Wat is Black Hat SEO?

'Black Hat' is een term dat wordt gebruikt om aan te duiden dat iets niet helemaal volgens de regels is uitgevoerd. Zo heb je bijvoorbeeld technieken en methodes om iets te krijgen zonder de regels er van te volgen. Dit wordt gezien als Black Hat. Je wilt deze technieken zo graag mogelijk vermijden, omdat deze technieken jou zullen schaden in de lange termijn. Google doorzoekt websites dagelijks en straft Black Hat technieken zwaar af.

Black Hat SEO, wat is het precies? Deze term betekent: technieken en methodes die tegen de regels van Google gaan om zo hoog te positioneren in Google. Dit betekent Black Hat SEO. De Black Hat technieken zijn: sneaky redirects, backlinks kopen, zoekwoorden proppen.

Sneaky redirects

Redirects is een Black Hat techniek op een bepaalde voorwaarde. Deze redirects worden doorgestuurd naar een pagina die een lage bezoekersaantal heeft. Zo zorg je er voor dat bezoekers op een bepaalde plek op je website worden doorgestuurd naar deze pagina die niet zo veel bezoekers aantrekt.

Door je bezoekers door te sturen naar een ander pagina die bezoekers nodig heeft, geef je een signaal af aan Google dat je een Black Hat techniek aan het uitvoeren bent. Redirects worden gewoonlijk gebruikt om een bezoeker door te sturen naar de juiste URL.

Als iemand bijvoorbeeld http://webexact.nl intypt, terwijl je de bezoeker wilt krijgen op https://www.webexact.nl, dan kun je gebruik maken van 301 redirect om je bezoeker toch terecht te laten komen bij het juiste URL.

Maak geen gebruik van deze functie om Black Hat SEO uit te voeren, want dit zal worden bestraft door Google.

Zoekwoorden proppen

Het proppen van zoekwoorden was vroeger een uitstekende manier om snel en effectief aan de top van de zoekresultaten te komen. Nu dat Google slimmer is geworden en de algroritme is verbeterd, is deze techniek niet meer een juiste techniek om te gebruiken.

Google heeft haar richtlijnen aangepast in de loop van de jaren om er voor te zorgen dat er geen misbruik word gemaakt, wat leidde tot hoge positionering in de zoekresultaten.

Doordat de richtlijnen van Google zijn veranderd, is het proppen van zoekwoorden een Black Hat techniek geworden. Je zou er ook niet graag me geassocieerd willen worden, omdat deze techniek word bestraft met een daling in positie van de zoekresultaten. Het proppen van zoekwoorden is gemakkelijk, maar niet eerlijk en daarom is het ook tegen de nieuwe richtlijnen van Google.

Om gebruik te maken van zoekwoorden dien je ze op een juiste en eerlijke manier in te delen. Maak lopende en correcte zinnen waarin je je zoekwoorden vermeld. Meng de zoekwoorden met je content om er uiterst gebruik van te maken. De zoekwoorden die je in je content plaatst, heeft namelijk een groter effect dan wanneer je het plaatst aan de onderkant van je website.

Google wil haar gebruikers de zo goed mogelijke ervaring geven en door het eerlijk te maken voor website eigenaren om te positioneren in de zoekresultaten, bestaat er een competitie die er alles uit de kast zal halen om hoog te scoren in Google. Dit zorgt er weer voor dat website eigenaren meer tijd en moeite zullen investeren in Google.

Wil je hoog scoren in de zoekresultaten van Google dan zou je het echt moeten verdienen. Dit kun je dus alleen bereiken door SEO te optimaliseren op de juiste manier.

Bekijk eventueel ook de SEO-voorwaarden om jouw website hoger te laten scoren in Google.

Bekijk deze video waar in Neil Patel jou drie technieken van Black Hat SEO uitlegd.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen :D. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan onze prijzen voor het optimaliseren of maken van je website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.