Zelf een website maken?

Veel ondernemers maken de keuze om zelf een website te maken. Zo zoeken ze vaak op hoe je zelf een website kan bouwen en wat je er voor nodig zult moeten hebben. Het maken van een website heeft veel voordelen waaronder dat het gratis is. Deze voordeel is vaak de reden waarom ondernemers er voor kiezen om zelf een website te maken. Maar is dit wel altijd de juiste keuze? Wat nou als er technische problemen zijn met de website en alles instort door een bepaalde foutmelding. Dit kan zeer frustrerend zijn. De opties voor zo een situatie zijn: zelf het probleem fixen of een Optimalisatie pakket huren bij een webdesign bureau.

Er onstaat vaak de vraag waarom een website maken de juiste keus is en waarom dat niet de juiste keus is. In dit artikel zul je alles te weten komen over waarom je toch zou moeten gaan voor het zelf maken van een website en waarom je toch niet zou moeten gaan voor het zelf maken van een website.

Waarom je zelf een website moet maken

1. Gratis

Waarom zou je betalen voor een website als je een gratis website wilt krijgen? Kleine ondernemers hebben vaak de behoefte om eenn gratis website te bouwen. Dit doen ze met behulp van CMS systemen zoals: Wordpress, Jamlo, Webflow etc. Dit is vaak de juiste optie voor hen, omdat ze in het begin geen behoefte hebben aan een hele grote website die complexiteit bevat. Het is gemakkelijk gemaakt door Wordpress bijvoorbeeld om een website in elkaar te knutselen door de hoge gebruiksvriendelijkheid die Wordpress aan haar gebruikers geeft.

Door je eigen tijd te investeren in een website krijg je vaak een hele goede website terug. Het zelf maken van een website bied de mogelijkheid aan om kennis te verkrijgen hoe je een website bouwt. Dit zorgt er voor dat je kosten bespaart door het zelf op te lossen en niet iemand of een bedrijf inhuurt om het voor je te regelen.

Door gebruik te maken van Internet forums en artikelen over een bepaalde onderwerp in het maken van een website, krijg je vaak veel kennis over hoe je problemen in het proces van het maken van een website waardoor je geen extra kosten maakt. Dat is zeker heel fijn voor iemand die een website wil maken waar het budget niet heel groot is om iemand anders in te huren.

2. Niet afhankelijk

Als je zelf een website maakt ben je niet afhankelijk van anderen, want jij bent degene die de website onderhoud, bouwt, en schetst. Doordat je niet van iemand afhankelijk bent zorgt het vaak voor heel veel gemak. Vaak onstaan er communicatie problemen bij degene waarvan je afhankelijk bent in het bouwen van een website. Dit is te voorkomen door zelf een website te maken en het niet aan iemand anders over te laten of een deel er van.

Het investeren van je tijd in een website zorgt er voor dat je je website beter door hebt en weet hoe je bijvoorbeeld een nieuwe functionaliteit zoals een contact formulier kan toepassen. Het achterhalen van hoe je iets regelt binnen een website zorgt voor vrijheid in het doen wat je wilt bereiken en de controle van hoe dit word toegepast. Wanneer je veranderingen doorgevoerd wilt hebben dan kan je dat altijd zelf doen en zo ben je niet afhankelijk van een ander.

Degene waarvan je afhankelijk zult zijn kan het proces zeer erg vertragen. Wil je niet afhankelijk zijn van een ander in het proces van het maken van je website, dan kun je het voorkomen door er zelf mee aan de slag te gaan om jouw website te maken hoe jij dat wilt zonder obstakels van anderen.

3. Sneller online

Het afhankelijk zijn van een ander in het zelf maken van een website kan zorgen voor vertraging, zoals besproken in punt twee. Vaak hebben ondernemers een deadline in gedachten van wanneer hun website af moet zijn en online moet worden gezet. Door het maken van je eigen website voorkom je het feit dat je website vertraagt kan worden door anderen, omdat je niet afhankelijk van ze bent. De snelste mogelijkheid om een website online te zetten is door je website te maken in Wordpress.

Wordpress is namelijk een CMS systeem dat alle functionaliteiten en designs al gereed voor je heeft. Zo installeer je een template waarvan de design geregeld is. Verder kan je plugins installeren om functionaliteiten toe te voegen aan je website. Er bestaan tegenwoordig meer tutorials over hoe je een website kan maken in Wordpress. Na het maken van een Wordpress website zou je je website online moeten zetten. Dit doe je mmet behulp van een Hosting bedrijf. Strato is een Hosting bedrijf dat je website, klein of groot online zet doormiddel van hun servers. Je schrijft je in als klant, kies je de hosting-pakket die bij je past en vervolgens krijg je FTP gegevens van ze om je website te overzetten naar hun server. Strato is een goede Hosting bedrijf die een hele snelle en kwalitatieve klantenservice heeft voor als je vragen hebt.

4. Leerzaam

Zelf een website maken geeft je veel inzicht hoe een website gemaakt, geoptimaliseerd en geschetst dient te worden. In het proces van het maken van een website kom je vaak wat obstakels tegen waar je mee zou moeten handelen. Door oplossingen te zoeken voor deze problemen weet je steeds beter hoe je andere problemen makkelijker en sneller aan kan pakken. Dit komt omdat je door het zoeken naar een oplossing vaak steeds beter doorhebt waar naar te zoeken.

Als je betere antwoorden krijgt via een YouTube tutorial dan van een artikel dan zou je in de toekomst meer op zoek gaan naar YouTube tutorials. Het is hierdoor niet alleen leerzamer maar ook beter voor je tijd.

Leer meer hoe je zelf een website maakt met Wordpress!

Waarom je niet zelf een website moet maken

  1. Maatwerk
  2. Efficiëntie
  3. Niet heel professioneel
  4. Tijdrovend
  5. Moeite

1. Maatwerk

Het zelf maken van een website is heel gemakkelijk als je het op de juiste wijze aanpakt. Wordpress bied je templates aan die een design geven aan je website. Deze templates zijn vaak alleen wel wat eenvoudig. Het toepassen van maatwerk aan een Wordpress website kan niet zonder de benodigde codeer kennis. Hierdoor is de nadeel van het zelf maken van een website in Wordpress nnadelig, omdat je niet maatwerk aanpassingen kan maken aan je website als beginner.

2. Efficiëntie

Het zelf maken van een website is vaak niet even efficiënt als dat iemand die professioneel is in het bouwen van websites dat doet. Dit komt omdat iemand professioneel is in het bouwen van websites beter weet hoe de bezoekers van een website handelen en wat ze verwachten van een website. Plak je een grote lap tekst in je home pagina, dan schrikken mensen vaak snel af.

Iemand die professioneel is in het bouwen van websites weet hoe hij of zij teksten kan vertonen om het aantrekkelijk te maken voor de lezer. Het maken van een website is niet alleen de foto's en de teksten maar ook hoe de website is ingedeeld. Dit is heel belangrijk om een website succesvol te maken. De gebruikers van het internet willen vaak snel een oplossing hebben voor hun probleem. Als ze dat niet kunnen verkrijgen in je website dan kan het niet de succes behalen die je wilt dat het gaat behalen.

3. Niet heel professioneel

Bij het maken ven een website komt veel dingen bij kijken. De kwaliteit van de foto's, de teksten, de video's en de logo spelen een grote rol op hoe professioneel een website uit ziet. Vaak zien we dat ondernemers websites proberen te maken die niet altijd de succes oplevert die werd verwacht. Dit komt omdat de website niet inspeelt op waar bezoekers op letten als ze jouw website binnentreden. Door het inhuren van een proffesional zorg je er voor dat je website hier wel op inspeelt.

4. Tijdrovend

Het kost behoorlijk wat tijd om een goede website in elkaar te zetten. Ondernemers hebben vaak schaarse tijd en daarom is het niet altijd mogelijk voor ze om een website zelf te maken. Naast het bouwen vergt het ook veel tijd om de website te onderhouden en problemen op te lossen die er bij komen kijken.

Bij een Wordpress website dient er bijvoorbeeld om de periode pkugins updates uitgevoerd te worden en bij websites die gemaakt zijn in HTML dient er gekeken te worden naar gebruiksvriendelijkheid zoals snelheid etc. Het onderhouden van een website kost tijd. Hoe meer tijd er word besteed aan een website hoe kwalitatiever het meestal word. Een website is een promotie van jouw bedrijf of dienst dat je uitvoert. Als dit er professioneel uitziet dan is er een grote kans dat de bezoekers van het internet die belanden op jouw website je vertrouwen en gebruik willen maken van jouw dienst of product.

Het is dus belangrijk om veel tijd efficient te besteden aan een website en bij het zelf maken van een website komt niet niet altijd ter sprake.

5. Moeite

Naast dat een website veel tijd van je vraagt, vraagt het maken een website ook veel moeite van je. Neem als voorbeeld de kennis die je op moet doen om een website op te zetten. Bij een HTML website dien je veel kennis op te doen en de code te snappen voordat je een website in elkaar kan zetten. Bij Wordpress is dit niet altijd het geval. Tenzij je je website design wilt aanpassen, dan heeft het wel codeer kennis nodig. Waar het om gaat is dat je veel moeite moet besteden aan je website om het te beginnen.

Ondernemers hebben hier niet altijd de tijd en kracht voor, voor die ondernemers is het dus het beste om een website te laten maken door een webdesign bureau. Deze webdesign bureau regelt dan voor alle zaken die jij in je website wilt hebben. Daarnaast is een webdesign bureau gespecialiseerd in het bouwen van websites, dus zij kunnen jouw website de volgende stap in sturen doormiddel van de kennis die zij beschikken over het onderhouden en bouwen van goede websites.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Je website laten bouwen door Web Exact

Wil jij je website laten bouwen in HTML van begin tot eind door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan onze mogelijkheden voor het bouwen van jouw website. Zie onze prijzen voor websites bouwen en onderhouden. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder. Wil je gaan voor een Wordpress website dan kan je altijd terecht bij Webdesigner Den Haag voor kwalitatieve en mooie Wordpress websites!