Bezoekerstijd op site verhogen

Je bent misschien gaan zoeken hoe je er voor kan zorgen dat je bezoekers meer tijd op je site doorbrengen. Dit is belangrijk voor je, omdat je wilt dat zo veel mogelijk mensen je content in kunnen nemen en doordat je moeite hebt met het vasthouden van je bezoekers op je website loop je dit mis. Er is gelukkig een oplossing hier voor! Met de simpele tips die ik zal benoemen in dit artikel kun je eenvoudig te werk gaan om je bezoekers langer te laten houden op je website.

Het verhogen van je bezoekerstijd doe je zo: maak gebruik van knoppen, website scanbaar maken, waardevolle teksten, gebruik simpele taal, makkelijk navigeerbaar maken, nuttige zoektermen gebruiken, rustig ontwerp, video's gebruiken.

1. Knoppen gebruiken

Bezoekers houden van klikken. Maak gebruik van knoppen om deze aparte interesse die bezoekers hebben te vervullen. Maak de knoppen zo dat een bezoeker daar op wilt klikken. Websites zag ik kortgeleden gebruik maken knoppen dat wanneer je er op klikt dat het lijkt alsof je klikt op een echte knop. Indrukwekkend.

Zoals deze knop:

Het is verslavend om op knoppen te drukken :D en daarom is het belangrijk om de bezoekers veel te kunnen laten klikken op knoppen. Dit zorgt er voor dat bezoekers meegetrokken worden in wat je ze te bieden hebt. Een knop valt ook lekker op waardoor het leid tot het bezoeken van andere pagina's en dit zorgt er weer voor dat de bezoekerstijd verhoogt. Hoe comfortabeler een bezoeker is op je website hoe groter de kans dat je bezoekerstijd zal verhogen en dat is wat je wilt natuurlijk.

2. Website scanbaar maken

Maak gebruik van een goed leesbare letterstijl, want dit zorgt er voor dat je bezoekers het fijner vinden om je teksten te lezen. Maak gebruik van vetgedrukte en cursieve woorden, zodat je bezoekers een diversiteit kunnen zien in je teksten. Bezoekers willen niet een grote en dikke lap tekst zien. Ze schrikken snel af als ze merken dat ze veel moeten lezen, daarom is het belangrijk dat je het voor ze vergemakkelijkt door middel van tussenkopjes en alinea's.

Zet jezelf in de schoenen van je bezoeker. Wat zou je het liefst willen zien en wat niet. Ik denk dat je het liefst een scanbare pagina wilt zien waar je gemakkelijk informatie uit kan halen. Een pagina dat tekst bevat dat echt inspeelt op wat je voor vragen hebt. Zorg er dus voor dat je bezoekers je pagina of website gemakkelijk kunnen scannen. Dit zorgt voor gebruiksvriendelijkheid en hogere bezoekerstijd voor jou.

3. Waardevolle teksten

Het gebruik maken van waardevolle teksten is van groot belang als je je bezoekers echt wilt aanspreken. Als een bezoeker bijvoorbeeld wilt weten wat de prijzen zijn van de producten of diensten die je aanbied dan zal dat je enige focus moeten zijn. Het is dan niet belangrijk wat je gisteren hebt gegeten en wat je van plan bent om vandaag te eten :D.

Je bezoeker is de focus waar je je op zal moeten richten wil je hogere bezoekerstijd verkrijgen. Speel in op de behoeftes van je bezoeker en geef ze wat ze vragen. Het laatste wat je wilt, is dat ze je pagina bezoeken en vlak daarna vertrekken. Dit heeft bovendien ook een negatief effect op je SEO score. Het schrijven van langere teksten is geen probleem meer, als je weet waar je bezoekers naar op zoek zijn en wat ze precies willen om het fijn te kunnen lezen.

Een website die veel inhoud heeft, maar een hoge waarde heeft in de teksten trekt bezoekers aan ondanks de lengte. Bezoekers willen graag antwoord op hun vragen die ze hebben, dus als je toch langere teksten wilt schrijven dan kan dat goed als de waarde van je tekst ook hoog is volgens je bezoeker.

Bekijk eventueel hoe jij hoger kunt scoren in Google.

4. Simpele taal gebruiken

De artikelen, landing pagina's of je gewone pagina's moeten geschreven worden met een taal die door de meesten makkelijk begrijpbaar zal zijn. Bezoekers zijn namelijk ongeduldig, dus als ze een woordje niet zo goed snappen of begrijpen dan zijn ze snel weg. Het is dus belangrijk dat je je bezoekers aanspoort om je teksten eenvoudig te kunnen lezen. Je kunt hier alleen in slagen als je simpele taal gebruikt in je teksten.

6. Nuttige zoektermen

Het liefst wil je gevonden kunnen worden op Google. Door je zoekwoorden wat uit te breiden en wat algemener te maken zorg je er eigenlijk voor dat bezoekers die via Google op je website terecht komen als snel weer weg gaan. Dit komt, omdat ze geen interesse hebben in je pagina of website, omdat het niet overeen kwam met de zoekopdracht die ze hebben gedaan. Zoekwoorden dien je dus op een juiste manier te gebruiken.

Als je een artikel hebt over het bakken van brood als bakker die werkt in een bakkerij dan wil je zoekwoorden gebruiken zoals: bakkersbrood bereiden, hoe bereid ik snel gezonde brood? Enzovoort. Het nuttigen van juiste zoekwoorden voor je website is dus belangrijk om je bezoekerstijd te verhogen.

7. Rustig ontwerp

Een rustig ontwerp zorgt er voor dat een bezoeker niet word afgeleid in het lezen of bekijken van je website. Wanneer een bezoeker dus een rustig ontwerp in je website ervaart, zal deze bezoeker meer kunnen lezen van je website. Dit zorgt voor een hogere bezoekerstijd wat leidt tot hogere conversie en betere SEO score.

Het is niet nodig om een bezoeker veel te laten zien als deze bezoeker niet overspoeld wil worden met andere informatie. Komt een bezoeker bijvoorbeeld op je pagina dat de lezer informeert over het bouwen van websites, dan is het niet belangrijk om deze bezoeker andere dingen te laten zien naast het bouwen van een website zoals een pop up over een cursus. De bezoeker wilt op alle rust de info bekijken die je hebt geschreven op je pagina.

8. Video's gebruiken

Gebruik maken van video's zorgt voor diversiteit in content op je website. Het is makkelijker om informatie op te nemen via een video dan via een grote lap tekst. Video's zijn een goed manier om informatie over te laten brengen aan je bezoekers. Verder zorgt een video ook voor dat je professioneel over komt en dit zorgt voor hogere vertrouwen, wat uiteindelijk leidt tot een hogere bezoekerstijd.

Bekijk deze video om meer te weten te komen over bezoekerstijd verhogen.


Deel dit artikel met je vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij optimaliseren en maken jouw website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.