Tips om website kosten te besparen

Als startende ondernemer is het fijn om te letten op besparingen, want het is toch wel het begin van de reis. Je wilt zo veel mogelijk onnodige kosten besparen om meer uit te kunnen geven aan zaken die belangrijker voor je zijn. We kunnen zeggen dat een website de belangrijkste aspect is van een onderneming. Toch zijn er kosten die bespaart kunnen worden per situatie.

Hoe bespaar je website kosten nou eigenlijk? Website kosten zijn bijvoorbeeld de webhosting, hoe de website is gemaakt en hoe het onderhoud verloopt. Tips om website kosten te besparen zijn: gebruik een gratis platform, verminder het aantal pagina's, design de website zelf, gebruik templates en gratis Stockfoto's.

1. Gebruik een gratis platform

Het maken of laten maken van een website kan veel tijd kosten of juist niet zo veel. Het hangt ervan af aan wie je het overlaat om een website te maken. Bij het maken van een website kun je een CMS systeem gebruiken zoals WordPress.

WordPress is het meest gebruikte systeem om websites te maken en te onderhouden. Het is tevens meestal gebruikt door startende ondernemers die nog niet een groot budget hebben klaar liggen voor een op maat gemaakte website. Je kunt dus een WordPress website geheel zelf maken.

Met behulp van YouTube tutorials kun je al snel aan de gang met het bouwen van een website. Een website zal wel op de juiste manier gebouwd moeten worden. Zo kun je denken aan het ontwerp, de leesbaarheid van de teksten en de kwaliteit van foto's. Maak gebruik van technieken om conversies te verhogen door gebruik te maken van call to action knoppen.

Call to action knoppen kun je op verschillende plekken plaatsen binnen de website. Zo is het meest gebruikelijke positie van een call to action, de bovenkant van de pagina en de onderkant. Maak dus gebruik van technieken om jouw conversie te verhogen als je de keuze maakt om zelf een website te maken.

Het onderhouden van een website is ook gemakkelijker gemaakt door WordPress en daarom is WordPress vaak de beste keuze voor startende ondernemers.

2. Verminder het aantal pagina's

De pagina's op een website kunnen snel ophopen. Het beste is om te vermijden dat jij veel pagina's maakt in de website. Wanneer je veel pagina's maakt op de website, kost het je tijd en tijd kost geld.

De tijd die je dan had kunnen besteden zou je hebben kunnen besteden aan het ontwerp bijvoorbeeld. Verminder het aantal pagina's op de website en voorkom dat veel tijd word weggegeven.

3. Design de website zelf

De website zal een goed ontwerp moeten bevatten, wil je hoge conversies behalen. Met een goed ontwerp spreek je de bezoeker aan en trek je de aandacht. Daarnaast is een goed ontwerp ook goed voor de bezoekerstijd.

Hoe hoger de bezoekerstijd, hoe beter Google jouw website zal scoren in de zoekresultaten. Het ontwerp van de website valt zelf te doen door degene die de website maakt.

Zo heb je verschillende websites die startend zijn en een goed ontwerp hebben. Het ontwerpen van een website heeft ook wel wat kennis nodig om het goed uit te voeren en om fouten te voorkomen.

Bekijk eventueel dit artikel over wat de meest gemaakte webdesign fouten zijn.

4. Gebruik templates

Het gebruiken van templates is mogelijk bij CMS systemen zoals WordPress en Joomla. Met templates krijg je een geheel ontwerp die gratis is gebouwd door andere gebruikers. Het gebruiken van templates is gemakkelijk en kost je niks.

Je kunt kiezen voor templates die jouw website kunnen verbeteren. Ook zijn er templates waar betaald voor moet worden, maar deze zijn niet echt nodig voor startende ondernemers. Daarnaast kun je altijd zelf een template maken of laten maken, geheel op maat gemaakt.

Hier kun je meer informatie over vinden in artikelen die daar over gaan. Templates zijn dus een gemakkelijke manier om een ontwerp te krijgen voor jouw website. Er kan gekozen worden uit talloze templates in WordPress.

5. Gebruik Stockfoto's

In het begin van de reis op weg naar succes in de online wereld, is het niet nodig om professionele foto's te laten maken. Laten maken van foto's is prijzig en is dus niet een goede optie als je kosten wilt besparen.

Tegenwoordig kun je uitstekende foto's maken met je telefoon. Mocht je het belangrijk vinden om je werknemers en werksfeer te laten zien aan jouw bezoekers, dan kun je dat altijd fotograferen met de telefoon.

Is het niet mogelijk om te fotograferen met de telefoon, dan kun je altijd Stockfoto's gebruiken. Stockfoto's zijn alleen niet echt de geliefde manier om te plaatsen op de website. Zo zeggen mensen vaak dat het dan onorigineel lijkt.

Wat jou echt zal doen onderscheiden van de concurrenten, is originaliteit. Originaliteit is waardevol in het maken van websites. Zo kun je jouw website onderscheiden van de concurrenten door de website op maat te maken of door het ontwerp aan te scherpen.

Afbeeldingen zijn een goede manier om de bezoekers aandacht te trekken en geïnteresseerd te houden in jouw onderneming. Ik zou het adviseren om de Stockfoto's te beperken sinds het de originaliteit schaad van een website.

Bekijk eventueel dit artikel over waarom startups falen.

Bekijk deze video over hoe jij een WordPress website kunt maken binnen 30 minuten


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen :D. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan onze prijzen voor het optimaliseren of maken van je website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.