Daniël | Online Marketing specialist
Laatst geupdate: 27-12-2021

Reviews op je website of reviewsite

Steeds meer ondernemers maken gebruik van reviews. Het is ook wel iets tastbaars dat je kunt laten zien, om zo het vertrouwen te krijgen.

Bezoekers zien graag ervaringen van klanten om zich zo in te beelden hoe het is om met je samen te werken. Het is daarom ook handig om reviews te delen die een kort en krachtige ervaring geven.

Waarom reviews belangrijk zijn

1. Bespaart tijd van consumenten

Reviews zijn onder andere belangrijk doordat ze over het algemeen een goed beeld geven. Het bespaart de bezoeker's tijd wanneer hij of zij meer over de communicatie, voordelen of werking wilt weten. Op die manier bieden reviews een goede mogelijkheid om ervaringen te delen, zodat de bezoeker sneller overtuigd raakt.

Bezoekers kijken ook naar de reviews van je 'Google Mijn Bedrijf' account. Hier kunnen ze een lijst van reviews vinden die klanten met Google plaatsten.

Het zou effectief zijn als de meerderheid van je reviews positief zijn. Raak niet in paniek als negatieve reviews binnenkomen, omdat dat er vaak natuurlijker uitziet voor bezoekers.

2. Werkt overtuigend

Overtuiging is een belangrijke factor voor meer conversie. Met gebruik van reviews zorg je ervoor dat bezoekers meer vertrouwen krijgen. Ze zien graag reviews die samenvattend zijn en effectief overbrengen wat de ervaring is.

De reviews werken als een soort bewijs die bezoekers kunnen observeren. Op basis van de ervaringen kiezen bezoekers er vaak dan ook voor om tot actie uit te gaan. Reviews zijn vaak een van de laatste dingen die een bezoeker moeten overtuigen.

Heb je goede ervaringen je met je bezoekers wilt delen? Kies er drie of vier uit en plaats die op je pagina. Je komt professioneler over en straalt meer vertrouwen uit.

3. Verhoogt je omzet

Naast dat reviews de bezoeker overtuigt, is het ook een goede tool om jouw aanbod aan te scherpen. Je kunt er nieuwe ideetjes uit halen en je bedrijf versterken.

Heb je een negatieve review gekregen? Gebruik die dan om je services of producten te verbeteren. Op die manier krijg je goede feedback.

Waarom reviews zo belangrijk zijn

Daniël

De algemene Online Marketing diensten spreken mij aan. Als Online Marketeer haal ik veel genot uit het helpen van ondernemers. Met betere vindbaarheid, meer conversie en krachtige content kun jij online groeien.
Meer over Daniël