11 Manieren om jouw website te promoten

Als ondernemer heb je een website gemaakt en ben je klaar om deze website te promoten. Je weet alleen niet precies hoe en wat, geen probleem. In dit artikel zul je te weten komen over hoe je jouw website het beste kunt promoten en wat de mogelijkheden zijn. Je wilt toch wel die extra bezoekers krijgen naar jouw website en dat is uiteindelijk ook wat zal tellen.

Je hebt een website, uitstekend! Nu wil je het promoten, maar je weet nog niet hoe. De manieren om jouw website te promoten zijn: adverteren, Social Media, forums, emailen, bedrijvengidsen, vrienden en familie, bloggen, SEO, gratis tool, flyers/stickers en visitekaartjes.

1. Adverteren

Als ondernemer wil je dat jouw website gevonden wordt. Een manier om gevonden te worden en om mensen te bereiken is door gebruik te maken van het adverteren.

Wanneer je adverteert, probeer je jouw doelgroep te bereiken. Dit kun je doen door posters te plaatsen in de stad of door online te adverteren. Het vereist alleen wel een budget en daarom is dit niet voor iedereen.

Je kunt advertenties plaatsen op Social Media platforms zoals Facebook en Instagram. Daarnaast is Google ook een supergoede optie om op te adverteren. Zo zul je jouw doelgroep gaan bereiken en jezelf kenbaar maken als onderneming.

Een sterke marketingplan zal je bereik gaan vergroten, zodat je jouw conversie kunt verbeteren en meer mensen kunt helpen met hun behoeften.

2. Social Media

Facebook, Instagram en YouTube zijn uitstekende Social Media platforms die jij kunt gebruiken om jouw website te promoten. Op Facebook kun je gratis een bedrijven profiel beginnen waarbij je statistieken kunt bijhouden van jouw bezoekers.

Het is belangrijk om statistieken te volgen en te bekijken, want zo kun je verder ontwikkelen. Instagram kun je gebruiken om foto's te plaatsen van jouw producten of diensten en om een grote aanhang op te bouwen.

YouTube is voor ondernemers die er potentie in zien en hun naam willen uitbreiden door beter gekend te worden door mensen.

Social Media is een goede manier om jouw website te promoten sinds het zo vaak wordt gebruikt door velen.

3. Forums

Vroeger waren forums superbekend en was het de manier om in contact te blijven met anderen. Het was een goede manier om antwoorden te krijgen op jouw vragen sinds dat de bron ervan was. Nu zijn forums wat verouderd en wordt het minder gebruikt dan vroeger.

Quora kan ook wel gezien worden als een forum, maar dan een vernieuwde versie. Mensen stellen hun vragen vanuit alle branches en krijgen daar hun antwoorden op.

Wil je jouw website promoten? Dan kun je altijd de vragen beantwoorden die mensen hebben binnen jouw branche. Je kunt dan ook nog eens je website linken wat zal zorgen voor meer bezoekers.

4. Emailen

Je wordt op de hoogte gesteld van nieuwsbrieven en kunt er anderen mee contacteren. Ondernemers kunnen er dan ook niet meer zonder.

Email kun je gebruiken om je website te promoten. Zo kun je bijvoorbeeld bij elke benadering of antwoord op een vraag afsluiten met een link naar jouw website.

Dit zorgt ervoor dat jouw website wordt getoond aan degene waar je een email naar verstuurd. Je kunt daarnaast ook anderen contacteren om naar jouw website te linken, wat er weer voor zal zorgen dat je gratis promotie krijgt.

Je krijgt natuurlijk niet zomaar een linkje van anderen. Dat is namelijk super waardevol, ook voor je SEO. Dus je zult er wel wat voor moeten doen. Geef degene waarde die ze moeilijk kunnen vinden en blijf hun content volgen om een band op te bouwen.

5. Bedrijvengidsen

Gebruik bedrijvengidsen om jouw website kenbaar te maken. Het is een goede manier om jouw website kenbaar te maken, omdat er dan een link geplaatst word binnen de gids.

Op bedrijvengidsen zoals Vinden.nl kun je jouw website registreren, zodat er naar jouw website gelinkt wordt. Dit zal niet alleen zorgen voor meer bereik door de promotie, maar ook een betere SEO score.

6. Vrienden en familie

Toch wel één van de beste manieren om jouw website te promoten is door het te laten weten aan vrienden en familie. Ze zijn dichtbij en makkelijk te contacteren.

Daarnaast willen ze jou helpen om te bereiken wat je wilt bereiken. Het is gratis om je website op deze manier te promoten. Laat ze weten dat je een website hebt en krijg zo bezoekers naar je website.

Als je geluk hebt, dan delen ze jouw website met hun collega's en vrienden. Het is dus een goede manier om jouw website te promoten.

7. Bloggen

Dit is mijn lievelingsmanier om een website te promoten. Met het bloggen kun je jezelf los laten over een onderwerp. Je kunt jezelf uiten en vragen van anderen beantwoorden.

Door te bloggen help je niet alleen de gebruikers van Google en de bezoekers van jouw website, maar ook jezelf. Door te bloggen maak je jezelf beter vindbaar op Google als je geindexeerd bent als website.

Bloggen is een leuke en innovatieve manier om mensen te bereiken. Je vindt je bezoekers door hun vragen te beantwoorden. Ben je er goed in? Dan zul je er veel aan hebben om te bloggen. Je laat zien dat je expertise hebt binnen het vak en dat je weet waar je het over hebt.

8. SEO

Google wil haar gebruikers de optimale gebruikerservaring bieden. Search Console is waar je jouw website kunt laten indexeren door Google, zodat jij kans kunt maken om je bezoekersaantal te vergroten.

Google zal dan na jouw inschrijving, de website bekijken en plaatsen binnen de zoekresultaten. Je zult met Google misschien niet gelijk een groot bereik krijgen nadat je bent ingeschreven, maar Google is de beste manier om jouw website vindbaar te maken voor potentiële klanten. Op lange termijn zul je een terugkeer van investering zien door een groot bereik te hebben opgebouwd.

Door de richtlijnen van Google op te volgen binnen je website, zorg je ervoor dat je beter vindbaar wordt binnen de zoekresultaten.

Wanneer je ziet dat je website een hoge positie heeft binnen de zoekresultaten, zul je flink wat bereik ontvangen. Google wordt miljoenen keren gebruikt per dag, en 'miljoenen' is nog lichtgedrukt.

Door Google in te zetten om meer bezoekers naar je website te krijgen, zul je veel succes ervaren binnen je onderneming wanneer het goed verloopt. Schrijf jouw website vandaag nog in en ga van start met SEO.

Bekijk eventueel dit artikel over hoe jij hoger kunt scoren in Google.

9. Bouw een gratis tool voor op jouw website

Bezoekers die op jouw website terecht komen kunnen gebruik maken van een gratis tool. Deze gratis tool zal profijt geven aan de bezoeker.

Denk bijvoorbeeld aan een gemakkelijke tool die je kunt implementeren binnen je website. De bezoeker geeft je aan wat zijn of haar website is, vervolgens krijg je een aanvraag binnen om de website te beoordelen. Jouw feedback zal van hoge waarde zijn voor de bezoeker. Ben je een schrijver? Dan kun je een tool bieden op je website waar je teksten controleert op kwaliteit.

Met de gratis tool houdt je bezoekers tevreden en kun je ze daardoor gemakkelijker converteren. Met een gratis tool zul je ook terugkerende bezoekers zien en dat is uitstekend voor jouw SEO score.

10. Flyers/stickers

Misschien wel een ouderwetse manier zou je kunnen zeggen, maar flyers en stickers zijn een goede manier om jouw website te promoten. Je kunt tegenwoordig voor niet al te veel geld flyers en stickers laten maken.

Deze kun je door brievenbussen doen om zo meer bereik te krijgen. Dit is niet supereffectief, maar dat kan het wel zijn met een supergoede flyer.

Het is een goedkope manier om wat bezoekers te krijgen naar jouw website en daarom is dit een manier die je kunt gebruiken.

11. Visitekaartjes

Als ondernemer is het belangrijk om visitekaartjes op zak te hebben voor als iemand interesse heeft in één van jouw diensten of producten. Met visitekaartjes kun je gemakkelijk jouw website promoten.

Het is een kwestie van uitdelen. Ook wel soortgelijke als flyers. Met visitekaartjes maak je ook jouw nummer kenbaar voor als er vragen zijn over jouw producten of diensten.

Het is daarom een goede manier om jouw website effectief te gaan promoten. Naast dat het jouw website zal promoten, bouw je ook een band op door te gaan netwerken. Netwerken is zeer belangrijk en ook weer een goede manier om jouw website te promoten.

Mond-tot-mondreclame wordt vaak toegepast en dit zal zorgen voor meer interesse. Promoot jouw website door visitekaartjes uit te delen aan de mensen die je tegen komt en vermoed dat er behoefte is aan één van jouw diensten of producten.

Bekijk eventueel dit artikel over hoe je jouw website effectief kunt maken.

Bekijk deze uitstekende video over hoe jij jouw website kunt promoten


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Een goede website promotie begint bij genoeg ervaring en kennis op dit gebied. Nu kan het zo zijn dat je er gewoon niet de tijd voor hebt en dat is begrijpelijk. Maar onze zoekmachine optimalisatie experts staan voor je klaar voor eventuele vragen.