Waarom falen startups?

Als ondernemer zul je ups en downs ervaren bij het begin van je onderneming. Er komen veel factoren kijken bij het beginnen van je eigen onderneming. Zo zul je eraan denken om je website op te zetten zodat je meer bezoekers kunt aantrekken.

Waarom falen startups? Er zijn wat redenen waarom een startup faalt. Deze zijn: kapitaal, zwakke teamsamenstelling, betere concurrenten, de prijzen zijn niet goed afgestemd, weinig aandacht geven aan je gezondheid, een onvoldoende marketingstrategie, niets tot weinig doen met feedback, timing, weinig passie en kennis, onvoldoende gebruik van netwerken.

Kapitaal

Kapitaal foto

Bij het starten van een onderneming is kapitaal vaak ontzettend belangrijk. Denk aan de voorraden die geregeld moeten worden, een plaats waar je producten zult verkopen, een plaats om op je gemak te werken aan je administratie etc. Het starten van een onderneming kan in het begin wat duur zijn. Dit is de investering die je in je onderneming stopt met de hoop dat je er winst uit zult halen.

Een onderneming zal snel dalen als het kapitaal niet genoeg is om de onderneming te laten staan. Ik begrijp dat het in het begin lastig is om een onderneming te starten met de juiste kapitaal. Het is daarom belangrijk om genoeg kapitaal klaar te zetten voor je onderneming. Zo zul je voorkomen dat je onderneming faalt aan een gebrek van kapitaal.

Zwakke teamsamenstelling

Team foto

Om een onderneming te starten is het belangrijk om een team vast te stellen. In het begin van de onderneming zijn twee personen vaak genoeg om de onderneming te laten draaien. Het is zeker niet onmogelijk om geheel zelf een onderneming te starten zonder hulp van anderen. Dit hangt af van de sector waar je je in bevind.

Zit je in de schoonmaaksector, dan is het fijn om te starten met twee personen om het werk goed in te kunnen delen. Met een sterk team zal je onderneming veel van profiteren. Stel een sterk team samen afhankelijk van de sector waar je je in bevind, om te voorkomen dat je faalt als startup.

Betere concurrenten

Concurrentie foto

In elke sector zijn er concurrenten die hard hun best doen om klanten te krijgen. Het is belangrijk voor jou als startende ondernemer om een goede kijk te nemen naar je concurrenten. Dit zal je een inzicht geven met wie je te maken zult hebben in het proces als ondernemer.

Het is bijvoorbeeld van groot belang om een sterke online aanwezigheid te hebben bij het begin van je onderneming. Velen beginnen aan het starten van Facebook of Instagram waar ze dan berichten plaatsen over hun diensten of producten. De meesten van deze ondernemers kiezen er niet voor om een website samen te stellen.

Om bij te blijven met je concurrentie moet je er alles aan doen om jouw onderneming beter te maken. Een grote factor in het verbeteren van je onderneming is het vermogen om onderzoek te doen naar wat wel en niet werkt. Een website zorgt ervoor dat je er professioneler uit ziet als onderneming.

Elke concurrent heeft tegenwoordig een website die zij gebruiken om klanten aan te trekken. Blijf op de hoogte van je concurrenten om niet achter te blijven.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel waarom jij een website nodig hebt als ondernemer.

Prijzen zijn niet goed afgestemd

Prijskaart foto

Als ondernemer is het belangrijk dat de prijzen zijn afgestemd op je doelgroep. Kijk naar de betaalbaarheid van de prijs. Bezoekers die een hoge prijs zien voor je producten of diensten, zijn meer geneigd om te kijken bij je concurrenten. Zorg ervoor dat je de bezoeker overhaalt ondanks je hoge prijs.

Het verhogen van prijzen is negatief voor de klant, tenzij de kwaliteit hoog genoeg is. Onderzoek de prijzen van je concurrenten en speel daaropin. Haal je bezoeker over om je dienst of product te kopen door een uitstekende website te hebben die gericht is op conversie.

Kies je voor Social Media, dan is het hebben van een sterke pagina met veel likes en reviews belangrijk om overtuigend over te komen. Voorkom het overprijzen van je producten of diensten om niet te falen als startup. Maak niets een reden dat je zult falen als startup!

Het maken van fouten in het ondernemen is deel van het proces, maar het maken van fouten die kunnen resulteren op het falen van je onderneming moeten vermeden worden.

Weinig aandacht geven aan je gezondheid

Gezondheid foto

Hard werken als ondernemer kan uitstekend zijn voor je onderneming in de startfase, maar het is belangrijk om je gezondheid niet te vergeten. Een goede gezondheid heeft ervoor gezorgd dat je hebt gekozen voor een onderneming.

Gezondheid is door deze reden ontzettend belangrijk. Het is niets nieuws dat ondernemers steeds meer een burn-out ervaren in het opzetten en vasthouden van hun onderneming. Een balans is goed om je onderneming vast te kunnen houden.

Neem de tijd als iets niet helemaal lukt waar je op hoopte dat het zou uitpakken. Met tijd zal inzet van veel waarde zijn.

Onvoldoende marketingstrategie

Marketingstrategie foto

Een marketingstrategie is belangrijk voor een startende ondernemer. Je wilt gehoord worden. Marketing komt in de vormen van advertenties op Google, tot borden en stickers. Mond-tot-mondreclame wordt vaak toegepast door ondernemers waar ze een flinke groei in hun bereik ervaren.

Wanneer je kiest voor een marketingstrategie, is het belangrijk om de juiste onderzoek en investering te doen. Facebook is ook een uitstekend platform om op te adverteren, alhoewel Google uiteindelijk de meeste waarde biedt door de grote gebruik van internetgebruikers.

Marketing is een voorwaarde om succes te behalen voor jou als startup ondernemer. Kies voor SEO als je kapitaal niet hoog genoeg is voor marketing. SEO is een manier om bezoekers aan te trekken tot je website. SEO is een methode van Google om mensen te bereiken via de zoekresultaten.

Een gebruiker van Google verricht een zoekopdracht. Deze zoekopdracht zal jouw website naar voren moeten brengen, als je SEO goed is. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie.

Optimaliseer je website volgens de richtlijnen die Google heeft opgesteld, zodat je website beter vindbaar word binnen de zoekresultaten.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel hoe jij SEO kunt toepassen aan je website.

Niets tot weinig doen met feedback

Feedback foto

Voor elke onderneming is feedback ontzettend belangrijk. Ik zie het als de longen van je onderneming. Met feedback krijg je de mogelijkheid om je onderneming te verbeteren.

Veel ondernemingen maken gebruik van feedback. Klanten laten weten wat ze fijn vinden aan de producten of diensten die je te bieden hebt. Maak gebruik van feedback en voorkom het falen als startup ondernemer.

Timing

Timing foto

Misschien ben je een student die zijn of haar studie nog niet heeft afgerond waardoor werkdruk ontzettend hoog kan worden. Je wilt voorkomen dat je de opdrachten niet aan kunt door je in te zetten op de juiste timing.

Misschien heb je wel net een moeilijkheid ervaren in familiebanden of heb je een ziekte. Voor het starten van een onderneming is timing belangrijk, want dit zal bepalen wat voor inzet je kunt tonen aan de onderneming.

Weinig passie en kennis

Kennis foto

Het komt weleens voor dat ondernemers ergens mee beginnen waar ze nog niet de juiste kennis over beschikken. Ze hebben dan gezien dat het hebben van een onderneming binnen een sector succesvol zal zijn, waardoor ze de keuze hebben gemaakt om een start te maken. Het beginnen van een onderneming gaat helaas niet zo makkelijk.

Onderzoek en kennis is nodig om te slagen als ondernemer. Wanneer kennis er niet is, zul je niet de juiste keuzes maken binnen de onderneming. Dat zal resulteren tot het falen. Als je falen wilt voorkomen, dan is het belangrijk om de juiste kennis te verkrijgen voordat je een onderneming begint.

Zoek op wat de plus en minpunten zijn in het hebben van een onderneming bij een desbetreffende sector. Ook zul je moeten weten hoe iets precies werkt om eraan te kunnen beginnen. Passie is wat een ondernemer echt de juiste richting op stuurt.

Passie vertoont zich in producten of diensten. Verder zullen klanten loyaler zijn als ze merken dat je een passie hebt voor wat je doet.

Onvoldoende gebruik van netwerken

Netwerken foto

Bij het starten van een onderneming is het belangrijk om gebruik te maken van je netwerk. Oude klasgenoten, oude collega's, vrienden en vriendinnen zijn een goede mogelijkheid om bij terecht te zijn wanneer je een onderneming start. Het is gemakkelijk om te beginnen met de mensen die je kent.

Mensen die je kent zullen sneller geneigd zijn om gebruik te maken van je producten of diensten. Door gebruik te maken van je netwerk, bouw je ervaring op en zorg je ervoor dat je netwerk uitbreidt. Vrienden vertellen het dan weer door aan hun vrienden wat leidt tot meer bereik.

Bekijk deze video over de fouten die ondernemers maken


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. We richten ons op het verbeteren van websites. Ook maken wij professionele websitees voor ondernemers die de goede richting in willen gaan. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.