Beruchte term: doorway pages

Je hebt er vast weleens van gehoord. Ergens op YouTube of Google zie je dan dat er wordt gesproken over deze beruchte term. Maar de vraag is nou hoe deze techniek wordt ervaren. Gaat het tegen de richtlijnen van Google? Hier sprak Google zich over uit.

Wat zijn doorway pages?

Als website eigenaar wil je graag weten wat deze term inhoudt zodat je er van kunt beschermen door te voorkomen er gebruik van te maken. Brugpagina's oftewel doorway pages, zijn pagina's die specifiek gemaakt zijn om te scoren voor een specifieke zoekwoord die vervolgens verwijzen naar een ander pagina (waar jij dan bezoekers op wilt krijgen).

Stel je nou eens voor dat je op zoek bent naar een schilder in Amsterdam, zou je dan willen dat je een zoekresultaat te zien krijgt die je verwijst naar schilder in Rotterdam? Brugpagina's zijn pagina's die jou de juiste resultaat tonen in de zoekresultaten maar vervolgens een compleet ander pagina aan je verwijzen.

Zijn steden pagina's dan brugpagina's?

Dat hangt puur af van wat je intentie is met zulke pagina's. Laat me dat uitleggen: Wanneer je bezoekers als het ware aan het foppen bent en ze naar een compleet andere pagina wilt verwijzen zodat jij meer bezoekers krijgt naar die pagina, dan is dat een brugpagina.

Wanneer je dan een steden landingspagina maakt, dan wil je daar specifiek op scoren zonder je bezoeker te verwijzen naar een pagina die niet relevant voor ze is. Jouw doel bij een steden landingspagina is dus om de bezoeker te geven waar ze voor kwamen, en een brugpagina niet.

Straft Google doorway Pages?

Het doel van Google is om de beste zoekresultaten te bieden voor haar gebruikers. Wanneer er dan website eigenaars zijn die deze Black Hat techniek toepassen en gebruikers hierdoor een negatieve ervaring bieden, zal Google ingrijpen om haar status als beste zoekmachine ter wereld te beschermen.

Ze proberen jou dus te beschermen van zoekresultaten die niets te maken hebben met wat je zocht. Zo hebben ze een update gegeven over extra details die aanduiden dat een pagina gezien wordt als een brugpagina. Deze soort pagina's worden bestraft door Google en de algemene kwaliteit van je website verminderd hierdoor.

Wat nou als ik diensten verleen in verschillende steden?

Als je als ondernemer actief bent in bijvoorbeeld de gehele provincie Zuid-Holland en op elke stad wilt scoren, dan is het handig om daar verschillende steden landingspagina's voor te maken. Pagina's zoals: dienst + stad. Dat zal er dan voor zorgen dat je in de zoekresultaten aanwezig bent wanneer iemand zoekt naar jouw dienst en stad.

Kijk alleen wel uit dat deze steden landingspagina's vervolgens niet de bezoeker doorverwijzen naar een pagina waar jij meer bezoekers op wilt hebben. Houdt de pagina's individueel met een unieke doel. Geef de bezoeker waar die voor zocht en vermijd redirects.

Ik wil SEOjargonFile bedanken voor hulp en verduidelijking over doorway pages. Zeker een aanrader voor vragen omtrent SEO

Waarheid over doorway pages


Deel dit artikel met je vrienden en kennissen


Meer weten over andere Black Hat SEO technieken

Er zijn genoeg misleidende technieken te vinden die gebruikt worden om Google zo slimmer af proberen te zijn. Google heeft zich door de jaren heen beter kunnen verdedigen van zulke technieken waardoor ze de grootste zoekmachine ter wereld zijn geworden. Ze zijn constant op de hoogte van zulke technieken vanwege geavanceerde algoritmes die gebouwd zijn om misleiding tegen te gaan.