Daniël | Online Marketing specialist
Laatst geupdate: 28-12-2021

Hoe website promotie jou helpt

Nu heb je een website, maar moeten er nog wel wat bezoekers op komen. Het effect van je website komt pas echt tot uiting als bezoekers de site gebruiken.

Je promoot je website met gebruik van verschillende manieren. Het effect van website promotie is dat je nieuwe bezoekers naar je website krijgt. De site komt voor meer ogen te staan, waardoor de kans van stijging in omzet vergroot.

Website promoten manieren

1. SEO

Je kunt je website promoten door SEO in te zetten. De term SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is een optimalisatie aan je website die ervoor zorgt dat je hoger in Google scoort.

Met gebruik van SEO krijg je dagelijks nieuwe organische bezoekers naar je website. Het is dan ook verschillend met adverteren. Zoekmachine optimalisatie biedt je de mogelijkheid om gratis zichtbaar te worden.

De eerste stap van SEO is om je website te laten indexeren. Dit doe je door een Search Console account te maken, website te koppelen en sitemap in te dienen.

Google gaat dan vervolgens naar je website kijken, en beslist of zij het in de zoekresultaten willen vertonen. Is je website sterk en relevant genoeg? Dan promoot je jouw website in de organische zoekresultaten.

2. Adverteren

Als ondernemer wil je dat jouw website gevonden wordt. Een manier om gevonden te worden en om mensen te bereiken is door gebruik te maken van het adverteren.

Wanneer je adverteert, probeer je jouw doelgroep te bereiken. Dit kun je doen door posters te plaatsen in de stad of door online te adverteren. Het vereist alleen wel een budget en daarom is dit niet voor iedereen.

Je kunt advertenties plaatsen op Social Media platforms zoals Facebook en Instagram. Daarnaast is Google ook een supergoede optie om op te adverteren. Zo zul je jouw doelgroep gaan bereiken en jezelf kenbaar maken.

Een sterke marketingplan vergroot het bereik van je website. Op die manier genereer je meer conversie en bied je oplossingen aan anderen.

3. Social Media

Facebook, Instagram en YouTube zijn uitstekende Social Media platforms die jij kunt gebruiken om jouw website te promoten. Op Facebook kun je gratis een bedrijven profiel beginnen waarbij je statistieken bij kunt houden.

Het is belangrijk om statistieken te volgen en te bekijken, omdat je zo verder kunt ontwikkelen. Instagram gebruik je om foto's en video's van je aanbod te plaatsen. Je kunt er een groot bereik mee krijgen om je website te promoten.

YouTube is voor ondernemers die er potentie in zien en hun naam willen uitbreiden door beter gekend te worden door mensen.

4. Offline Marketing

Dit is de tegenovergestelde van Online Marketing waarbij je het internet inzet om je website te promoten. Bij Offline Marketing kun je al snel denken aan flyers, posters en visitekaartjes.

Alhoewel het uitgeven van flyers vroeger vaak gedaan werd en nu wat verouderd is, valt het nog steeds effectief in te zetten. Je kunt jouw website voor veel ogen krijgen door flyers uit te delen, posters te plaatsen of visitekaartjes te geven.

Probeer te netwerken om jouw bedrijf naar voren te brengen. Mond-tot-mondreclame blijft effectief en wijdverspeid inzetbaar te zijn.

5. Forums

Vroeger waren forums superbekend en was het de manier om in contact te blijven met anderen. Het was een goede manier om antwoorden te krijgen op jouw vragen sinds dat de bron ervan was. Nu zijn forums wat verouderd en wordt het minder gebruikt dan vroeger.

Quora kan ook wel gezien worden als een forum, maar dan een vernieuwde versie. Mensen stellen hun vragen vanuit alle branches en krijgen daar hun antwoorden op.

Wil je jouw website promoten? Dan kun je altijd de vragen beantwoorden die mensen hebben binnen jouw branche. Je kunt dan ook nog eens je website linken wat zal zorgen voor meer bezoekers.

6. Geef wat gratis weg

Kun je iets gratis weggeven wat je website zal promoten? Denk bijvoorbeeld aan een tool die je op de website plaatst. De tool wordt dan gebruikt en verspreid, waardoor je website populairder wordt.

De tool wordt dan met gebruik van SEO of advertenties voor een groter bereik geplaatst. Deze tool kan dan gedeeld worden, en zo promoot je jouw website.

Geef gratis informatie weg wat anderen kan helpen. Weet je iets binnen je branche wat je graag wilt delen? Begin dan met een blog. Deze blog zorgt dan voor een promotie van je website. Plaats wat links binnen je artikelen om je aanbod te promoten.

Andere website promotie manieren

Daniël

De algemene Online Marketing diensten spreken mij aan. Als Online Marketeer haal ik veel genot uit het helpen van ondernemers. Met betere vindbaarheid, meer conversie en krachtige content kun jij online groeien.
Meer over Daniël