Black Hat SEO, wat is het?

'Black Hat' is een term die wordt gebruikt om aan te duiden dat iets niet helemaal volgens de regels is uitgevoerd. Je wilt deze technieken daarom ook zo goed mogelijk vermijden omdat deze jouw onderneming op de lange termijn zullen schaden. Google doorzoekt websites dagelijks en straft Black Hat technieken zwaar af.

Black Hat SEO; wat is het precies? Deze term houdt in: technieken en methodes die tegen de regels van Google gaan om zo beter proberen te positioneren binnen de zoekresultaten. De Black Hat technieken zijn: sneaky redirects, backlinks kopen en zoekwoorden proppen.

Sneaky redirects

Redirects kan een Black Hat techniek zijn. Deze redirects worden doorgestuurd naar een pagina die een laag bezoekersaantal heeft. Zo zorg je ervoor dat bezoekers op een bepaalde plek in je website worden doorgestuurd die niet zo veel bezoekers aantrekt.

Door je bezoekers door te sturen naar een ander pagina die bezoekers nodig heeft, geef je een signaal af aan Google dat je een Black Hat techniek aan het uitvoeren bent. Redirects worden gewoonlijk gebruikt om een bezoeker door te sturen naar de juiste URL.

Als iemand bijvoorbeeld http://webexact.nl intypt, terwijl je de bezoeker wilt krijgen op https://www.webexact.nl, dan kun je gebruik maken van een 301 redirect om je bezoeker toch terecht te laten komen bij de juiste URL.

Maak geen gebruik van 301 redirects om de zoekresultaten proberen te manipuleren, want dit zal bestraft worden door Google.

Zoekwoorden proppen

Het proppen van zoekwoorden was vroeger een uitstekende manier om snel en effectief aan de top van de zoekresultaten te komen. Nu dat Google slimmer is geworden en de algoritme is verbeterd, is deze techniek niet meer effectief in gebruik.

Google heeft haar richtlijnen aangepast in de loop van jaren om ervoor te zorgen dat er geen misbruik meer gemaakt kan worden, wat leidde tot meer eerlijkheid binnen de zoekresultaten.

Doordat de richtlijnen van Google zijn veranderd, is het proppen van zoekwoorden een Black Hat techniek geworden. Je zou er ook niet graag mee geassocieerd willen worden, omdat deze techniek wordt bestraft met een daling in posities. Het proppen van zoekwoorden is gemakkelijk, maar niet eerlijk.

Om gebruik te maken van zoekwoorden, dien je ze op een juiste en eerlijke manier in te delen. Maak lopende en correcte zinnen waarin je jouw zoekwoorden toepast. Meng de zoekwoorden met je content om er uiterst gebruik van te kunnen maken en de lezers niet te storen door onnatuurlijk gebruik ervan. De zoekwoorden die je in je content plaatst, hebben namelijk een groter effect dan wanneer je het plaatst aan de onderkant van je website.

Google wil haar gebruikers een zo goed mogelijke ervaring geven, en door het eerlijk te maken voor website eigenaren, bestaat er een competitie die er alles uit de kast zal moeten gaan halen om hoog te scoren in Google. Dit zorgt er weer voor dat website eigenaren meer tijd en moeite zullen investeren in Google op de juiste manier.

Wil je hoog scoren in de zoekresultaten van Google? Dan zou je het echt moeten verdienen. Dit kun je dus alleen bereiken door SEO op de eerlijke manier te optimaliseren.

White Hat SEO is de eerlijke manier om hoger te scoren binnen Google. Wij schreven hier een gedetailleerd artikel over.

Bekijk deze video waarin Neil Patel jou drie technieken van Black Hat SEO vertelt.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel? Dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen. Black Hat wil je natuurlijk voorkomen. Onze SEO consultanten geven je graag linkbuilding advies om hier zo ver mogelijk vandaan te blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.