Waarom zijn landingspagina's belangrijk?

Landingspagina's worden gebruikt door website eigenaars om een dienst of product te verkopen. Landingspagina's bieden een goede mogelijkheid aan om de diensten of producten weer te geven en het op een manier proberen te verkopen. In landingspagina's vertel je bijvoorbeeld wat de voordelen zijn van de dienst of product en vertel je wat de prijzen zijn.

Waarom zijn landingspagina's belangrijk? Landingspagina's zijn belangrijk, omdat: je hogere conversies kunt verkrijgen, minder tot niets hoeft uit te geven aan advertenties en het zal je bereik vergroten. Met een goede landingspagina kun je er dus verschillende voordelen uit halen.

Hogere conversies verkrijgen

Conversie foto

Met landingspagina's kun je je conversies verhogen. Vind jij het lastig om je producten of diensten te verkopen? Dan kun je je meer richten op het maken van landingspagina's.

Bij het maken van landingspagina's heb je wat kennis nodig van HTML of WordPress, om de pagina te kunnen maken. Kun je de landingspagina zelf niet maken, dan kun je altijd kijken of er iemand is die het voor je kan regelen. Huur dan een Freelancer in of laat een webdesign bureau dat voor je doen.

Het maken van een landingspagina vereist kennis van marketing. Teksten die inspelen op de behoeftes van de bezoeker en aantrekkelijke afbeeldingen zijn dan ook niet weg te laten.

Met een aantrekkelijke landingspagina kun je bijna iedereen overhalen om het product of dienst bij je te kopen. Wat heb je nodig om een aantrekkelijke landingspagina zelf te maken?

  • Computer of laptop
  • Internetverbinding
  • Kennis van HTML of WordPress
  • Kennis van marketing

Verkrijg hoge conversies door je bezoeker over te halen om datgene te kopen wat jij aanbied. Waarom moet een persoon dat kopen wat jij aanbied? Wat voor voordelen zal het diegene brengen? Geef antwoord op deze vragen en benoem deze in je landingspagina.

Niet alleen de tekst en de afbeeldingen zijn belangrijk, maar ook hoe het ontwerp uit ziet van je pagina. Ziet het er netjes uit of zijn de teksten niet goed uitgelijnd en is het moeilijk te lezen.

Vermijd pop-ups op je landingspagina, want die schrikken bezoekers af. Maak het zo gemakkelijk mogelijk voor een bezoeker om je landingspagina op een fijne manier te bekijken.

Als jij de voordelen benoemt van de dienst of product die jij aanbied, dan ben je al een flink stap vooruit gekomen in het verkrijgen van hogere conversies.

    Wat belangrijk is voor een landingspagina
  • Het ontwerp
  • De teksten
  • De afbeeldingen
  • To the point

In de deze punten zie je dat ik 'To the point' heb toegevoegd. Dit komt, omdat bezoekers het waarderen als je op een heldere manier verteld wat het punt is van de pagina.

Laat je het blijken dat de pagina informatief is en niet gericht is op het verkopen van een dienst of product, dan zul je jouw bezoeker in de war brengen. Wees helder in het punt van je landingspagina.

Advertenties zijn niet meer nodig

Google ads foto

Met een landingspagina maak je advertenties geen groot belang meer. Landingspagina's worden gemaakt om te laten vermelden op Google, zodat gebruikers van Google je pagina kunnen zien in de zoekresultaten.

Met een landingspagina voorkom je dat je veel geld besteed aan advertenties. Met Google kun je een groot bereik behalen door goed aandacht te besteden aan SEO om het te implementeren op je website. SEO staat voor Search Engine Optimization.

Het toepassen van SEO zal er voor zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. SEO is dus een manier om gratis bereik te verkrijgen die het meest effectief is. Ik geloof dat elke ondernemer veel aandacht zou moeten besteden aan het vergroten van bereik met SEO.

Advertenties zijn verleden tijd als je SEO hebt versterkt en dat je bron hebt gemaakt om je bereik te vergroten. Door gebruik te maken van landingspagina's zul je flink wat geld besparen, omdat je niet meer zult hoeven besteden aan advertenties.

Landingspagina's die hoog scoren in de zoekresultaten van Google bieden ook een hoger aantal bezoekers dan advertenties dat zullen doen. Uit onderzoek blijkt dat advertenties minder worden geklikt dan de eerste drie websites in de zoekresultaten.

Bekijk eventueel ook de SEO voorwaarden om hoger te scoren in Google.

Bereik vergroten

Bereik foto

Landingspagina's zijn ontzettend belangrijk als je jouw bereik wilt vergroten. Door landingspagina's te laten indexeren door Google, vergroot je de kans dat je website meer bereik zult krijgen.

Je wilt uiteindelijk een groot aantal bezoekers op je website krijgen en dat zal alleen mogelijk zijn met de grootste zoekmachine op internet: Google. Door Google zo eigenlijk je maatje te maken voor het bereiken van veel bezoekers, zal je succes flink stijgen. Volg de instructies die Google heeft opgesteld om je website te optimaliseren voor haar zoekmachine.

De voorwaarden zullen je website hoger in de zoekresultaten brengen wat zal leiden tot meer bereik. Vergroot je bereik door zo veel mogelijk informatie te delen met je bezoekers. Landingspagina's bieden informatie over je dienst of product.

Door deze landingspagina's te gebruiken voor een groter bereik help je Google ook om haar gebruikers de juiste website te bieden voor de behoeften die ze hebben, wat landingspagina's dus extra belangrijk maakt.

Hoe jij een landingspagina kunt bouwen in WordPress


Deel dit artikel met je vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij optimaliseren en maken jouw website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.