Daniël | Online Marketing specialist
Laatst geupdate: 08-11-2021

Enorme potentie

Het is mogelijk succes te behalen met marketingtechnieken, zoals met een flyer bijvoorbeeld. Maar wat is Online Marketing (ook wel bekend als Internet Marketing en Digital Marketing)? En uit wat bestaat het eigenlijk?

Wat is Online Marketing?

De term wordt vaak door marketeers gebruikt, en er ligt nog best wel wat aandacht achter deze term. Online Marketing is een techniek die ingezet wordt om meer klanten te genereren.

Heb je een dienst of product waar je helemaal trots op bent? Dan wil je nog wel dat mensen je kunnen vinden en ervan af weten. Online Marketing zorgt daarvoor.

Door het internet in te zetten, zorg je ervoor dat mensen je dienst of product kunnen vinden. Dit kan bijvoorbeeld door de albekende SEO (Search Engine Optimization), of met Social Media Marketing. Welke kant je ook op gaat, je bent vindbaar voor potentiële klanten.

Uit wat bestaat het?

Online Marketing bestaat uit verschillende diensten. Al deze diensten zetten zich in om jouw bedrijf beter vindbaar te maken, en om meer klanten te genereren. Afhankelijk van jouw wensen kunnen de diensten positieve impact gaan hebben.

  • Facebook Ads
  • Google Ads
  • SEO
  • Social Media Marketing
  • Content Marketing

Wanneer kiezen voor Ads?

Ben je direct op zoek naar nieuwe bezoekers, en heb je een budget vastgesteld? Dan kun je voor Ads gaan kiezen. Het adverteren zorgt voor snelle en directe leads. Hierdoor kiezen nogal wat ondernemers ervoor om te gaan adverteren.

Wanneer kiezen voor SEO?

Ben je meer van de langdurige strategie en wil je kosten besparen? Dan is zoekmachine optimalisatie een goede keuze. Deze strategie is gunstig, omdat het er ook voor zorgt dat je jouw website gebruiksvriendelijk en conversiegericht opsteld. Op die manier profiteer je niet alleen van meer bezoekers, maar genereer je veel meer conversie.

Wanneer kiezen voor Social Media Marketing?

Deze techniek is meer voor de naamsbekendheid. Wil je een band met je klanten? Dan kun je dit het beste doen met Social Media. Je kunt ze daar direct en persoonlijk gaan spreken. Op die manier vergoot je jouw naamsbekendheid. Ook kun je deze techniek inzetten om nieuwe klanten te genereren, alhoewel dat vaak lastiger gaat.

Wanneer kiezen voor Content Marketing?

Het internet staat vol met content. Of het nou video's, teksten, of afbeeldingen zijn; we hebben het nodig. Met Content Marketing zorg je voor het delen en verstrekken van informatie, waar anderen waarde uit halen. Het doel ervan is om een band met je doelgroep te bouwen. Deze techniek gaat vaak gepaard met SEO, omdat content vereist is om hoger te ranken.

Online Marketing voor beginners

Daniël

De algemene Online Marketing diensten spreken mij aan. Als Online Marketeer haal ik veel genot uit het helpen van ondernemers. Met betere vindbaarheid, meer conversie en krachtige content kun jij online groeien.
Meer over Daniël