Daniël | Online Marketing specialist
Laatst geupdate: 08-11-2021

Beginnen met Online Marketing

In principe kan elke ondernemer en bedrijf hiermee aan de gang. Vaak kiezen bedrijven ervoor om hun marketing uit te besteden. Dat bespaart ze tijd of doen ze om meer succes te behalen.

Doordat Online Marketing zo uitgebreid is, blijft de kennis ervan essentieel om dit succesvol in te zetten. Zo bestaat Online Marketing uit verschillende soorten factoren. Neem bijvoorbeeld SEO als voorbeeld. Het is een techniek om met gebruik van het internet, meer leads te genereren.

 1. Keuze uit diensten
 2. Plan van aanpak
 3. Neem actie

1. Keuze uit diensten

Het is natuurlijk lastig om meteen keus te maken uit de Online Marketing diensten, want welke kies je nou uit om mee te beginnen?

Begrijpelijk, maar toch is het belangrijk om een plan vast te stellen. Kies een dienst waar jij van weet dat dit meeste prioriteit heeft. Een onderneming heeft bijvoorbeeld in de basis een sterke en effectieve website nodig. Laat de website voor jou werken i.p.v. andersom.

Met een sterke website komen ook pakkende website teksten kijken. Converteren jouw bezoekers dan wel wanneer ze binnenkomen? Spreken de teksten hen aan op persoonlijke en emotionele level?

Wanneer je dan een website hebt die: sterk converteert en converterend is opgezet, dan is het de volgende stap om jouw website voor meer ogen te krijgen middels adverteren of zoekmachine optimalisatie.

De twee bijkomende diensten zorgen ervoor dat jouw website meer bezoekers aantrekt, zodat jij meer omzet kunt genereren. Alhoewel SEA (Search Engine Advertising) een goede optie is voor bedrijven met een groot budget, kijken startende ondernemers niet zo snel naar deze dienst.

Voor meer effect en een lager budget kiezen startende ondernemers om hun zoekmachine optimalisatie te versterken. Ze optimaliseren zo hun website volgens de richtlijnen van Google, om meer kans te maken op hogere rankings.

2. Plan van aanpak

Nu je een idee hebt van welke diensten je in wilt zetten en welke strategieën bij jouw bedrijf passen, is het tijd om te kijken naar hoe je dit kunt aanpakken. Kies je ervoor om het zelf te doen, of zet je een Online Marketing bedrijf in om jouw wensen te vervullen?

Er spelen enkele factoren in deze keuze: heb je de expertise en kennis om er zelf mee aan de slag te gaan, of wil je het toch liever uitbesteden?

Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan, kun je kijken aan welke dienst je het meeste belang aan hecht. De keuze is op basis van welke jij vindt het meeste succes te bieden, of welke het minste moeite vereist.

3. Neem actie

Nu is het tijd om het internet te bevrienden om zo meer omzet te genereren. Maak goed gebruik van de verschillende Online Marketing facetten en kijk gerust toe hoe jouw onderneming nu meer bezoekers en winst genereert.

Tips bij zelfstandige actie
 1. Consistentie
 2. Geduld
 3. Vraag experts om hulp
 4. Neem een stapje terug
Hoe kies je een Online Marketing bedrijf?

Kies je er dan voor om deze strategie uit te besteden? Dan zijn er enkele factoren waar je naar kunt kijken om de juiste keuze te maken. Bekijk hieronder de tips.

 • Zoek naar resultaten
 • Het is makkelijk voor een online marketeer om beloftes te maken zonder tastbare resultaten te laten zien. Omdat er nogal wat bedrijven zijn die niet gevaardigd zijn om jou de resultaten te bieden waar je naar op zoek bent, is het handig om te kijken naar hun al behaalde resultaten voor klanten.
 • Test de aandacht en interesse
 • Wanneer je dan aan het bellen bent, of via de mail contact hebt opgenomen, kun je testen hoe het bedrijf zich openstelt bij het leren kennen van jouw bedrijf. Praten ze slechts over henzelf en krijg je weinig kans om jouw voorkeuren en situatie uit te leggen? Dan is het bedrijf misschien niet jouw beste optie.
 • Ga niet uit op prijs
 • Vaak maken ondernemers de fout door uit te gaan op prijs. Tuurlijk moet het wel binnen het budget vallen, maar kies niet voor de goedkoopste optie, want dit kan ook de kwaliteit gaan beïnvloeden.

Online Marketing voor beginners

Daniël

De algemene Online Marketing diensten spreken mij aan. Als Online Marketeer haal ik veel genot uit het helpen van ondernemers. Met betere vindbaarheid, meer conversie en krachtige content kun jij online groeien.
Meer over Daniël