Een eigen website maken

Veel ondernemers maken de keus om zelf een website te maken. Zo zoeken ze vaak op hoe je zelf een website kunt bouwen en wat je ervoor nodig moet hebben. Het maken van een website heeft veel voordelen, waaronder dat het gratis is. Dit voordeel is vaak de reden waarom ondernemers ervoor kiezen om zelf een website te maken. Maar is dit wel altijd de juiste keuze? Wat nou als er technische problemen zijn met de website en alles instort door een bepaalde foutmelding. Dit kan zeer frustrerend zijn. De opties voor zo een situatie zijn: zelf het probleem fixen of een optimalisatie pakket huren bij een webdesigner.

Kom te weten of jij een website kunt maken in je eentje. Dit artikel brengt je duidelijkheid of het mogelijk is en wat je allemaal nodig hebt om succesvol een website te bouwen.

Waarom je zelf een website moet maken

1. Gratis

Waarom zou je betalen voor een website als je een gratis website kunt maken? Kleine ondernemers hebben vaak de behoefte om een gratis website te bouwen. Dit doen ze met behulp van CMS systemen zoals: WordPress, Jamlo, Webflow etc. Dit is vaak de juiste optie voor ze, omdat ze in het begin geen behoefte hebben aan een grote website. WordPress maakt het ondernemers gemakkelijk om een website in elkaar te zetten. Met een standaard template en enkele plug-ins, kun je vaak al weer verder.

Door je eigen tijd te investeren in een website, kun je een goede website terugkrijgen. Het proces in het bouwen van website zal je kennis geven van hoe websites werken en welke technieken er zijn om meer conversie te behalen. Je bespaart zo kosten door het zelf te doen zonder iemand in te huren die deze dingen voor je regelt.

Je leert bijvoorbeeld hoe je jouw website effectiever maakt door verschillende conversietechnieken. Deze technieken leer je door professionals die zich hierover uitspreken op YouTube. Er zijn genoeg video's beschikbaar die het hebben over het verbeteren van conversie op je website.

2. Niet afhankelijk

Als je zelf een website maakt ben je niet afhankelijk van anderen, want jij bent degene die de website onderhoud, bouwt, en schetst. Doordat je onafhankelijk bent, zorgt het vaak voor heel veel gemak. Vaak ontstaan er communicatieproblemen bij degene waarvan je afhankelijk bent in het bouwen van een website. Dit is te voorkomen door zelf een website te maken en het niet aan iemand anders over te laten.

Het investeren van je tijd in een website, zorgt ervoor dat je je website beter doorhebt en weet hoe je bijvoorbeeld een nieuwe functionaliteit zoals een contact formulier kunt realiseren. Het achterhalen van hoe je iets regelt binnen een website, zorgt voor vrijheid in wat je wilt bereiken, maar ook hoe je dit wilt bereiken.

3. Sneller online

Vaak hebben ondernemers een deadline in gedachten van wanneer hun website af moet zijn. Door het maken van je eigen website voorkom je het feit dat je website vertraagt kan worden door anderen, omdat je niet afhankelijk van ze bent. De snelste optie om een website online te zetten is door je website te maken in WordPress.

WordPress is namelijk een CMS systeem dat alle functionaliteiten en designs al gereed voor je heeft. Zo installeer je een template waarvan het ontwerp geregeld is. Verder kun je plug-ins installeren om functionaliteiten toe te voegen aan je website. Er bestaan tegenwoordig meer tutorials over hoe je een website kunt maken in WordPress. Na het maken van een WordPress website zou je je website online moeten zetten. Dit doe je met behulp van een Hosting bedrijf. Strato is een Hosting bedrijf die je website, klein of groot online zet door middel van hun servers. Je schrijft je in als klant, kiest je hosting-pakket en krijgt vervolgens je SFTP gegevens van ze.

4. Leerzaam

Tijdens het proces van het maken van een website, kom je vaak wat obstakels tegen waar je mee zou moeten puzzelen. Door oplossingen te zoeken voor deze problemen, leer je om problemen in de toekomst sneller aan te pakken. Dit komt omdat je door het zoeken naar een oplossing, vaak steeds beter door zult hebben waar je naar moet zoeken om het op te lossen.

Leer meer over hoe je zelf een website maakt met WordPress

Waarom je niet zelf een website moet maken

  1. Maatwerk
  2. Efficiëntie
  3. Niet heel professioneel
  4. Tijdrovend
  5. Moeite

1. Maatwerk

WordPress biedt je templates aan die een design geven aan je website. Deze templates zijn vaak alleen wel wat eenvoudig. Het toepassen van maatwerk aan een WordPress website, kan niet zonder de benodigde codeer kennis. Hierdoor is het nadelig als je jouw eigen website wil maken die er ook nog eens leuk uit moet zien.

2. Efficiëntie

Het zelf maken van een website is vaak niet even efficiënt als bij iemand die professioneel is in het bouwen van websites. Een professional in het bouwen van websites weet hoe de opbouw uit moet zien om het effectief te maken voor meer conversie.

De indeling van een website is essentieel voor het succes van de website. Het is daarom van groot belang om websites over te laten aan professionals, zodat jij je tijd en moeite kunt besparen voor andere zaken die belangrijk zijn voor je onderneming. Gebruiksvriendelijkheid is weer andere koek die zal zorgen voor een fijne sfeer op je website.

3. Niet heel professioneel

Er komen veel dingen kijken bij een website. Zo is de kwaliteit van foto's en video's ontzettend belangrijk voor een professionele website. Ondernemers kiezen er vaak voor om hun eigen website te bouwen, zonder dat de website voor hun zal werken. Een website is meer dan een visitekaartje. Het is een strategie die je meer klanten zal moeten opleveren.

4. Tijdrovend

Het kost behoorlijk wat tijd om een goede website in elkaar te zetten. Ondernemers hebben vaak weinig de tijd en daarom is het niet altijd mogelijk voor ze om zelf een website te maken. Naast het bouwen vergt het ook veel tijd om de website te onderhouden en problemen op te lossen die erbij komen kijken.

Bij een WordPress website dient er bijvoorbeeld om de periode plug-ins updates uitgevoerd te worden. Het onderhouden van een website kost tijd. Hoe meer tijd er wordt besteed aan een website, hoe kwalitatiever de website voor je word.

Een website is een promotie van jouw bedrijf of dienst die je uitvoert. Als dit er professioneel uitziet, dan is er een grote kans dat het positieve invloed zal hebben op je conversie. Het is algemeen ook beter voor je naam als de website er professioneel uitziet.

5. Moeite

Naast dat een website veel tijd van je vraagt, vraagt het maken een website ook veel moeite van je. Neem als voorbeeld de kennis die je moet opdoen om een website op te zetten. WordPress vereist toch kennis van het platform. Waar het om gaat, is dat je veel moeite moet besteden aan je website om te beginnen.

Ondernemers hebben hier niet altijd de tijd en kracht voor, daarom is het handig om dat over te laten aan bedrijven die zich hebben ingespand om succesvolle websites te maken. Hoe meer je overlaat aan anderen die het heel goed kunnen, hoe kwalitatiever je tijd zal zijn voor je onderneming.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Je website laten bouwen door Web Exact

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Een eigen website maken is dus zeker mogelijk. Je wilt namelijk altijd wat kosten kunnen besparen. Mocht het toch niet lukken, dan willen onze webbouwers wel een handje helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.