Daniël | CRO specialist
Laatst geupdate: 27-12-2021

Landingspagina's op je site

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om landingspagina's in te zetten om hierdoor van verschillende voordelen te profiteren. De landingspagina's hebben een bepaalde functie. Dat verschilt ook van wat het doel van de website eigenaar is.

Landingspagina's zijn pagina's die je op je site plaatst, maar die niet bereikt kunnen worden met navigatie. Deze type pagina's zijn bedoeld om vanaf externe bronnen bezocht te worden. Denk bijvoorbeeld aan Google en Social Media.

Waarom landingspagina's belangrijk zijn

1. Inzetbaar voor ads campagnes

Begin je een ad campagnne? Dan is het ook handig om een specifieke pagina te maken die als verwijzing gebruikt kan worden.

De advertentie stuurt mensen dan naar speciaal ontworpen pagina. Deze pagina is dan de landingspagina. Anderen landen op je pagina middels een advertentie die je op Facebook of Instagram plaatst.

Landingspagina's zijn dus speciaal ontworpen voor het doel om mensen ernaartoe te sturen. Je kunt de pagina niet bereiken door binnen de website te navigeren.

Je hoeft de advertentie bezoekers dan niet naar de homepagina te verwijzen. Een landingspagina is vaak gerichter op waar de bezoeker naar op zoek is. Hierdoor kiezen ondernemers ervoor om deze te maken.

2. Organische bezoekers krijgen

Heb je een website die je hoger in Google wilt scoren? Dan helpen landingspagina's je om specifieke steden of diensten beter zichtbaar te maken.

Zo kun je bijvoorbeeld een pagina maken voor de stad Utrecht, met als dienst: schilder. Je wordt vervolgens alleen gevonden wanneer iemand "schilder in Utrecht" in Google zoekt.

De landingspagina is hier dan bedoeld om er gevonden op te worden wanneer mensen ernaar zoeken. Vaak wordt het dan ook niet binnen de website verwezen. Google weet dan dat dit een landingspagina is.

3. Hogere conversies krijgen

Om meer conversie te genereren heb je ook een gericht gemaakte pagina nodig. Landingspagina's helpen je om middels advertentie campagnes en SEO, meer conversie te genereren.

Website eigenaars kiezen ervoor om deze te maken omdat de homepagina naar andere pagina's verwijzen. De landingspagina staat op zichzelf zonder naar andere pagina's te verwijzen, of verwezen te worden. Hierdoor kun je er dus gewoon op kwijt wat je over wilt brengen.

Landingspagina's geven geen onrelevante informatie aan bezoekers. Er komen slechts bezoekers op die interesse hebben in wat de pagina behandeld. In een ander artikel geef ik je wat tips mee om je landingspagina te versterken.

Hoe je een landingspagina in WordPress kunt bouwen

Daniël

Website optimalisaties brengen mij een gevoel van enthousiasme. Met de ervaring in het veld van programmeren en Online Marketing, help ik ondernemers hun website te versterken.
Meer over Daniël