Waarom falen startups?

Als ondernemer zul je ups en downs ervaren in het beginnen van je onderneming. Er komen veel aspecten kijken bij het beginnen. Je kunt denken aan het beginnen van een website waardoor je online zichtbaar bent voor gebruikers van het internet. Je zou als ondernemer ook moeten denken aan het proces van aanpak.

Waarom falen startups? Er zijn wat redenen waarom een startup faalt. Deze zijn: kapitaal, zwakke teamsamenstelling, betere concurrenten, de prijzen zijn niet goed afgestemd, weinig aandacht geven aan je gezondheid, een onvoldoende marketingstrategie, niets tot weinig doen met feedback, timing, weinig passie en kennis, onvoldoende gebruik van netwerken.

Kapitaal

Kapitaal foto

Bij het starten van een onderneming is kapitaal vaak ontzettend belangrijk. Denk aan de voorraden die geregeld moeten worden, een plaats waar je producten zult verkopen, een plaats om op je gemak te werken aan je administratie etc. Het starten van een onderneming is in het begin wat duur. Dit is de investering die je in je onderneming stopt met de hoop dat je er winst uit kunt halen.

Een onderneming zal snel dalen als het kapitaal niet genoeg is om de onderneming te laten staan. Ik begrijp dat het in het begin lastig is om een onderneming te starten met de juiste kapitaal. Het is daarom belangrijk om genoeg kapitaal te investeren aan je onderneming. Zo zul je voorkomen dat je onderneming faalt aan een gebrek van kapitaal voor je onderneming.

Zwakke teamsamenstelling

Team foto

Om een onderneming te starten is het belangrijk om een team vast te stellen. In het begin van de onderneming zijn twee personen vaak genoeg om de onderneming te laten draaien. Het is zeker niet onmogelijk om geheel zelf een onderneming te starten zonder hulp van anderen. Dit hangt af van de sector waar je in zit.

Zit je in de schoonmaak sector dan is het fijn om te starten met twee personen om het werk goed in te kunnen delen. Met een sterke team zul je onderneming veel van kunnen profiteren. Stel een sterke team samen afhankelijk van de sector waar je je in bevind om te falen als startup.

Betere concurrenten

Concurrentie foto

In elke sector zijn er concurrenten die hard hun best doen op klanten te krijgen. Het is belangrijk voor jou als startup ondernemer om een goede kijk te nemen van je concurrenten. Dit zul je een inzicht geven met wie je te maken zult hebben in het proces als ondernemer.

Het is bijvoorbeeld van groot belang om een sterke online aanwezigheid te hebben als je een onderneming start. Velen beginnen aan het starten van Facebook of Instagram waar ze dan berichten plaatsen over hun diensten of producten. De meesten van deze ondernemers kiezen er niet voor om een website samen te stellen of ze hebben het vastgesteld, maar het is niet op de juiste manier gebouwd dat conversie oplevert.

Om op te blijven met je concurrentie moet je er alles aan doen om jouw onderneming beter te maken. Een grote factor in het verbeteren van je onderneming is het vermogen om onderzoek te doen naar wat werkt en wat niet werkt. Een website hebben zorgt er voor dat je er professioneler uit ziet als onderneming.

Elke concurrent heeft tegenwoordig een website die zij gebruiken om klanten aan te trekken. Blijf informeert over de acties van je concurrenten om niet achter te blijven.

Voorkom het achterblijven en voorkom ook gelijk dat je onderneming zal falen, omdat je concurrentie de sector overnemen.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel waarom jij een website nodig hebt als ondernemer.

Prijzen zijn niet goed afgestemd

Prijskaart foto

Als ondernemer is het belangrijk dat de prijzen zijn afgestemd op je doelgroep. Kijk naar de betaalbaarheid van de prijs. Bezoekers die een hoge prijs zien voor je producten of diensten zijn meer geneigd om te kijken bij de concurrenten. Zorg er voor dat je de bezoeker overhaalt ondanks je hoge prijs of verlaag je prijs om het aantrekkelijker te maken voor je bezoeker.

Het verhogen van prijzen is negatief voor de klant, tenzij de kwaliteit hoog genoeg is. Onderzoek de prijzen van je concurrenten en speel daar op in. Haal je bezoeker goed over om je dienst of product te kopen door een uitstekende website te hebben die gericht is op het converteren.

Kies je voor Social Media, dan is het hebben van een sterke pagina met veel likes en reviews belangrijk om overtuigend over te komen in de kwaliteit van je producten of diensten. Voorkom het overprijzen van je producten of diensten om niet te falen als startup. Maak niets een reden dat je zult falen als startup!

Het maken van fouten in het ondernemen is deel van het proces, maar het maken van fouten die kunnen resulteren op het falen van je onderneming moeten vermeden worden.

Weinig aandacht geven aan je gezondheid

Gezondheid foto

Hard werken als ondernemer kan uitstekend zijn voor je onderneming in de start fase, maar het is belangrijk om je gezondheid niet te vergeten. Een goede gezondheid heeft er voor gezorgd dat je hebt gekozen voor een onderneming.

Gezondheid is door deze reden ontzettend belangrijk en mag niet nagelaten worden. Het is niet iets nieuws meer dat ondernemers steeds meer een burn-out ervaren in het opzetten en vasthouden van hun onderneming. Een balans is goed om je onderneming vast te kunnen houden.

Neem de tijd als iets niet helemaal lukt waar je hoopte dat het zou uitpakken. Met tijd zal inzet van veel waarde zijn.

Onvoldoende marketingstrategie

Marketing strategie foto

Een marketing strategie is belangrijk voor een startende ondernemer. Je wilt gehoord worden. Marketing komt in de vormen van advertenties op YouTube en Google tot borden en stickers. Mond-tot-mondreclame word vaak toegepast door ondernemers en ze zien zo een flinke groei in hun bereik.

Wanneer je kiest voor een marketing strategie, is het belangrijk om de juiste onderzoek en investering te hebben gedaan. Facebook is ook een uitstekend platform om op te adverteren alhoewel Google uiteindelijk de meeste waarde bied door de grote gebruik van internet gebruikers.

Marketing is geen voorwaarde om succes te behalen voor jou als startup ondernemer. Kies voor SEO als je kapitaal niet hoog genoeg is voor marketing. SEO is een manier om bezoekers aan te trekken tot je website. SEO is een methode van Google om mensen te bereiken via de zoekresultaten.

Een gebruiker van Google verricht een zoekopdracht. Deze zoekopdracht zal jouw website naar voren moeten brengen door Google, als je SEO goed is. SEO staat voor Search Engine Optimization.

Optimaliseer je website volgens de voorwaarden die Google heeft opgesteld om je website vindbaar te maken in de zoekresultaten.

Bekijk eventueel dit artikel waarin ik vertel hoe jij SEO kan toepassen op je website.

Niets tot weinig doen met feedback

Feedback foto

Voor elke onderneming is feedback ontzettend belangrijk. Ik zie het als de longen van je onderneming. Met feedback krijg je de mogelijkheid om je onderneming te verbeteren. Met het gebruik van feedback zul je als startup ondernemer flink stijgen in succes. Met de juiste aanpak van feedback bepaal je of je succes wilt behalen of niet.

Veel ondernemingen maken gebruik van deze feedback. Klanten laten weten wat ze fijn vinden aan de producten of diensten die je te bieden hebt. Maak gebruik van feedbacks en voorkom het falen als startup ondernemer vanwege het niet ondernemen van actie na deze feedback.

Timing

Timing foto

Reden waarom je faalt als startup ondernemer zou goed de timing kunnen zijn. De timing in het starten van je onderneming is misschien niet de juiste. Misschien ben je een student die zijn of haar studie nog niet heeft afgerond waardoor werkdruk ontzettend hoog word. Je wilt voorkomen dat je opdrachten doet wat je niet aan kunt.

Misschien heb je wel net een moeilijkheid ervaren in familiebanden of heb je een ziekte. Voor het starten van een onderneming is timing belangrijk, want dit zal bepalen wat voor inzet je kunt geven aan de onderneming.

Voorkom een burn-out en het falen als startup door de juiste timing te hebben in het starten van je onderneming.

Weinig passie en kennis

Kennis foto

Het komt wel eens voor dat ondernemers een onderneming starten waar ze nog niet de juiste kennis voor beschikken. Ze hebben dan gezien dat het hebben van een onderneming binnen een sector succesvol zal zijn waardoor ze de keuze hebben genomen om een start te maken. Het beginnen van een onderneming gaat helaas niet zo gemakkelijk.

Onderzoek en kennis is nodig om te slagen als ondernemer. Wanneer kennis er niet is, dan zul je niet de juiste keuzes maken binnen de onderneming. Dat zal resulteren tot het falen. Als je falen wilt voorkomen, dan is het belangrijk om de juiste kennis te verkrijgen voordat je een onderneming begint.

Zoek op wat de pluspunten en minpunten zijn in het hebben van een onderneming in een desbetreffende sector. Ook zul je moeten weten hoe iets precies werkt om er aan te kunnen beginnen. Passie is wat een ondernemer echt de juiste richting op stuurt.

Met passie toon je dat in je werk en producten. Verder zullen klanten loyaler zijn als ze merken dat je een passie hebt voor wat je doet. Het hebben van passie is dus alleen maar goed!

Onvoldoende gebruik van netwerken

Netwerken foto

Bij het starten van een onderneming is het belangrijk om gebruik te maken van je netwerk. Oude klasgenoten, oude collega's, vrienden en vriendinnen zijn een goede mogelijkheid om bij terecht te zijn wanneer je een onderneming start. Het is gemakkelijk om te beginnen met de mensen die je kent en die deel uit maken van jouw netwerk.

Mensen die je kent zullen sneller geneigd zijn om gebruik te maken van je producten of diensten, omdat ze je uit willen helpen. Door gebruik te maken van je netwerk bouw je ervaring op en zorg je er ook voor dat je netwerk uitbreid. Vrienden vertellen het dan weer door aan hun vrienden wat leid tot meer bereik.

Voorkom onvoldoende gebruik te maken van je netwerken om het geen reden te maken dat je zult falen als statup.

Bekijk deze filmpje van een minuut over grote fouten die ondernemers maken


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij optimaliseren en maken jouw website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.