Daniël | SEO specialist
Laatst geupdate: 06-12-2021

Automatische generering van bezoekers?

Wat is het frustrerend als je weinig tot geen bezoekers naar je website hebt. Want waarom is dat zo? Je vraagt jezelf af: "Krijgt een website niet automatisch bezoekers?", en dat is een terechte vraag. Een website hoort eigenlijk wel automatisch bezoekers te genereren, maar dat op verschillende manieren.

Hoe genereer je dan nieuwe bezoekers naar je website? Natuurlijk kun je advertentiecampagnes opstarten om zo die bezoekers te genereren, maar dat zal constante kosten en moeite vereisen. Hoe ga je er efficienter mee om?

Organische bezoekers genereren

Google geeft je de mogelijkheid om je website te promoten. Dit doen ze door je website in de organische zoekresultaten te plaatsen. Helaas gebeurt het niet meteen nadat je website is aangemaakt.

Je website wordt pas opgemerkt wanneer je deze registreert. Daarnaast verwacht Google een aantal zaken van je website terug te zien.

Google verwacht dat je website zoekmachine optimalisatie bevat. Beantwoordt jouw website de vragen van gebruikers? Is het gebruiksvriendelijk?

Redenen voor weinig tot geen bezoekers

1. Website wordt niet gevonden

Nadat je website compleet en afgerond is, verwacht je er bezoekers naar te krijgen. Helaas zullen mensen niet uit zichzelf jouw nieuw gemaakte website op het internet gaan zoeken.

Jouw website dient dus vindbaar te zijn alvorens er nieuwe bezoekers op kunnen komen. Dit kan met verschillende kanalen en methodes.

Je kunt je site op Social Media platformen gaan delen. Het zal niet al te effectief zijn omdat Social Media gebruikers vaak niet al de interesse hebben dit te doen.

Adverteren is ook een manier om jouw website vindbaar te maken. Je site komt voor specifieke ogen, en heeft daarom meer effect dan Social Media. Je target mensen die interesse zouden (kunnen) hebben.

Maar nu is adverteren te duur en vereist het constante aandacht. Welke techniek geeft je meer bezoekers op een constante wijze? SEO. Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie, biedt je organische bezoekers op Google.

2. Geen indexering in Google

Is je website af en verwacht je nieuwe bezoekers te krijgen? Zorg er dan allereerst voor dat je jouw website inschrijft in Google. Je site wordt vervolgens geindexeerd en getoond in zoekresultaten.

Gebruikers kunnen je nu beter vinden wanneer ze een specifieke behoefte hebben. Ze doen een zoekopdracht, en jij wilt dan natuurlijk te zien zijn. Wanneer je dan in de zoekresultaten bent, kun je meer bezoekers gaan genereren.

Misschien heb je al je website proberen te indexeren, maar is dat niet gelukt. Krijg je foutmeldingen te zien in Google waar je niet van weet waarom dit is?

Hoe indexeer je een website in Google?

Allereerst ga je naar Search Console. Selecteer 'properties' en maak een nieuwe aan. Als je al website al ingeschreven is kun je meteen naar #stap3.

Stap 1:

Voer je URL in om het vervolgens te verifieren.

Stap 2:

Download het bestand dat Google voorstelt.

Zet het bestand op je webserver in het map van je website.

Laat het bestand op de server om geverifieerd te blijven.

Stap 3:

Maak een sitemap bestand aan met gebruik van XML Sitemap Generator

Download het bestand

Zet het bestand over naar je webserver

Stap 4:

Dien je XML sitemap in door de naam van het bestand in te voeren

3. Onvoldoende relevantie

Wanneer je dan een pagina maakt of gemaakt hebt, is het belangrijk dat je de relevante onderwerp behandeld. Dit doe je op natuurlijke wijze vaak al zelf, maar een onderzoek is ook gunstig.

Een zoekwoordonderzoek geeft je inzichten op vragen waar je wellicht niet aan hebt gedacht. Ook biedt het je allerlei andere termen die met het onderwerp te maken hebben. Op die manier kun je jouw pagina relevanter maken door meer in de details te duiken.

Nadat je dan een goed beeld hebt van welke zoekwoorden je kunt implementeren, is het van belang om deze in de pagina toe te passen. Dat doe je door SEO teksten te schrijven. In een ander artikel vertel ik je hoe je zoekmachine geoptimaliseerde teksten kunt schrijven.

Probeer de zoekwoorden op een natuurlijke wijze binnen de zinnen te mengen. Op die manier zorg je ervoor dat Google je pagina kwalitatiever vindt. Het is namelijk niet de bedoeling op zoekwoorden te spammen onnodig vaak te benoemen. Dat wordt trouwens ook afgeraden en bestraft door Google.

5. Manipulatieve SEO technieken

Heb je een website waar je nogal wat Black Hat technieken op hebt toegepast? Google heeft je wellicht een kwaliteit daling gegeven. De website krijgt zo minder vertrouwen van Google waardoor ze de website minder hoog in de zoekresultaten plaatsen.

Met Black Hat technieken krijg je een slechte reputatie bij Google. Hun algoritmes worden met de tijd steeds slimmer waardoor je er niet meer mee weg kunt komen.

Probeer daarom dus de Black Hat technieken te stoppen. Maak je website kwalitatiever voor de bezoeker om zo hoger in Google te scoren. Het zal wel even duren voordat Google je website weer kan vertrouwen, maar dit zal niet al te lang duren.

SEO beginner stappen

Daniël

Dagelijks verdiep ik me in SEO zaken. Of het nou gaat om Google updates of nieuwe algortimes, het trekt me als SEO specialist aan. Zelf help ik ook ondernemers beter gevonden te worden.
Meer over Daniël