Tips om website kosten te besparen

Als startende ondernemer is het fijn om te letten op besparingen, want het is toch wel het begin van de reis. Je wilt zo veel mogelijk onnodige kosten besparen om meer uit te kunnen geven aan zaken die belangrijker voor je zijn. We kunnen zeggen dat een website het belangrijkste aspect is van een onderneming, maar wanneer je ervoor kiest om hier weinig aan wilt besteden is dat een bewuste keuze.

Hoe bespaar je website kosten nou eigenlijk? Website kosten zijn bijvoorbeeld de webhosting, hoe de website is gemaakt en hoe het onderhoud verloopt. Tips om website kosten te besparen zijn: gebruik een gratis platform, verminder het aantal pagina's, ontwerp de website zelf, gebruik templates en gratis stockfoto's.

1. Gebruik een gratis platform

Het maken of laten maken van een website kan veel tijd kosten. Het hangt ervan af aan wie je het overlaat om een website te maken. Bij het maken van een website kun je een CMS systeem gebruiken zoals WordPress.

WordPress is het meest gebruikte CMS systeem om websites te maken en te onderhouden. Het wordt meestal gebruikt door startende ondernemers die nog niet een groot budget hebben klaarliggen voor geavanceerdere website.

Met behulp van YouTube tutorials kun je al snel aan de gang met het bouwen van een website. Een website zal wel op de juiste manier gebouwd moeten worden. Zo kun je denken aan het ontwerp, de leesbaarheid van de teksten en kwaliteit van foto's. Maak gebruik van call to action knoppen om jouw website effectiever te maken.

Call to action knoppen kun je op verschillende plekken plaatsen binnen je website. Zo is het meest gebruikelijke positie van een call to action de bovenkant en onderkant van de pagina.

Het onderhouden van een website is ook gemakkelijker gemaakt door WordPress en daarom is WordPress vaak de beste keuze voor startende ondernemers.

2. Verminder het aantal pagina's

De pagina's op een website kunnen snel ophopen. Het beste is om te vermijden dat jij veel pagina's maakt binnen de website. Wanneer je veel pagina's maakt binnen de website, kost het je tijd.

Je tijd is uiteindelijk het waardevolste bezit als ondernemer. Verminder het aantal pagina's op de website en voorkom dat veel tijd wordt weggegeven.

3. Ontwerp de website zelf

De website zal een goed ontwerp moeten bevatten wil je hoge conversies behalen. Met een goed ontwerp spreek je de bezoeker aan en trek je de aandacht. Daarnaast is een goed ontwerp ook goed voor de bezoekerstijd.

Hoe hoger de bezoekerstijd, hoe beter Google je website zal scoren binnen de zoekresultaten. Het ontwerp van de website valt zelf te doen door degene die de website maakt.

Zo heb je verschillende startende websites die goed ontwerp hebben. Het ontwerpen van een website vereist ook wel wat kennis om fouten te voorkomen.

Bekijk eventueel dit artikel over wat de meest gemaakte webdesign fouten zijn.

4. Gebruik templates

Het gebruiken van templates is mogelijk bij CMS systemen zoals WordPress en Joomla. Met templates krijg je een geheel ontwerp die gratis is gebouwd door andere programmeurs. Het is gratis en zal je verder opweg helpen met de website.

Je kunt kiezen voor templates die je website kunnen verbeteren. Ook zijn er templates waarvoor betaald moet worden, maar deze zijn niet echt nodig voor startende ondernemers. Daarnaast kun je altijd zelf een template maken of laten maken, geheel op maat gemaakt.

Templates zijn dus een gemakkelijke manier om een ontwerp te krijgen voor je website. Er kan gekozen worden uit talloze templates in WordPress.

5. Gebruik Stockfoto's

In het begin van de reis op weg naar succes in de onlinewereld, is het niet nodig om professionele foto's te laten maken. Laten maken van foto's is prijzig en is dus niet een goede optie als je kosten wilt besparen.

Tegenwoordig kun je uitstekende foto's maken met je telefoon. Mocht je het belangrijk vinden om je werknemers en werksfeer te laten zien aan je bezoekers, dan kun je dat altijd fotograferen met je mobiel.

Is het niet mogelijk om te fotograferen met je telefoon, dan kun je altijd stockfoto's gebruiken. Stockfoto's zijn alleen niet echt de geliefde manier om te plaatsen binnen je website. Zo zeggen mensen vaak dat het dan onorigineel lijkt.

Wat jou echt zal doen onderscheiden van de concurrenten, is originaliteit. Originaliteit is waardevol bij het maken van websites. Zo kun je jouw website onderscheiden van de concurrenten door de website op maat te maken of door het ontwerp aan te scherpen.

Afbeeldingen zijn een goede manier om de aandacht te trekken van bezoekers. Ik zou het adviseren om stockfoto's te beperken sinds het de originaliteit schaadt van een website.

Bekijk eventueel dit artikel over waarom startups falen.

Bekijk deze video over hoe jij een WordPress website kunt maken binnen 30 minuten


Deel dit artikel met je vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Besparen van kosten is altijd belangrijk als ondernemer. Een betaalbare maar effectieve website zal je onderneming dus zeker een eind helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.