11 Manieren om jouw website te promoten

Als ondernemer heb je een website gemaakt en ben je klaar om deze website te promoten. Je weet alleen niet precies hoe en wat, geen probleem. In dit artikel zul je te weten komen over hoe je jouw website het beste kunt promoten en wat de mogelijkheden zijn om dit te doen. Je wilt toch wel die extra bezoekers krijgen naar jouw website en dat is uiteindelijk ook wat zal tellen.

Je hebt een website, uitstekend! Nu wil je het promoten, maar je weet nog niet hoe. De manieren om jouw website te promoten zijn: adverteren, Social Media, forums, emailen, bedrijvengidsen, vrienden en familie, bloggen, SEO, gratis tool, flyers/stickers en visitekaartjes.

1. Adverteren

Als ondernemer wil je dat jouw website gevonden word. Een manier om gevonden te worden en om mensen te bereiken is door middel van adverteren.

Wanneer je adverteert, probeer je jouw doelgroep te bereiken. Dit kun je doen door posters te plaatsen in de stad of door online te adverteren. Het adverteren vereist een budget en is daarom niet voor iedereen.

Met online advertenties plaatsen op platforms zoals Google en Facebook, kun je al een goed begin maken bij het bereiken van jouw doelgroep.

Met een sterk marketingplan kun je goed bereikt worden en dat zal je helpen in het promoten van jouw website.

2. Social Media

Facebook, Instagram en YouTube zijn uitstekende Social Media platforms die jij kunt gebruiken om jouw website te promoten. Op Facebook kun je gratis een bedrijven profiel beginnen waarbij je statistieken krijgt van jouw bezoekers.

Het is belangrijk om statistieken te volgen en te bekijken, want zo kun je verder ontwikkelen. Instagram kun je gebruiken om foto's te plaatsen van jouw producten of diensten en om een grote aanhang te bouwen.

YouTube zijn er voor de ondernemers die er potentie in zien en willen uitbreiden door video's te maken en te publiceren voor de YouTube kijkers.

Social Media is een goede manier om jouw website te promoten sinds het zo vaak word gebruikt door ons allen.

3. Forums

Vroeger waren forums bekennd en het was de manier om in contact te blijven met anderen. Het was een goede manier om antwoorden te krijgen op jouw vragen sinds dat de bron was van vragen beantwoorden. Nu zijn forums wat verouderd en word het minder gebruikt dan vroeger.

Quora kan ook wel gezien worden als een forum, maar dan een vernieuwde versie. Mensen stellen hun vragen vanuit alle branches en krijgen ook antwoord.

Wil je jouw website promoten? Dan kun je altijd de vragen beantwoorden die mensen hebben binnen jouw branche. Je kunt dan ook nog eens je website linken wat zorgt voor een extra backlinkje.

4. Emailen

We doen het allemaal. Het is een manier geworden om bij te blijven op het nieuws die websites publiceren en een manier om anderen te contacteren.

Wij als ondernemers gebruiken vaak onze email en dat is maar goed ook. Email kun je gebruiken om je website te promoten. Zo kun je bijvoorbeeld bij elke benadering of antwoord op een vraag afsluiten met een link naar jouw website.

Dit zorgt er voor dat jouw website word getoond aan degene waar je een email naar verstuurt. Je kunt daarnaast anderen ook contacteren om naar jouw website te linken wat ook weer er voor zal zorgen dat jouw website wordt gepromoot.

5. Bedrijvengidsen

Gebruik bedrijvengidsen om jouw website kenbaar te maken. Het gebruiken van bedrijvengidsen is een goede manier om jouw website kenbaar te maken, omdat er dan een link word geplaatst op de hun website.

Op bedrijvengidsen zoals Vinden.nl kun je jouw website registreren, zodat er naar jouw website gelinkt word. Dit zal niet alleen zorgen voor meer bereik vanwege de promotie, maar ook een betere SEO score.

6. Vrienden en familie

Toch wel één van de beste gratis manieren om jouw website te promoten is door het te laten weten aan vrienden en familie. Vrienden en familie zijn dichtbij en makkelijk te benaderen.

Daarnaast willen ze jou helpen om te bereiken wat je wilt bereiken. Het is gratis om je website op deze manier te promoten. Laat ze weten dat je een website hebt en zo krijg je toch wel wat bezoekers naar je website.

Als je geluk hebt dan delen ze jouw website met hun collega's of vrienden. Het is dus een goede manier om jouw website te promoten.

7. Bloggen

Dit is mijn lievelingsmanier om een website te promoten. Met het bloggen kun je jezelf los laten gaan over een onderwerp. Je kunt jezelf uiten en vragen beantwoorden die mensen hebben.

Door te bloggen help je niet alleen de gebruikers van Google of de bezoekers van jouw website, maar ook jezelf. Door te bloggen maak je jezelf vindbaar op Google als je jouw website daar op hebt ingeschreven.

Bloggen is een leuke en innovatieve manier om mensen te bereiken en om jouw website te promoten. Je zoekt met het bloggen bezoekers door te kijken waarover je kunt schrijven.

Het maken van artikelen is een uitstekende manier om vragen te beantwoorden en op actueel te blijven met de mensen binnen jouw branche.

8. SEO

Google wilt haar gebruikers de optimale gebruikerservaring bieden. Dit doet Google door de hulp van andere websites die zich hebben ingeschreven bij Google. Search Console is waar je jouw website kunt inschrijven.

Google zal dan na jouw inschrijving de website bekijken en plaatsen binnen de zoekresultaten. Je zult met Google misschien niet gelijk een goed bereik ontvangen nadat je je hebt ingeschreven, maar Google is het beste manier om jouw website vindbaar te maken voor potentiële klanten.

Google geeft jou enkele SEO voorwaarden om jouw website te optimaliseren voor haar zoekmachine. Door deze voorwaarden goed toe te passen aan jouw website, maak je het gemakkelijker voor Google om jou hoger te plaatsen binnen de zoekresultaten.

Wanneer jouw website hoog is geplaatst in Google, dan zul je flink wat bereik ontvangen. Google word miljoenen keren gebruikt per dag en miljoenen keren is zelfs wat licht gedrukt.

Google is de beste manier voor jouw onderneming om succesvol te worden. Schrijf jouw website vandaag nog in en ga van start met SEO.

Bekijk eventueel dit artikel over hoe jij hoger kunt scoren in Google.

9. Bouw een gratis tool voor op jouw website

Bezoekers die op jouw website terecht komen, kunnen gebruik maken van een gratis tool. Deze gratis tool zal profijt moeten geven aan de bezoeker.

Denk hierbij aan een tool waar je jouw website kunt inschrijven, waarbij je een rapport krijgt van de goede en verbeterpunten van jouw website.

Met de gratis tool houd je bezoekers tevreden en kun je ze daardoor gemakkelijker converteren. Met een gratis tool zul je ook terugkerende bezoekers ontvangen en dat is uitstekend voor jouw SEO score.

10. Flyers/stickers

Misschien wel een ouderwetse manier zou je kunnen zeggen, maar flyers en stickers zijn een goede manier om jouw website te promoten. Je kunt tegenwoordig voor niet al te veel geld flyers en stickers laten maken.

Deze kun je door brievenbussen doen en plakken op bijvoorbeeld brievenbussen die reclames toestaan.

Het is een goedkope manier om toch bezoekers te krijgen naar jouw website en daarom is dit een manier die je kunt gebruiken.

11. Visitekaartjes

Als ondernemer is het belangrijk om visitekaartjes op zak te hebben voor als iemand interesse heeft in één van jouw diensten of producten. Met visitekaartjes kun je gemakkelijk jouw website promoten.

Het is een kwestie van uitdelen. Ook wel soortgelijke als flyers. Met visitekaartjes maak je ook jouw nummer kenbaar voor als er vragen zijn over jouw producten of diensten.

Het is daarom een goede manier om effectief jouw website te promoten. Naast dat het jouw website zal promoten, bouw je ook een band op door te netwerken. Netwerken is zeer belangrijk en ook weer een goede manier om jouw website te promoten.

Mond tot mondreclame word vaak toegepast en dit zal zorgen voor meer interesse. Promoot jouw websites door visitekaartjes uit te delen aan de mensen die je tegen komt en vermoed dat er behoefte is aan één jouw diensten of producten.

Bekijk eventueel dit artikel over tekenen van een saaie website.

Bekijk deze uitstekende video over hoe jij jouw website kunt promoten


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij optimaliseren en maken jouw website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.