Waarom is content belangrijk?

Content is alle informatie die je deelt op je website waar bezoekers een meerwaarde uit kunnen halen. Bezoekers kunnen ook door jouw content sneller bij je kopen als je diensten of producten biedt. Bij informatiewebsites is content ontzettend belangrijk, omdat de lezer waardevolle informatie kan verkrijgen. In dit artikel krijg je te weten wat het belang is van content.

'Waarom is content belangrijk?'. Deze vraag wordt vaak gesteld door verschillende website eigenaren. Om hier kort en krachtig antwoord op te geven. Content is belangrijk voor je website, omdat het ervoor zal zorgen dat je bezoekers actie zullen ondernemen binnen je website. Het is een aansporing tot het kopen van je diensten en producten. Ook is het belangrijk voor je website, omdat het SEO versterkt.

Info over jou

Simpele taal foto

Met content laat je snel zien wat je doet als bedrijf en wat je te bieden hebt. Bij het verkondigen van wat je doet als bedrijf, is het belangrijk dat je content schrijft op een manier dat makkelijk leesbaar is. Content kan bijvoorbeeld in videostijl, maar ook in tekst.

Bezoekers die op je website terecht komen, willen vaak niet al te veel lezen en daarom is het handig om de belangrijkste informatie meteen te vertonen. Maak gebruik van tussenkopjes en alinea's om je content makkelijker leesbaar te maken.

Als je bijvoorbeeld een meubilair verkoper bent, dan kun je informatie geven over jezelf en waarom je doet wat je doet. Een bezoeker wil graag eerst het vertrouwen versterken om uit te gaan tot actie. Content zorgt er ook voor dat je als bedrijf er professioneel uitziet.

Wanneer je er professioneel uitziet als bedrijf, kunnen bezoekers je sneller vertrouwen en meer interesse hechten aan wat je te bieden hebt. Jij weet alles over je vakgebied en dit zul je ook waarschijnlijk claimen binnen je website.

Bezoekers nemen geen genoegen aan deze claims en willen graag bewijzen zien waarom zij voor jou zouden moeten kiezen. Bouw de autoriteit binnen je branche door kwalitatieve content te schrijven.

Conversie

Doel foto

Door vertrouwen op te bouwen met je bezoekers zorg je ervoor dat ze sneller geneigd zijn om gebruik te maken van de diensten of producten die je aanbiedt.

Met autoriteit stijgt het vertrouwen, maar ook je succes als ondernemer. Wanneer bezoekers goed opgebouwde content zien die makkelijk te lezen is en een waarde uitstraalt, blijven ze ook langer op je website waardoor ze meer gebruik kunnen maken van je diensten of producten.

Gebruikservaring is tegenwoordig alles op het gebied van websites. Wanneer bezoekers een negatieve ervaring hebben op je website, dan vertrekken ze snel. En dit is wat je wilt voorkomen.

Door kwalitatieve content zul je gemakkelijker kunnen verkopen en bezoekers kunnen converteren naar klanten.

Bekijk eventueel hoe je conversie verbetert op je website om het uiterste uit je website te halen.

SEO

Laadtijd foto

Goede content is uitstekend voor SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is een methode om bezoekers aan te trekken via Google. Google bekijkt jouw website en plaatst deze binnen de zoekresultaten op basis van de zoekopdracht. Door een kwalitatieve website te hebben zal Google je hoger ranken in deze zoekresultaten.

Google houdt van content die antwoord geeft op de vragen van haar gebruikers. Zo zul je dus beter positioneren binnen de zoekresultaten. Dit is wat je wilt bereiken, want zo krijg je veel bezoekers naar je website en dit zal je bedrijf beter maken.

In een ander artikel die ik heb geschreven over de SEO voorwaarden om hoger te scoren in Google, vertel ik meer over het effect van content op SEO. Pas relevante zoekwoorden toe aan je teksten, zodat je beter zult scoren in Google.

Is dupliceren van content erg?


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Content is dus heel belangrijk voor je website. Het verhoogt je kans om beter vindbaar te worden op Google en dat resulteert tot meer omzet. Jouw webteksten laten schrijven door onze professionals zal dus wel enorm gaan helpen om de eerste stappen te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.