Tekenen van een saaie website

Als ondernemer bouw je jouw eigen website of laat je een website bouwen door een specialist binnen webdesign. Door een mooi ontwerp te hebben op je website maak je het al snel interessanter dan de concurrenten. Je wilt als ondernemer uiteindelijk toch wel een website hebben die inspreekt op de behoeften van jouw bezoekers. Door een saai website te hebben, maak je het moeilijker voor jezelf om dat te kunnen bereiken. In dit artikel zal ik vertellen van de tekenen zijn in het hebben van een saaie website. Ook zal ik tips geven hoe jij dit kunt verbeteren.

Tekenen van een saaie website zijn: te veel tekst hebben die moeilijk leesbaar is, onorigineel, dwalende aandachttrekkers op je website hebben zoals pop-ups, geen goed gevoel krijgen in de eerste seconden bij het bekijken van de website, weinig interactie kunnen hebben met de website.

1. Te veel tekst hebben die moeilijk leesbaar is

Bij een website is het belangrijk dat je jouw teksten leesbaar vertoond. Bezoekers zullen moeite hebben met teksten die geen alinea's en tussenkopjes hebben, omdat de teksten ongeformatteerd zijn.

Ongeformatteerde teksten zijn niet te lezen en zijn een last voor het oog om het maar zo te noemen. Wanneer je wilt dat jouw bezoekers langer blijven op jouw website en het interessant vinden om te blijven, is het van groot belang dat jouw teksten goed geformatteerd zijn.

Gebruik alinea's en tussenkopjes om voor meer rust te zorgen. Maak woorden vetgedrukt die vetgedrukt kunnen worden en je zult zien dat het meteen veel fijner is om jouw teksten te lezen. Bij het lezen van teksten vraag je namelijk de bezoeker om wat moeite te doen.

Maak het jouw bezoekers gemakkelijk door teksten op een makkelijkere manier leesbaar te maken. Hierbij geld ook het lezen van teksten die bij een foto staan. Wanneer jouw teksten op de voorgrond zijn en een foto op de achtergrond is, is het vaak moeilijker leesbaar.

Onderscheid de tekst en de foto door bijvoorbeeld de foto minder fel te maken. Een donkere foto op een lichte tekst leest gemakkelijk en een felle tekst op een lichte tekst niet.

We zien dat bezoekers vaak niet veel aandacht geven aan websites die het niet echt waard zijn. Besteed daarom zo veel en kwalitatief mogelijke tijd om deze grote teken te voorkomen voor jouw website.

Bekijk eventueel dit artikel over waarom content belangrijk is.

2. Onorigineel

Een website die onorigineel is, is iets dat ontzettend vaak voorkomt in websites. Je ziet dan bijvoorbeeld een standaard template die totaal niet gefocust is in het behalen van interesse van een bezoeker.

Templates zijn origineel en zorgen dan ook voor een saaie website. Op maat gemaakte website zorgen voor originaliteit en dat is goed voor het behalen van interesse die afkomstig zullen zijn van jouw bezoekers.

Je wilt dat jouw bezoekers zo geïnteresseerd mogelijk blijven en om niet te vertrekken van je website vanwege het feit dat jouw website saai is. Een saaie website herken je dus aan tekenen die makkelijk te herkennen zijn.

Je wilt deze tekenen vermijden en het uiterste halen uit jouw website. Gebruik knoppen die geen puntige hoeken hebben bijvoorbeeld. Wees origineel en gebruik knoppen die afgeronde hoeken hebben. Dit zorgt voor een originele blik op jouw website en dat verbetert jouw website direct.

Bekijk eventueel dit artikel over hoe jij bezoekerstijd op site kunt verbeteren.

3. Dwalende aandachttrekkers op je website hebben

Pop-ups zijn een enorme afleiding voor de bezoeker. Pop-ups zijn ontzettend afleidend, maar ook onprofessioneel. Wanneer jij pop-ups afbeeld op jouw website, dan krijgen jouw bezoekers snel een gevoel dat er een dwang is om iets te kopen. Dat wil je zo veel mogelijk en zo liefst mogelijk vermijden.

Wanneer een bezoeker het gevoel krijgt dat hij of zij gedwongen word om iets te kopen, dan zullen ze ook niet meer geneigd zijn om iets te kopen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat pop-ups vermeden worden.

Pop-ups zouden mogelijk kunnen zijn als de bezoeker op het punt staat om te vertrekken van jouw website. Dan is het mogelijk om een pop-up weer te geven over een het inschrijven bij de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van kortingen en nieuwtjes.

Vermijd de pop-ups aan het begin en aan het midden van jouw bezoekers bezoek aan je website. Fade-ins en sliders die uit het niets tevoorschijn komen zijn ook aandachttrekkers waar niet zo veel aan is.

Felle afbeeldingen en teksten die niet op de juiste positie staan zorgen voor onrust en dat is wat jij als website eigenaar zo veel mogelijk zal moeten vermijden, om geen saaie website te hebben.

4. Geen goed gevoel krijgen

Een goed gevoel is vaak ontzettend belangrijk bij een website. Wanneer een bezoeker een goed gevoel heeft over jouw website, dan heb je hem of haar hebben kunnen overtuigen van jouw producten of diensten.

Het ontwerp is wat een bezoeker vaak een goed gevoel geeft aan het begin van de website. Je wilt een zo goed mogelijk impressie geven aan het begin van je website. Dit kun je doen door kleuren te gebruiken die niet te fel noch te donker zijn.

Het gaan voor balans is het gaan voor een goede kans. Zorg er voor dat jouw bezoeker een goed gevoel krijgt van jouw website en denkt dat het een interessante website is. Dit kun je doen door duidelijk te laten weten waar de website over gaat en wat de call-to-actions zijn binnen jouw website. Duidelijkheid zorgt voor rust.

5. Weinig interactie kunnen hebben met de website

Bezoekers die geen interactie kunnen hebben met een website voelen zich al snel buitengesloten in het bezoeken van de website. Je wilt dat je bezoekers interactie kunnen hebben met jouw website om de sfeer wat op te krikken.

Een saaie website heeft geen tot weinig interactie voor de bezoekers. Je kunt hierbij denken aan hoveren over de links, knoppen, foto slider, veranderen van achtergrond na het klikken van een menulink etc.

Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk om jouw website bezig te houden binnen jouw website. Door de bezoekers bezig te houden met je website voorkom je dat je website saai is. Een saaie website kun je dus ook herkennen aan een gebrek in interactie voor de bezoekers.

Neem je bezoekers mee in je teksten en vertel hoe jij hen begrijpt. Zorg voor een band tussen jou en je bezoekers om de sfeer interessant te maken. Versterk jouw ontwerp binnen je website om saaiheid te voorkomen. Maak gebruik van kleuren en wees origineel.

Hoe je zult herkennen dat je website aan het falen is


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen


Bedankt voor je aandacht

Ben je zo ver gekomen in dit artikel dan wil ik je bedanken voor je aandacht en je doorzettingsvermogen :D. Wij zijn een webdesign bureau genaamd Web Exact. Wij maken websites en optimaliseren websites in SEO. Wil jij een website laten bouwen of optimaliseren door onze gespecialiseerde webdesigners? Bekijk dan onze prijzen voor het optimaliseren of maken van je website. Neem vrijblijvend contact met ons op voor je eventuele vragen.