Meest gemaakte website fouten

Om een website te maken heb je vaak snel wat kennis nodig om het in elkaar te zetten. Bij de ene cms systeem minder dan de andere. Ga je voor een HTML-website dan heb je meer kennis nodig dan de cms systemen bij elkaar. Ondernemers gaan ook voor een website builder. Ondernemers vinden deze keuze uitstekend, maar wie niet! Het is een goede mogelijkheid om een website in elkaar te zetten, maar is het wel de juiste keuze als we kijken naar wat de website dan zal opleveren?

Ondernemers kiezen er voor om een website vaak zelf in elkaar te knutselen. Dit gaat niet altijd foutloos wat oké is, maar de fouten die dan worden gemaakt zijn wel van groot effect. Deze fouten zorgen er bijvoorbeeld dan voor dat je website geen tot weinig oplevert. De meest gemaakte fouten die ondernemers maken in het maken van hun website zijn: taalgebruik, geen doel, niet mobielvriendelijk, langzame laadtijd, slechte SEO en geen goede opmaak.

Taalgebruik

Simpele taal foto

Hoe je iets uit wilt leggen of wilt vertellen zal door de bezoekers op een goede manier worden opgevat of op een verkeerde manier. Ze kunnen het niet begrijpen wat je schrijft op je website vanwege moeilijk begrijpbare taal of ze zullen het wel begrijpen, omdat je taal gebruikt die eenieder zal snappen en begrijpen.

Jij als website eigenaar moet er namelijk voor zorgen dat je bezoekers je taal begrijpen. Gebruik je moeilijke termen die alleen een speciale doelgroep zal begrijpen, dan is het geen goede optie om andere doelgroepen ook te targeten. Maak gebruik van makkelijk begrijpbare taal door termen te gebruiken die een leek kan begrijpen. Dit is de beste manier voor jou als website eigenaar om je informatie te verkondigen die kan worden begrepen door je bezoekers.

Het gebruik maken van zoektermen binnen je content moet op een manier worden gebruikt dat logisch is voor de bezoeker. Prop je zoekwoorden in je content dat niet logisch zal zijn voor je bezoeker dan zal dit niet alleen lastig zijn voor je bezoekers waardoor ze snel vertrekken, maar het zal ook negatief zijn voor je SEO.

Een goede opmaak binnen je teksten is dus ook goed voor je bezoekers. Hierdoor zullen ze je informatie kunnen lezen op een makkelijkere manier en dat is wat je wilt. Kies er dus voor dat je het taalgebruik binnen je website begrijpbaar maakt voor de bezoekers van je website.

Bekijk eventueel hoe je de bezoekerstijd verbetert op je website.

Geen doel

Doel foto

Wat is jouw doel in het hebben van een website? Heb je jezelf de vraag gesteld wat je doel is binnen je website, dan heb je iets goeds gedaan. Het afvragen wat het doel is van je website zal er voor zorgen dat je prioriteiten zult stellen zoals: een goed beeld hebben van wat je bezoekers willen lezen en bekijken en een goed beeld hebben van wat je prioriteiten zijn.

Het hebben van een doel binnen je website is van groot belang om te slagen als ondernemer. De grootste reden waarom ondernemers niet slagen in het hebben van een website, is omdat zij niet de juiste doelen hebben opgesteld binnen hun website. Misschien hebben ze wel de doelen opgesteld die ze wilden toepassen in hun website, maar hebben ze dat op de verkeerde wijze of gewoon niet toegepast.

Het is belangrijk dat als je doelen opstelt om bijvoorbeeld meer klanten te behalen, om goed verstand te hebben van marketing. Het is daarom belangrijk om zaken als conversie verbeteren over te laten aan professionals in het gebied van marketing. Elk website heeft een doel nodig al is het informatie verkondigen als informatiewebsite.

Het is een kwestie van hoe je dit zult toepassen wat echt resultaten zal brengen. Kijk naar wat de doelen zijn van je website en pas dit toe op de juiste manier om de veelgemaakte fout om geen doel binnen je website te hebben, te voorkomen.

Niet mobielvriendelijk

Mobielvriendelijk foto

Ondernemers die een website oprichten en zelf maken, maken vaak de fout om de website niet mobiel vriendelijk te maken. In de tijd van de technologie die steeds meer uitbreid, is het essentieel geworden om een website te hebben die mobielvriendelijk is. Zonder een mobielvriendelijke website te hebben loop je ontzettend veel potentiéle klanten mis.

Veel van de gebruikers van het internet zijn tegenwoordig actief via een tablet of mobiel. Het is dan geen goede keuze om een mobielvriendelijke website na te laten. Denk aan alle mensen die onderweg aan het internetten zijn. Ze maken gebruik van hun mobiel. Het mobielvriendelijk maken van een website is dus ook niet makkelijk.

Je dient voor het mobielvriendelijk maken van een website kennis te hebben van CMS-systemen zoals WordPress of HTML voor statische websites. Loop geen potentiéle klanten mis door mobielvriendelijkheid over te slaan, want dit zal een flinke daling veroorzaken in je conversie.

Heb je geen kennis over hoe je een WordPress of HTML-website moet maken dan zijn er gelukkig voor jou ontzettend veel mogelijkheden op internet. Je kunt dan gebruik maken van artikels en YouTube tutorials wat groot effect zal hebben op hoe je je website op zult bouwen.

Langzame laadtijd

Laadtijd foto

Zet jezelf in de schoenen van je bezoeker. Een langzame website is zeer frustrerend. Bezoekers zijn op zoek naar een snelle oplossing voor waar ze naar op zoek zijn. Een langzame website verhindert dit enorm. Bezoekers hebben dan vaak een grotere neiging om de website te verlaten, omdat het te lang duurt.

Je wilt dus dat de bezoekers niet zullen vertrekken van je website vanwege het feit dat je een lage website snelheid hebt. Ondernemers die gebruik maken van WordPress en website builders hebben vaak last van een langzame website. Ze zien hier een groot probleem in, omdat hun bezoekers vaak dan snel vertrekken van hun website. Dit willen ze voorkomen.

Hoe je dit kunt voorkomen is door een website op te starten waar je de laadtijd snel wil houden. De kijk op je website zal laadtijd moeten zijn. Computers hebben niet veel last van langzame websites, omdat die er niet vaak zijn wegens het feit dat computers sneller laden dan telefoons. Dit komt, omdat het geheugen van de computer en de processor beter en groter is dan de mobiel.

Zoals in de vorige punt is besproken, maken gebruikers van het internet vaak meer gebruik van telefoons. Hier moet je als ondernemer gebruik van maken om het uiterste er uit te halen. Door een snelle website te hebben, zorg je er voor dat mobiele gebruikers een fijne ervaring zullen hebben op jouw website waardoor zij niet snel zullen vertrekken. Optimaliseer je website snelheid door de gratis tool van Google te gebruiken. Met Page Speed Insights krijg je een inzicht op wat de snelheid verhindert op je website en ook krijg je tips om dit te verbeteren.

Deze ervaring van de bezoeker op je website zal een positief signaal afgeven aan Google om jouw website hoger in de zoekresultaten te zetten. Een snelle website hebben is dus niet alleen goed voor je bezoekers, maar ook voor je SEO score.

Slechte SEO

SEO foto

SEO is van groot belang voor jou als ondernemer. Door het hebben van goede SEO zul je veel bezoekers aantrekken en dit zal goede gevolgen hebben op je conversie.

Als ondernemer wil je zo veel mogelijk bezoekers trekken aan je website en SEO is daar een goede methode voor. Sterker nog, SEO is de beste methode die je kunt gebruiken om bezoekers aan te trekken tot je website, want de meeste internet gebruikers maken gebruik van Google. Google is de grootste en bekendste zoekmachine en word dagelijks gebruikt.

Google indexeert websites en plaatst deze website op basis van zoekopdrachten van haar gebruikers op een bepaalde positie binnen de zoekresultaten. Het optimaliseren van je SEO is dus ontzettend belangrijk, want zo zul je veel bezoekers aantrekken. Een vaak gemaakte fout is dat ondernemers een slechte SEO score hebben of zelfs helemaal niet letten op SEO.

Deze ondernemers zien dan ook een laag bezoekersaantal en zijn constant op zoek naar hoe ze dit kunnen verbeteren. SEO is de manier om bezoekers aan te trekken tot je website. Google heeft voorwaarden opgesteld, zodat jij als website eigenaar beter kunt scoren in SEO.

In het artikel 'hoger scoren in Google' vertel ik meer over wat deze voorwaarden zijn en hoe je hier gebruik van moet maken om je SEO te verbeteren.

Het optimaliseren van SEO zal ieder ondernemer zijn of haar kern moeten zijn voor het behalen van succes met een website. Voorkom het maken van de fout om slechte SEO te hebben. Alleen hierdoor zul je succes kunnen behalen waar je naar streeft.

Geen goede opmaak

Opmaak website foto

Opmaak van een website zal bepalen hoelang en wat de ervaring zal zijn van je bezoekers op je website. Met een goed opgemaakte website trek je de aandacht van een bezoeker en zorg je er voor dat de bezoeker initiatieven zal nemen om meer te weten te komen over de diensten of producten die je aanbied.

Biedt je geen diensten of producten aan, dan kan je met een goede opmaak bijvoorbeeld ook een informatiewebsite versterken of een instructie website. Het ontwerp van de website is dus van groot belang om een succesvolle website te hebben. Vaak maken ondernemers de fout om weinig aandacht te geven aan de website opmaak.

Later komen ze er dan achter dat het ontwerp een grote rol speelt in de gebruikservaring en bezoekerstijd. Hiernaast is een goede opmaak ook belangrijk, omdat het er voor zorgt dat jouw website er professioneler uit ziet.

Wanneer je website er professioneel uit ziet zullen bezoekers sneller converteren naar klanten. Dit is wat je wilt bereiken met een website die diensten of producten aanbied. Het converteren kan ook op manieren die niet met een verkopende blik zijn.

Zo heb je ook informatiewebsites die een nieuwsbrief aanbieden op hun website waar bezoekers in kunnen schrijven om wekelijks een artikel te ontvangen. In het ontwerp van een website maken website eigenaars vaak de fout om het na te laten.

Voorkom deze fout door meer kwalitatieve tijd te investeren aan het ontwerp van de website om deze meest gemaakte fout te voorkomen.

Bekijk deze video van 7 grootste website fouten


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij optimaliseren en maken jouw website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.