarom WordPress?

Wil je een blog of website beginnen maar ben je twijfel je nog welke manier je kunt gebruiken? WordPress is een van de grootste CMS (Content Management Systems). Dat komt omdat WordPress een grote en welbekende merk is geworden.

Veel ondernemers kiezen ervoor om hun eigen website te maken. Alhoewel dat vaak met grote beginnersfouten gaat, kan de ondernemer wel snel een website opzetten.

Er zijn veel voor- en nadelen van WordPress. In dit artikel krijg je de voordelen mee. Ook krijg je inzicht op de keuze om voor WordPress te kiezen.

1. Het is gratis

WordPress is compleet gratis in het opstarten en heeft dus geen maandelijkse kosten om het te gebruiken. WordPress maakt het gemakkelijk voor startende ondernemers om zelf een website te maken.

WordPress is vandaag de dag het meest gebruikte CMS systeem. Te danken aan het gratis opstarten van WordPress zonder eventuele kosten bestaat het web uit 455 miljoen WordPress websites.

2. Gemakkelijk te gebruiken

WordPress is gemakkelijk te gebruiken. Het is een systeem die je gemakkelijk tekst, foto's en kleuren laat aanpassen. Het gebruik van WordPress vereist geen tot weinig codeer kennis nodig en is daarom makkelijk in gebruik.

Ontwerp en functies worden overgelaten aan plugins en templates. Dus het wordt eigenlijk zo al voor je gemaakt zonder dat je al te veel moeite ervoor hoeft te doen. Het feit dat WordPress zo gemakkelijk te gebruiken is, heeft er ook voor gezorgd dat het zo bekend is.

3. Gratis design templates

WordPress biedt alle gebruikers gratis templates. Deze templates bezitten een design die is gemaakt door andere WordPress gebruikers.

Er kan worden uit miljoenen gratis WordPress templates worden gekozen. Dit zorgt ervoor dat je jouw website volledig kunt maken naar eigen keuze. Fijn als je net begint en nieuw bent in het bouwen van websites.

WordPress maakt het niet alleen gemakkelijk door de installatie ervan gratis te maken voor haar gebruikers, maar ook door gratis templates beschikbaar te maken voor ondernemers die niet al te veel willen besteden aan een website.

4. Gratis plugins

Gratis plugins is een groot goed die WordPress biedt. Het zorgt ervoor dat functionaliteiten worden toegepast aan een website. Zo bestaat er bijvoorbeeld een plug-in voor SEO. Het geeft je aan wat een goede paginatitel is en wat een goede paginadescriptie is.

Een website die gebruik maakt van een contactpagina, kan gebruik van plugins die het contactformulier proces regelt. Dit maakt je website effectief en professioneel, en dat geheel gratis!

5. SEO vriendelijk

SEO staat voor Search Engine Optimization (Zoekmachine Optimalisatie). WordPress biedt SEO vriendelijke templates en plugins. WordPress biedt plugins die je bij zoekmachine optimalisatie helpen.

Deze plugins helpen je bijvoorbeeld bij het versnellen van je website, schrijven van titels en geven je tips bij het schrijven van teksten.

YoastSEO is een gratis WordPress plugin die je kunt gebruiken om SEO toe te passen aan je website. Deze plugin zorgt ervoor dat je paginatitel en descriptie SEO geoptimaliseerd is.

Naast dat YoastSEO ervoor zorgt dat je website SEO geoptimaliseerd wordt, biedt het ook de mogelijkheid aan om XML sitemaps aan te maken.

Na het aanmaken van zo een XML sitemap, kun je die indienen bij Google. Google indexeert dan deze pagina's die door jou zijn ingediend middels de sitemap. Hoe je hoger in Google kunt scoren heeft ook te maken met de vriendelijkheid van je site. Hoe goed is het geoptimaliseerd?

6. Makkelijk optimaliseerbaar

WordPress heeft een eenvoudige manier om websites te optimaliseren. Het is zeer eenvoudig om tekst, foto's of video's toe te passen of aan te passen. Door de Interface van WordPress, is het beginners makkelijker gemaakt om de CMS systeem te gebruiken.

Een WordPress website eigenaar kan gemakkelijk tekst toevoegen aan een pagina. Door deze functie van WordPress, kunnen website eigenaars het zelf aanpassen en hoeven ze dus niet een programmeur in dienst te nemen. Een groot voordeel dus!

7. Uitstekend voor bloggen

Bloggen in WordPress is super gemakkelijk, omdat WordPress van origine een bloggerapplicatie is. Het is begonnen voor bloggers om hun artikelen gemakkelijk online te zetten en uit te typen.

Doordat WordPress gemakkelijk is en geen codeer kennis vereist om ermee te starten, zorgt het ervoor dat iedereen het kan gebruiken.

Het maken van blogs heeft een heel groot voordeel voor je website en bezoekers. Naast dat, is het ook van groot belang voor je SEO optimalisatie. Google is voornamelijk gericht op kwalitatieve content en met gebruik van WordPress is dat beter mogelijk.

Daniël

Diepgaande Online Marketing onderwerpen spreken mij aan. Met een diploma als programmeur en vijf jaar ervaring met websites, help ik ondernemers en hobbyisten een sterke website op te zetten.
Meer over DaniëlWil je gaan voor een WordPress website?

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. WordPress heeft wel wat voordelen die gevestigd zijn. Een WordPress website zal je onderneming dus flink kunnen laten stijgen. De webdesigners van Web Exact richten zich op effectieve websites. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.