Waarom zijn landingspagina's belangrijk?

Wil je jouw bereik vergroten om meer conversie te behalen? Met landingspagina's maak je dat mogelijk. Landingspagina's bieden een goede mogelijkheid aan om de diensten of producten weer te geven om het zo te verkopen. In landingspagina's vertel je bijvoorbeeld wat de voordelen van de dienst of product zijn en eventueel wat de prijzen zijn.

Waarom zijn landingspagina's belangrijk? Landingspagina's zijn belangrijk, omdat: je hogere conversies kunt verkrijgen, minder tot niets hoeft uit te geven aan advertenties en het je bereik zal vergroten. Met een goede landingspagina kun je er dus verschillende voordelen uit halen.

Hogere conversies verkrijgen

Conversie foto

Met landingspagina's kun je je conversies verhogen. Vind jij het lastig om je producten of diensten te verkopen? Dan kun je je meer richten op het maken van landingspagina's.

Bij het maken van landingspagina's heb je wat kennis nodig van HTML of WordPress, zodat je de pagina kunt maken. Kun je de landingspagina zelf niet maken, dan kun je altijd kijken of er iemand is die het voor je kan regelen. Huur eventueel een Freelancer in of laat een webdesign bureau dat voor je doen.

Het maken van een landingspagina vereist kennis van marketing. Teksten die inspelen op de behoeftes van de bezoeker en aantrekkelijke afbeeldingen zijn dan ook niet weg te laten.

Met een aantrekkelijke landingspagina kun je bijna iedereen overhalen om het product of dienst bij je te kopen. Wat heb je nodig om een aantrekkelijke landingspagina te maken?

  • Computer of laptop
  • Internetverbinding
  • Kennis van HTML of WordPress
  • Kennis van marketing

Waarom moet een persoon kopen wat jij te bieden hebt? Wat voor voordelen zal het diegene brengen? Geef antwoord op deze vragen en benoem deze in je landingspagina. Spreek alleen mensen aan die echt interesse hebben in wat je te bieden hebt.

Niet alleen tekst en afbeeldingen zijn belangrijk, maar ook hoe het ontwerp van je pagina uitziet. Ziet het er netjes uit? Of zijn de teksten niet uitgelijnd wat leidt tot een negatieve leeservaring.

Vermijd pop-ups op je landingspagina, want die schrikken bezoekers af. Maak het zo gemakkelijk mogelijk voor een bezoeker om je landingspagina te bekijken.

Als jij de voordelen benoemt van de dienst of product die jij aanbiedt, dan ben je al een flinke stap vooruit gekomen in het verkrijgen van hogere conversies.

    Wat belangrijk is voor een landingspagina
  • Het ontwerp
  • De teksten
  • De afbeeldingen
  • To the point

In de deze punten zie je dat ik 'To the point' heb benoemd. Dit komt omdat bezoekers het waarderen als je op een heldere manier verteld wat het punt is van de pagina.

Laat je het blijken dat de pagina informatief is en niet gericht is op het verkopen van een dienst of product? Dan zal je jouw bezoeker in de war brengen. Wees helder bij het doel van je pagina.

Advertenties zijn niet meer nodig

Google ads foto

Met een landingspagina maak je advertenties geen groot belang meer. Deze type pagina's krijg je gewoonlijk niet te zien binnen een website door ernaar te navigeren. Deze pagina's zijn speciaal gemaakt om slechts vertoond te worden op Google.

Voorkom dat je te veel geld besteed aan advertenties en investeer in het maken van sterke landingspagina's. De pagina's zullen niet meteen een opbrengst leveren, want het is een lange termijn strategie. Ben je op zoek naar een korte termijn strategie om meer klanten te krijgen? Dan is adverteren een goede keuze voor jou.

Door SEO toe te passen aan je website, zal je ervoor zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. SEO is dus een manier om gratis bereik te genereren met Google.

Landingspagina's die hoog scoren in de zoekresultaten van Google, bieden ook een hoger aantal bezoekers dan advertenties dat zullen doen. Uit onderzoek blijkt dat advertenties minder geklikt worden dan de eerste drie websites binnen de zoekresultaten.

Bekijk eventueel ook de SEO voorwaarden om hoger te scoren in Google.

Bereik vergroten

Bereik foto

Landingspagina's zijn ontzettend belangrijk als je jouw bereik wilt vergroten. Door landingspagina's te laten indexeren door Google, vergroot je de kans dat je website meer bereik zult krijgen.

Je wilt uiteindelijk een groot aantal bezoekers op je website krijgen en dat zal alleen mogelijk zijn met de grootste zoekmachine op internet: Google. Door Google zo eigenlijk je maatje te maken voor het bereiken van veel bezoekers, zal je succes flink stijgen. Volg de richtlijnen die Google heeft opgesteld om je website te optimaliseren voor haar zoekmachine.

Hoe jij een landingspagina kunt bouwen in WordPress


Deel dit artikel met je vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Landingspagina's zijn dus nog steeds ontzettend belangrijk. Om jouw effectieve landingspagina op te zetten, willen onze SEO specialisten je daar graag bij helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.